De zwerfhonden van Istanbul De zwerfhonden Istanbul is toeristisch Istanbul is toeristisch Een verschrikkelijke plaats voor Een verschrikkelijke plaats.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Herstellen doe je zelf:
Advertisements

Dierproeven. Leg dat maar eens uit!
Vragenuur raadsvergadering 5 november 2009 inzake Egyptische Poort.
Toekomst Oudegeinlaan en omgeving
Project: Specifieke groepen Presentatie aan ambtelijk overleg 4 juni Johan Gortworst & Ico Kloppenburg.
Ledenbijeenkomst Prestatie-Indicatoren Opvang Stichting Federatie Opvang Amersfoort, 8 februari 2012.
Als dierenartsen en paraveterinair assistentes van dierenziekenhuis Oldenzaal willen wij het beste voor u en uw huisdier. Wij volgen nascholingen en zo.
De Dierenbescherming.
Dakloos hopeloos?.
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Project VOCATIO Camille Delbecque Communicatie en contact laureaten
Presentatie Plannen Cartouche Toekomst Clubhuis en terras
Molen Ceres Mogelijke ontwikkeling terrein rond molen Ceres.
Huizen van de Wijk Winterconferentie Daniëlle Wijbrans 7 december 2011.
VEILIGHEID. De bewoners van St. De Heem zijn –Er op vrijwillige basis –Komen soms uit niet stedelijke omgeving en zijn uiteindelijk in de stad terecht.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Werelddierendag 4 oktober.
Resultaten marktonderzoek TNS NIPO
College bouw ziekenhuisvoorzieningen Financiële aspecten van domotica 14 mei 2008 Pauline Mourits, Bouwcollege.
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
VR Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde 1 KNVWS statuten Hoofdpunten voor wijziging [Statuten staan op sterrenkunde.nl/knvws]
INTEGRATIE van de OUDEREN in het BELEID. 1 De komende ouderengolf is een zeer groot maatschappelijk succes Lang leven, in goede gezondheid, met zijn tweeën,
Tussenschoolse Opvang OBS Molenbeek 15 juni 2011
Even voorstellen Jos Zwaans PDG D Rotary trainer DGE.
Presentatie over honden
Door: Noa Vlaar Voor: Groep 8d
De leefbaarheid van het moderne platteland
Energievoorziening: kwetsbaar?! Symposium “Lessons learned crises 2007” 23 april 2008 Paul Corton directeur Continuon Netbeheer.
FRAAM – een unieke plaats
Een blijvend thuis voor asielhonden die nergens welkom zijn.
Informatieavond 3 oktober Welkom Inleiding Waarom Harmonisatie Hoe verder.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
{ Workshop 1 Verantwoordelijkheden, procedures, openbaarheid Peter Horsman.
“t Zwarvershoes” Gemaakt door Isa
Kattenbescherming Nederland. Doel: Opvang en beschermen van (zwerf)katten én mensen bewust maken van het verantwoord houden van een kat Waarom: Als mensen.
Onderzoek naar een slimme energiesysteem Proeftuin Stad van de Zon - Heerhugowaard.
Stichting Dierenambulance de Wijs
Gemeente Ede.
Faunapassage. VAN PROBLEEM NAAR OPLOSSING Verleden >> Heden >> Toekomst? HELP.
1 VOLWASSENENEDUCATIE HANS HOES 21 MEI SITUATIE MIDDEN-HOLLAND: VANAF 1996 BC EDUCATIE CONTRACTEN MET ID-COLLEGE EN ZADKINE BUDGET THANS €
TREINVERBINDING Bram Bravenboer Nieuwe treinverbinding Breda- Oostende.
BEWAAK UW ZONNEPANELEN OP AFSTAND! Op de meeste plekken waar uw zonnepanelen zijn geplaats kunt u moeilijk bijkomen en u kunt ze meestal niet zien. Om.
18 mei 2015 Alles over uw pensioen. De pensioenregeling is veranderd AOW-leeftijd gaat omhoog De flexibele mogelijkheden van de pensioenregeling op een.
Oudere migranten en eenzaamheid Een vergeten thema? September 2015 Harry Moeskops.
MAGNUSKERK RESULTATEN ENQUETE AANTAL VERSPREID IN ANLOO 150.
Presentatie analyse interviews 4VWO RSG.  Stap 1: Wat is armoede?  Stap 2: Interviews uitwerken & analyseren  Stap 3: Gezamenlijk analyseren  Stap.
KVO-B Presentatie KVO-B 16 juni 2014 Overleg Ondernemersverenigingen Gemeente Maasgouw Chris Bosch (OML) (
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
Waar gaan we heen met het weidevogelbeheer De Groene Motor 06 november 2014 “de Zwaan” Berkenwoude Ron van Wetten.
Congres 2016 “Kerk in Uitvoering” Welkom bij de workshop Geld Door: Huib van der Burg, portefeuillehouder ‘geld’
Op weg naar een financieel gezond Gouda ‘Op weg naar een financieel gezond Gouda’ Alternatieve begroting/beleidsvoorstellen e.v.
Heroverweging onderwijshuisvesting Reek.. Uitgangssituatie. Locatie voormalige kleuterschool, pand is inmiddels gesloopt. De Vlinder Basisschool De Kreek’l.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
Crowdfunding avond Project Vosheuvel 2.0 Woensdag 15 juni 2016.
Omgeving Zuyderzee, Kerkemaat en Weikamp Omwonenden Zuyderzee, Kerkemaat, Weikamp, Ons Belang en Volharding.
Alternatief Parkeer Beleid Haarlem Van problemen Doorschuiven naar Compartimenteren en Oplossen Wijkraden i.s.m. Ir. Jan G.M. van der Zanden, Haarlem,
Wat heb jij mantelzorgers te bieden?. Leerdoelen Je onderzoekt en benoemt welke ondersteuningsbehoefte de mantelzorger heeft. Je bespreekt met de mantelzorger.
Vluchtelingen maak er werk van? Wat doen we met die werklozen van nu? Werkloosheid is niet de schuld van vluchtelingen. De grote stijging van werkloosheid.
Consumentengedrag Beslissen
Monitoringsrapportage HHNK 2016
De leefbaarheid van het moderne platteland
P I T S T O P Tijdelijke woonvoorziening voor mensen die vastlopen
Een strategie aanbevelen
Een strategie aanbevelen
Wateroverlast gemeente Werkendam door extreme regenval
Overlegvergadering Woonbelang-BOC
Een strategie aanbevelen
De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget.
A woningen Industrie gebied A 12 industriegebied A 2.
Een strategie aanbevelen
Transcript van de presentatie:

