GMP and HACCP School Development Project

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

Ongewenste micro-organismen
Uitwisseling van stoffen
GMP and HACCP in school restaurants
“Hoe kom ik aan klanten?”
GMP en HACCP in restaurants
GMP and HACCP in restaurants
Thema HACCP
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Keukenhygiëne.
Materialen en middelen Water en detergens.
Beschadigd instrumentarium
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Hoe komt het en wat kunnen we eraan doen?
onhygiënisch werken en de gevolgen
2.6 Reinigingsmiddelen.
Ademhaling en Verbranding
Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Medewerker steriele medische hulpmiddelen
Les week 6 Ultrasoon reiniger. jh2009.
Talent in Ontwikkeling
Adviesrapport Restaurant keuken.
Cytostatica in een wasserij
HYGIENE.
Zorg voor een gezonde woning
De kleine dingen van oma's!
Levensmiddelen hygiëne
Reinigen? Desinfecteren? Steriliseren?
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Les 1 Automatisch melken
Verontreiniging en soortenrijkdom
Operatieassistentie.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte
REINIGING De winst van Kleentec hygiene.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
De infectieketen.
Klaren EN Bottelen Theo Jacobi. Klaren EN Bottelen Theo Jacobi.
Vrijwilligerswerk. Proces Team samenstellen Verantwoordelijkheden – Contact opnemen met personen die zijn aanbevolen als geschikte leider – Opvolgen.
Was Sorteren en Wassen Leerdoelen : Jij kan de was sorteren. Jij kan de wasmachine instellen. Jij kan de juiste programma en juiste temperatuur kiezen.
Casus 1 Hygiëne - infectie.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
De kleine dingen van oma's!
Taak 3 Reinigen en desinfecteren
Welkom in het ecosysteem
toolbox ELKE VEZEL TELT!
Reinigen en ontsmetten
Huisvesting en Hygiëne
toolbox ELKE VEZEL TELT!
Huisvesting en Hygiëne
Uitwisseling van stoffen
Taak 3 Reinigen en desinfecteren
Huisvesting en Hygiëne
Hygiëne en gezondheidzorg
Huisvesting en Hygiëne
Huisvesting en Hygiëne
Operatieassistentie.
Verbranding en ademhaling
De kleine dingen van oma's!
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Reinigen & ontsmetten.
Ademhaling en Verbranding
Transcript van de presentatie:

GMP and HACCP School Development Project                      GMP and HACCP School Development Project - Hygiene van groot keukenmateriaal - Stella Maris Srednja šola Zagorje

Inleiding Voedingshygiëne begint reeds bij het reinigen van al onze apparaten en hulpmiddelen. Door dit zorgvuldig te doen vermijden we dat schadelijke micro-organismen een kans krijgen. We gebruiken zeer veel apparaten in de keuken om voedsel te bereiden. Voor verder te gaan maak een lijst met alle beschikbare keukenapparatuur. ? ? ? ? ...

Hygiëne van groot keukenmateriaal ... IJsroommachine Vleessnijmachine Cutter Frituur Vacuüm machine Keuken robot IJsblokjes machine Mixer Vleesmolen Salamander

Reiniging en desinfectie Hoeveel apparaten ken je al ??? Deze apparaten moeten grondig gereinigd worden na gebruik. Dit is de enige mogelijkheid om een goede kwaliteit en optimale hygiëne te waarborgen. Zowel apparaten als keukenpersoneel kunnen een bron zijn van besmetting door micro-organismen of schadelijke microben..

Vacuüm machine 1. Open het deksel van de machine 2. Verwijder de binnenplaat 3. Reinig het binnenreservaoir met heet water en reinigingsmiddel. 4. Reinig de binnezijde van het deksel 5. Reinig grondig de buitenzijde van het apparaat. 6. Reinig de binnenplaat grondig met heet water en reinigingsmiddel. Als het sterk vervuild is gebruik een stalen sponsje. 7. Droog alle delen van dit apparaat grondig. 8. Zie je het verschil?

4 reiniging-parameters Er zijn 4 parameters welke een invloed hebben op het reinigingsproces: Tijd Mechanische hulp Chemicaliën Temperatuur

Mogelijke combinaties Afhankelijk van wat je verwacht te bereiken zijn de volgende combinaties mogelijk… 1. Als je weinig tijd hebt om uw gereedschap te reinigen: Kies of voor hoge temperatuur of voor een hoge concentratie van het reinigingsmiddel of zet meer druk op je reinigsmechanisme Als je slechts weinig reinigingsmiddel wenst te gebruiken: Verhoog de tijd of de temperatuur.   Je will vermijden dat er krassen op je apparaten komen: Verhoog de tijd en gebruik geen aggressieve reinigingsmiddelen.

Salamander 1. Trek de stekker uit het stopcontact 2. Breng het verwarmingsgedeelte in de hoogste stand. 3. Verwijder de grill 4. Reinig de grill met heet water en reinigingsproduct. 5. Laat bij sterke verontreiniging het reinigsproduct langer inwerken. 6. Verwijder loszittende delen om de vervuilde onderdelen beter te kunnen reinigen 7. Maak grondig droog en reinstalleer de verwijderde onderdelen.

Stappen in het reinigingsproces Reinig de oppervlakken Enkel fysische reiniging is onvoldoende. Niet alles wat schoon lijkt is ook schoon volgens hygiënestandaards. Je moet alle apparaten grondig reinigen na gebruik. Verwijder zoveel onderdelen als mogelijk om optimaal te kunnen reinigen. Verwijder na de reiniging het reinigingsproduct met veel heet water. Vermijd altijd dat voedsel in contact komt met reiniging- of desinfecterings-middel. Maak grondig schoon Verwijder het reinigingsmiddel Desinfecteer

Vleessnijmachine 1. Trek de stekker uit het stopcontact 2. Plaats de machine zodanig dat alle onderdelen gemakkelijk te bereiken zijn. 3. Verwijder de handgreep 4. Verwijder de afdekplaat van het mes 5. Zet alle schroeven los en verwijder het laadplateau 6. Reinig alle onderdelen grondig met heet water en reinigingsmiddel 7. Droog alle onderdelen grondig af Zet de machine terug in een.. en lach!!

Diverse vormen van vervuiling Het succes van je reiniging is afhakelijk van de samenstelling vanhet vuil op je apparaat. De voornaamste elementen van vuil zijn: Eiwitten Vet Proteïnen Zouten Gebruik van heet water kann het reinigsproces hinderen. Resten van eiwitten kunnen bijeen klitten en aan het gereedschap blijven hangen. Spoel daarom eerst met lauw water (30 tot 35°C) en dan met warm water (45°C) en reinigingsmiddel.

Reinigingsplan voor keukenapparatuur Hoe dikwijls ? Wie ? Waarmee ? Documentatie ?