Instructie AV-middelen Geavanceerde Mediakast - Grote Onderwijszalen 10 juli 2013 Facility Services.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Narrow Casting / Digital Signage Informatie publiceren op een LCD.
Advertisements

Deze presentatie wordt u
2 beeldschermen op één PC
CISCO 7940/60 IP PHONE 產品商標.
De Altijd meteen aan de slag
WELKOM BIJ DIT SPEL VOOR HET EERSTE!!! DIT GAAT OVER: + en – tot 20 KLIK OP DE MUIS OM DE SPELREGELS TE LEZEN!!!
Aflezen van analoge en digitale meetinstrumenten
Pneumatiek 4 Klik met de linkermuisknop ergens op deze pagina en het filmpje wordt geladen en gestart. Klik na afloop rechtsboven op X om terug te keren.
Downloaden: Ad-aware. Downloaden bestaat uit 3 delen: •1. Zoeken naar de plek waar je het bestand kan vinden op het internet •2. Het nemen van een kopie.
GELUID BIJ VIDEOFILMS EEN ONDERWERP VAN DE TWEEDE ORDE. Door Hans Leupe Mei 2012 “de Eenhoorn” filmplatform Dapper en behulpzaam
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
bedieningsinstructie
- Xeno Digital Recorder, V4 - Recorderreeks: ° 4 kanalen H.264 (500 GB, 1 TB) ° 8 en 16 kanalen (500 GB, 1 TB en 2 TB), gebruik van aparte schijven °
Welkom Katja Goertz, commercieel adviseur Ascom Nederland.
Korte uitleg XMARK Aware mobiel
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Kennismaking met de computerconfiguratie
Tijdvolgordediagram.
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/22 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Dali sturing en PEHA sturing
IDE-SCSI David De Velder Pieter De Croock. IDE  Integrated Drive Electronics.
Wim Dewaele Maart 2013 Brussel Werking toughpad. AGENDA Inhoud pakket Introductie toestel.
ICT conferentie 10 februari 2011 ICT in de klas
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Start.
Instructie AV-middelen Standaard Mediakast - Kleine Onderwijszalen 10 juli 2013 Facility Services.
PIR sensor.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Lichtschakelingen.
Elke paddenstoel zijn eigen plekje
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Stichting SeniorWeb Zoetermeer Basiscursus Windows Vista Uw docenten zijn:  Peter Blansjaar 
Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Stichting SeniorWeb Zoetermeer Basiscursus Windows XP Uw docenten zijn:  Peter Blansjaar  Hans.
Veilige modus F8 Presentatie door Kick de Wolff op 22 juni 2010 Bij HCC Zoetermeer Kick de Wolff
A H M F K EB C x 85 Korte zijde bij C 2 e secties volte 14 m en op afstand komen ( 0,5 rijbaan)
Leer de toetsen van een keyboard!
Snelzoekgids voor video Een videogesprek starten 1.Plaats de aanwijzer op de foto van een contactpersoon en klik op de cameraknop. 2.De contactpersoon.
Snelzoekgids voor audiogesprekken
23 september 2014 Niels Vanmarcke
Handleiding ClassDojo
Welkom bij de cursus SketchUp 2014
- Telefoon - Kopiëren - Faxen - Printen - Scannen.
Basis Computer Gebruik
Aan de slag met de Lync Windows Store-app
Lync-vergaderingen Deelnemen aan een Lync-vergadering
 Parkeren :  Parkeerkaart Parkeerkaart  Koffie e.d.  Nooit bij de computer  Roken  Niet roken in het gebouw  Toilet  Beneden bij de trap rechts.
IureSearch® -Maakt gebruik van de software waarmee u toegang heeft tot internet, zonder een verbinding te maken. -Op 2 manieren te gebruiken: -Via de cd.
Achterkant laptop. Zijkant laptop S-Video Poort Deze poort wordt gebruikt om de computer via een kabel aan de tv te koppelen. De S-video poort verdeeld.
Sketchup 2014 Les 10.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
Unfold your potential Excellente Excel-tips Februari 2015.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Media Players, muziek rippen, CD`s branden, en muziek downloaden woensdag 20 januari 2016.
Bernoulliborg Nijenborgh AG Groningen Onderwijszalen
Inleiding….. NetOp School brengt een complete oplossing voor lesgeven op de computer voor het klaslokaal met een netwerk. NetOp School brengt een complete.
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
IT cursus.
Skype voor Bedrijven Vergadertoestellen aangeboden via Facilipunt
Chromecast Door Google.
Uitleg voor tafeldienst U12 Novo Stars
De linkerknop van uw handzender is alleen bedoeld voor binnenrijden van de parkeergarage! Wist u dat u de rechterknop op uw handzender kunt laten activeren.
Transcript van de presentatie:

