Velen van ons hebben het in de zomervakantie periode hopelijk wat rustiger, daarom deze keer een stukje “hogere kookkunst” in combinatie met vanille ijs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning.
Advertisements

Demo-sessie practicum Bromatologie: Totaal stikstofgehalte
Groei & Bloei Van harte welkom!.
ECHT DOELTREFFEND ! MUGGEN BESTRIJDEN
Eieren en Ei bereidingen
11 SENSES TRENDY GEUREN VOOR SPANNENDE MOMENTEN. 22 ONS ASSORTIMENT •HEREN PARFUMS •DAMES PARFUMS •EAU DE TOILET •VERZORGENDE DEO’S.
Zuivelproducten en Eieren
met een PowerPoint-voorstelling
Marc Bremer Scheikunde Marc Bremer
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Maillard reactie Voorbeelden van Maillard reacties:
Feestelijk dessert.
Productie Wijn.
Soorten gereedschap Gebruik van gereedschap Prakticum
Omzet.
Hoofdstuk 1 Om te beginnen
In de wereld van : chocola.
Isolatie van DNA uit kiwi
Evenredigheden.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Workshop2: Technisch communiceren. Extra blok Workshop2: Technisch communiceren Stap 1: Hoe creëren ?
Givaudan vegetarische kippensoep
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
2.6 Reinigingsmiddelen.
2.6 Welke stoffen lossen op in water?
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Quiz Raad de gewichten.
Hoofdstuk 6: QUIZ!.
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
Stoffen en hun eigenschappen
Statistiekbegrippen en hoe je ze berekent!!
4.5 Samenstelling van mengsels
Oh, grote wereldbol !.
STOFFEN – HET MOLECUULMODEL
VERHOUDINGEN.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Zeep maken Hoe doe je dat? Zoek op zeep. 1.
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
Gemaakt door : stefan en roelof uit H2B Paragraaf 3.1 en3.2
DNA extractie van een ui
De chemische concentratie
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Transport van stoffen Deze les leer je: – de stappen van wetenschappelijk onderzoek opzetten. – hoe transport van stoffen plaatsvindt in een vloeibaar.
Vraag 1: Het aantal inwoners van Obelin is in zes jaar van naar een kwart miljoen gestegen. Hoeveel inwoners zijn er in die zes jaar bijgekomen?
Molariteit Molariteit concentratie van stof X [X] = Eenheid molair M
Plastic.
Sportvoeding. Verschillende sportvoeding Energiedrank: Aanvullen van koolhydraatgehalte Dorstlesser: Aanvullen van mineralen en vocht Hersteldrank: Aanvullen.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Klaren EN Bottelen Theo Jacobi. Klaren EN Bottelen Theo Jacobi.
Bloempotten en vazen Verschillende soorten & maten deel 2.
Na het sporten.
Chemie Overal , hoofdstuk 2.5
Na deze les kun je: Uitleggen wat er in een receptuur moet staan
Zuur base titratie Methode om concentratie bepalingen te doen Nodig
Thema 3 mijn school Week 3.
Storm in een fles Proefje:
Albert Heijn.
Wijn maken.
Kaas bereiden.
Wijnmaken voor beginners
Materie Stof, stof of stof?.
Basisstof 4 module 1 verkennen
Basis Voedingsmiddelen Les 5 Zuivel Melk en melkproducten
IJs maken: Scheikundedag 10 april 2018 Frank Mol - Baudartius College
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Velen van ons hebben het in de zomervakantie periode hopelijk wat rustiger, daarom deze keer een stukje “hogere kookkunst” in combinatie met vanille ijs. Om vanille ijs een bijzondere twist te geven, hebben we capsules gemaakt met ons bosvruchten aroma. Deze bolletjes worden in de betere restaurants geserveerd. De term bosvruchten doelt op een mengsel van rood, blauw of paars “bosfruit”. Bosvruchten melanges bevatten vaak frambozen, bramen en bosbessen, maar soms ook bosaardbeien. Het creëren van deze capsules is een precies werkje. Met de bijgesloten receptuur en werkwijze gaat het u zeker lukken. Vanille komt van de vanille–orchidee, deze levert vanille(stokjes) die in levensmiddelen, maar ook in tabak en parfum gebruikt wordt. Een van grootste producenten van vanille is Madagaskar. De plant komt oorspronkelijk uit Mexico. De belangrijkste aromastof in vanille is vanilline die voor de sterke geur zorgt. De vraag naar natuurlijke vanille overstijgt de wereldwijde productie. Daarom is er ook synthetische vanilline. Naast vanilline wordt ook vaak het drie keer sterkere ethylvanilline gebruikt. Vanille is één de belangrijkste ijssmaken. Met de bosvruchtencapsules maakt u van vanille ijs een culinair hoogstandje. Bosvruchtencapsules met vanille ijs Klik op linkermuisknop voor het recept

Bosvruchtencapsules Receptuur voor de bereiding van bosvruchten aroma capsules: Maak een 1% natriumalginaatoplossing in gedemineraliseerd water Bereid de siroop met bosvruchtensmaak als volgt: Suikersiroop 53° Brix (in gedemineraliseerd water)965,0gram Citroenzuur5,0gram Vlierbessensap 67° Brix10,0gram Bosvruchten aroma 20,0gram Los 2,5 gr calciumchloride op in 500 ml water Meng 1 deel siroop met 2 delen natriumalginaatoplossing Druppel met een pipet de siroop-alginaatoplossing in de calciumchlorideoplossing Zorg voor een evenredige verdeling van de druppels in de vloeistof Na ca. 2 – 3 min. de bosvruchten aroma capsules opvangen in een zeef en voorzichtig afspoelen met water Schep een portie bosvruchtencapsules bij enkele bolletjes vanille roomijs Klik op linkermuisknop voor het recept

Vanille ijs Benodigdheden: 2 zachte spatels, 2 roerwerken, pannetje, 10 liter lamel, 2 liter kan, garde, poedermengkom Ika eurostar, GEL 5 IJsmachine Formulering: Bereidingswijze: NrGrondstofGrondstof nr[%][gr] 1 Sisterna SP 50 ‘353 0,33,0 2 Slendid type 200 ‘200 0,44,0 3 Stabilisator Matrix AP 1079 ‘367 0,151,5 4 Volle melk UHT (3,5%) ‘369 77,15771,5 5 Suiker ‘82 13,5135,0 6 Dextrose ‘63 3,030,0 7 Slagroom gepasteuriseerd 35% ‘119 5,555,0 Totaal100,01000 Toegevoegd: vanille pasta (aroma) 10 : 1000 Desinfecteer alle benodigde apparatuur en oppervlakken volgens de gebruiksaanwijzing van het desinfectiemiddel Meng een deel van de suiker met de Sisterna SP 50 en Matrix AP 1079 met een garde tot klontvrij Meng de rest van de suiker met de Slendid type 200 met een garde tot klontvrij Weeg de vloeibare ingrediënten af en meng deze Meng het suiker/emulgator mengsel met een garde door de vloeistoffen en verwarm dit mengsel tot 65°C Voeg het suiker/pectinemengsel bij 65°C al roerend toe en verwarm het mengsel tot 85°C Koel de ijsbasis zo snel mogelijk terug door de pan in een bak ijswater te zetten Laat de compositie gedurende 8 uur rijpen bij 8°C Desinfecteer alle benodigde apparatuur en oppervlakken volgens de gebruiksaanwijzing van het desinfectiemiddel Voeg aroma toe en meng de compositie grondig met een spatel Breng compositie over in de voorgekoelde ijsmachine en draai af tot -5°C