De zwerfhonden van Istanbul

De zwerfhonden Istanbul is toeristisch Istanbul is toeristisch Een verschrikkelijke plaats voor Een verschrikkelijke plaats voor honden honden Katten Katten schapen schapen Ezels Ezels ja eigenlijk voor alle dieren ja eigenlijk voor alle dieren ca zwerfhonden ca zwerfhonden Overheid & vergiftigingsacties. Overheid & vergiftigingsacties.

De zwerfhonden Wetenschappelijk bewezen Wetenschappelijk bewezen de zwerfhondenpopulatie past zich aan de zwerfhondenpopulatie past zich aan Geen verandering in omgeving, geen afname zwerfhondenaantal Geen verandering in omgeving, geen afname zwerfhondenaantal Teefjes worden vaker gedekt. Teefjes worden vaker gedekt. Nesten worden groter Nesten worden groter Overlevingskansen pubs beter Overlevingskansen pubs beter

De zwerfhonden Vrijwilligers hebben het S.H.K.D.- asiel opgericht. Vrijwilligers hebben het S.H.K.D.- asiel opgericht.

De problemen De situatie is zorgelijk. De situatie is zorgelijk. Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren. niet de hele zwerfhonden populatie is gecastreerd niet de hele zwerfhonden populatie is gecastreerd gecastreerde, teruggezette honden nog steeds vergiftigd. gecastreerde, teruggezette honden nog steeds vergiftigd. Aanpassing zwerfhonden is groot. Bij sterfte, directe vervanging door andere honden. Aanpassing zwerfhonden is groot. Bij sterfte, directe vervanging door andere honden.

De problemen De nog niet gesteriliseerde teefjes De nog niet gesteriliseerde teefjes worden vaker gedekt worden vaker gedekt hun nesten zijn groter hun nesten zijn groter de overlevingskansen beter. de overlevingskansen beter. aanhoudende vergiftigingsactiviteiten aanhoudende vergiftigingsactiviteiten voorlichtings- en educatiecampagnes voorlichtings- en educatiecampagnes Niet meer opvang Niet meer opvang

De problemen Asiel moet deuren sluiten Asiel moet deuren sluiten Een nieuw gebouwde villawijk ondervindt overlast Een nieuw gebouwde villawijk ondervindt overlast Vanaf 1 oktober 2003 alleen kattenverblijf Vanaf 1 oktober 2003 alleen kattenverblijf Oplossing moet gevonden worden voor 800 honden Oplossing moet gevonden worden voor 800 honden Anders worden de honden afgemaakt. Anders worden de honden afgemaakt. Men probeert elders het asiel opnieuw op te zetten maar dit is alleen met onze/uw hulp financieel haalbaar. Men probeert elders het asiel opnieuw op te zetten maar dit is alleen met onze/uw hulp financieel haalbaar.

De problemen Voor 200 honden is er een tijdelijke oplossing Voor 200 honden is er een tijdelijke oplossing Herindeling & aanpassing bosasiel. Herindeling & aanpassing bosasiel. Er zijn met behulp van een donatie van de Stichting AAI, 200 nieuwe hokken geplaats. Er zijn met behulp van een donatie van de Stichting AAI, 200 nieuwe hokken geplaats.

De problemen Poging overige honden in Nederland en Duitsland te herplaatsen. Poging overige honden in Nederland en Duitsland te herplaatsen. Voor een groot deel is dit al gerealiseerd (op nog 60 honden in het Bosasiel. Voor een groot deel is dit al gerealiseerd (op nog 60 honden in het Bosasiel.

De problemen Elke dag nieuwe aanvoer zwerfhonden. Elke dag nieuwe aanvoer zwerfhonden. Dit kost echter veel geld. Dit kost echter veel geld. De mogelijkheid en financiële haalbaarheid van de wederopbouw van het asiel op een andere plek wordt onderzocht. De mogelijkheid en financiële haalbaarheid van de wederopbouw van het asiel op een andere plek wordt onderzocht.

De Oplossingen Lange termijnvisie: meer geld naar voorlichting en educatie. Lange termijnvisie: meer geld naar voorlichting en educatie.

De oplossingen Duidelijker maken bij overheid en bewoners, dat: Duidelijker maken bij overheid en bewoners, dat: vergiftiging zorgt niet voor afname vergiftiging zorgt niet voor afname sterilisatie noodzaak is. sterilisatie noodzaak is. Als volgens plan van het S.H.K.D. wordt gehandeld de zwerfhondenproblematiek in 3 jaar onder controle zal zijn. Als volgens plan van het S.H.K.D. wordt gehandeld de zwerfhondenproblematiek in 3 jaar onder controle zal zijn. Op dit moment echter moet meer geld beschikbaar komen voor verzorging van de huidige asielhonden. Op dit moment echter moet meer geld beschikbaar komen voor verzorging van de huidige asielhonden.