Instructie AV-middelen Geavanceerde Mediakast - Grote Onderwijszalen 10 juli 2013 Facility Services

Het bedieningspaneel Instructie AV-middelen 12

3 Apparatuur inschakelen Raak het touchscreen aan om de apparatuur in te schakelen. Na een korte opstarttijd (ong. 5 sec.) krijgt u het bronselectie scherm.

Instructie AV-middelen 14 Bron selecteren Selecteer de bron van uw keuze nadat de apparatuur is opgestart. NB: de toets van de gekozen bron moet rood oplichten.

Instructie AV-middelen 15 Bron ‘PC’ Zorg ervoor dat de computer ook is ingeschakeld. Bediening via een draadloze muis en toetsenbord De collegezaal computers zijn allemaal voorzien van dezelfde software.

Instructie AV-middelen 16 Bron ‘LAPTOP’ Verbind de VGA-kabel aan de laptop (doorgaans in het zwarte doosje rechtsboven het bureau). NB: Soms wordt het laptopbeeld niet automatisch geprojecteerd. Gebruik in dit geval de FN-toets naast uw spatiebalk i.c.m. de juiste functietoets. CompaqDellSonyPackard BellFujitsu SiemensHPAcer FN +F4F8F7F3 or F11F2 of F3F4F4 of F/5

Instructie AV-middelen 17 Bron ‘DVD’ Als de bron ‘DVD’ geselecteerd is kunt u de dvd-speler bedienen via het touchscreen. NB: Zelfgebrande DVD’s worden niet altijd gelezen door de DVD-speler. Met de “VLC Mediaplayer” op de computer kunt u deze DVD meestal wel afspelen.

Instructie AV-middelen 18 Bron ‘CAMERA’ De bron CAMERA kan gebruikt worden voor het afstellen van de camera. NB: Bij het maken van opnamen dient u altijd even terug te schakelen naar CAMERA als u de bron VIDEO, VIDEO-INPUT of DVD heeft gebruikt

Instructie AV-middelen 19 Overige toetsen PIC MUTE: er wordt tijdelijk geen beeld geprojecteerd. Lights: wanneer de zaalverlichting brandt kunt u de voorste rij lampen aan-/uitzetten. Projection Screen: hiermee kunt u handmatig het scherm bedienen.

Instructie AV-middelen 110 Volumeregeling Gebruik de aangegeven sliders/balken om het geluidsvolume aan te passen van de microfoon of het algemene volume (individueel te regelen).

Instructie AV-middelen 111 Een probleem? De intercom! Heeft u een probleem met de bediening van de apparatuur? Druk op de knop ‘HELPDESK’. U krijgt een medewerker van de Servicedesk FS aan de lijn. NB: u kunt alleen spreken als het lampje ‘MIC ON’ brandt. Werkt de intercom niet, bel dan met ( ) 7575.

Instructie AV-middelen 112 De apparatuur uitschakelen Schakel de mediakast uit door op de toets ‘OFF’ te drukken. Het scherm gaat omhoog en de beamer gaat uit. De beamer koelt nog circa 2 minuten af. NB: de toets ‘OFF’ blijft knipperen zolang de beamer afkoelt. De apparatuur is nu tijdelijk niet te gebruiken. Druk niet op de toetsen.