De COMPUTERHOEKEN van de Dienstencentra Kortrijk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
Advertisements

Een tablet voor elke docent……
Linux- Ubuntu Demonstratie van de Ubuntu 8.4 Live CD.
kaarten op internet publiceren
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands Cloud Computing.
Kennismaking WINDOWS een basis voorstelling voor dummies donderdag 8 december 2011.
Samenwerking met MOSS 2007! Chris Hoppenbrouwers.
I.C.T. I.C.T. staat voor alles wat te maken heeft met informatie en communicatietechnologie (computers, printers, copiers, telefonie, GSM, netwerken,
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
1 GRUNDTVIGPROJECT VORMINGSACTIVITEIT “GROOTOUDERS & KLEINKINDEREN AAN DE COMPUTER” Welkom!
Provinciale ronden mei 2008
Introductie cursussen Seniorweb Rijswijk
Digitale Week 2009 Roeselare Gino Dehullu Directeur bib+
No nonsense methode ICT vaardigheden
Het computersysteem.
Digitaal wedstrijdformulier -DWF
Wij van Microsoft hebben een beginners pakket uitgebracht. Deze bevat alle nodige software en hardware. De software bevat de nieuwste Windows, “Provixs”
Spreekbeurt door Maxime Van Poucke 6A
CJBONLINE.NL pc-hulp Organisatie Computer & Windows (Uitgangspunt is Windows-XP SP2/feb2006)
VERA AgendaWeb opleiding PIVO-informatica academie 23 juni 2009.
Apple en Windows vergeleken... clubmiddag 20 november © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
iDTV Enkele persoonlijke bedenkingen iDTV/digitale TV = een Belgisch prematuurtje Zomer/herfst 2005: te vroeg gelanceerd Technisch nog niet rijp Niet.
1 Kansarme jongeren en computers… Link in de Kabel ontgroeit zijn pioniersfase dankzij Lions Club Leuven …… digitale kansen voor alle jongeren.
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Over computers.
Web Apps de online plek om samen te werken Gebruik Office overal Beste gebruikerservaring Werk beter samen Breng ideeën tot leven.
Presentatie Clubmiddag 21 mei 2014 door Henk Kesting soorten en instellingen.
Informatica in de Tweede fase Havo en VWO. De uitgangspunten Informatica is een vak in de vrije ruimte voor de havo 240 slu (voor het vwo 280 slu) het.
ICT in het basisonderwijs
Vervolgcursus Bibliotheek Rijswijk Seniorweb Rijswijk docent: Peter Blansjaar.
Webmail 23 januari WEBmail Een faciliteit die op een website wordt aangeboden. Waarom WEBmail? WEBmail biedt de mogelijkheid om e- mails.
Vergadering Stuurgroep ICT Donderdag 19 december 2012.
In ‘t Kort Grote Markt 54, 8500 Kortrijk Gratis Tel 1777, Burgemeester: Vincent Van Quickenborne.
FWG CONTACTDAGEN 2009 VAN FUNCTIE NAAR MENS.
HOM COM Ledenvergadering Programma 1. samenbrengen van verschillende accounts 2.Opkuis van de pc : wat kun je doen? 3. Opkuis.
It-biografie. Denise Meijer 3k.
dot.kom – een project van Buurtwerk Posthof vzw –
Back-up.
Burgerinitiatieven.
Postbeheer woensdag 11 maart 2015
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Wat te kiezen.  POP3  Kopieert alle mail op de pc van de cliënt  Outlook (express) / Windows Live / Outlook  Verwijdert standaard alle mails van.
stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze.
NIEUW van TeleComFactory 1.0 Online Bewaken Overal via internet uw bewakingsbeelden bekijken: op uw computer, smartphone of tablet-pc.
INFORMATICA 3° JAAR. Voornaam : _______________________ Familienaam : Geboortedatum : Adres : Telefoon : Informatica: * typen: O ja O neen * beschik je.
Wassen van ramen. Bissegem (Biezenheem): Bissegem (Rietveld):
Elke klant heeft een computer. De meeste computers zijn tussen de 2 tot 4 jaar.
Schermenproject Seniorendag 2 oktober Schermenproject Makkelijk contact tussen (oudere) alleenstaanden onderling en zorgondersteuners, o.a. studenten.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
De oplossing van Office voor uw zakelijke uitdagingen De nieuwe functies van Office 365 Welke versie van Office is het meest geschikt voor u? Wat is Office.
Hallo Aanmelden. Opslaan. Delen. Bij Office draait het om werken zonder beperkingen. U werk gaat overal met u mee naartoe en is automatisch beschikbaar.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Hoe een website realiseren ? Horen, zien en ontsluiten Gooik, 27 januari 2006 Johnny Van Bavegem Heemkundige Kring van Gooik.
Welkom! Informatieavond buurtbewoners OCMW Zorgproject Campus Banneuxwijk Campus Stadspark.
Wat is nou D&P -Kennismaking met het bedrijfsleven -Algemene kennis en vaardigheden -Professionele kennis en vaardigheden -Loopbaanoriëntatie en –ontwikkeling.
 Schakel je pc aan.  Misschien moet je ook het scherm inschakelen.  Soms moet je een gebruikersnaam selecteren en een paswoord invoeren. Informeer.
Wijkjournalistiek en de bibliotheek
Onlinehulptoepassingen in OCMW’s
Introductiebijeenkomst ONS Platform
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Wat is nou D&P Kennismaking met het bedrijfsleven
Computercursussen In Office programma’s.
Spoedeisende psychiatrie
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Trefdag Ouderen en lokaal beleid 4/4/2019
Introductie cursussen Seniorweb Rijswijk
Wat is het Office Pakket?
Installeren van het Office pakket vanuit Office 365 in Google Chrome
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

De COMPUTERHOEKEN van de Dienstencentra Kortrijk

Het overbruggen van de Digitale Kloof Een initiatief van het OCMW met als doel De computerhoek de computer- de computer-gebruikers leken veelal senioren

Een initiatief van het dienstencentrum: dus hoofdzakelijk bedoeld voor de senioren. ff TWEE DOELGROEPEN Senioren die reeds overweg kunnen met een computer, maar: thuis geen computer hebben ofwel geen degelijke toegang hebben tot het internet. Zij kunnen zelfstandig op de PC van het dienstencentrum komen werken. Senioren die al of niet thuis een computer hebben, maar: wat hulp kunnen gebruiken om ermee te werken, ofwel problemen hebben met de instellingen. Zij kunnen de nodige hulp krij- gen tijdens de aanwezigheid van de computerassistent

Waar zijn ze gevestigd? De dienstencentra van Kortrijk en de deelgemeenten  De Zonnewijzer Kortrijk  De Condé Kortrijk  De Zevenkamer Heule  De Vlaskapelle Bissegem  ‘t Cirkant Marke De seniorenwerking Kortrijk- Zuid  Buurthuis Rollegem  OC De Wervel Bellegem  De Weister Aalbeke  Kastanjehuis Kooigem Overige Locatie  Centrum Overleie Kortrijk De Computerhoeken

Aanwezige Hardware In de Dienstencentra  Een vaste moderne computer.  Een snelle internetverbinding. met draadloze toegang.  Een laserprinter. In de Locaties van Kortrijk-Zuid  De assistentie gebeurt met een laptop. die de computerassistent meebrengt.  Er is een draadloze internetaansluiting. In het Centrum Overleie  De assistentie gebeurt er op de bestaande internetkiosk van stad Kortrijk.

Aanwezige Software De vaste computers van de Dienstencentra en de laptops van Kortrijk-Zuid zijn uitgerust met de meest courante softwarepakketten, zoals: ff  Microsoft Office Word ff  Microsoft Office Excel ff  Microsoft Office PowerPoint ff  Microsoft Office Publisher ff  Adobe Photoshop Elements ff  Internet Explorer IE9 en Firefox ff  Windows Live Mail en Outlook Express

Wie zijn ze ?  Een team van 18 vrijwilligers, die een of meerdere halve dagen per week, in de computerhoek ter beschikking staan voor assistentie.  Het zijn zelf senioren, die via cursussen, zelfstudie of ervaring uit hun vroeger beroep, een degelijke computer- kennis opgebouwd hebben en die willen doorgeven aan leeftijdsgenoten.

Hoe kan de computerassistent u helpen? De Computerassistenten Hoe kan de computerassistent u helpen? Belangrijk !!! Bezitters van een laptop kunnen die best meebrengen naar de computerhoek, zodat: de problemen kunnen getoond en verholpen worden op hun eigen toestel. de instellingen kunnen gebeuren in het bijzijn van de computerassistent. Aansluiting op het internet is mogelijk via de draadloze router van de computerhoek