Medvedev waarschuwt voor nieuwe wapenwedloop Rusland woensdag 01 december 2010 Auteur: (adg) MOSKOU/BRUSSEL (REUTERS, DS) - Tijdens zijn ‘state of the.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De wereld wordt kleiner
Advertisements

Het einde van de Eerste Wereldoorlog
Het buitenlands beleid leerdoelen • Weten tegen welke achtergrond de Amerikaanse regering de Monroedoctrine afkondigde; • Kunnen aangeven waaom.
De tijd van de wereldoorlogen
Historisch overzicht paragraaf 6.1
Duitsland, is gekleurde land.
6.1 & 6.2, Op weg naar de Grote Confrontatie
IJzeren gordijn gaat open
Hoofdstuk 5.
Interbellum en Vrede van Versailles.
Paragraaf 1 Russische revolutie
Het jaaroverzicht van 2013 Openingsdia (titel, slogan, beeld,…) Hoe zie ik de wereld in 2013? –Economie: werkloosheid, landen in crisis, bedrijven naar.
2.4 Een wereldmacht in opkomst
De Republiek in een tijd van vorsten Een Gouden Eeuw voor de Republiek § 3.3.
De Verenigde Staten en hun federale overheid Wereldmacht in opkomst § 2.4.
4. De Wereld na Oorlog na de oorlog.
6, Oorlog en Vrede , De Amerikaanse Oorlog Ho Diem.
1950-Heden - de tijd van televisie en computer
Paragraaf 2.2 Europa: oude kernregio met rimpels
Paragraaf 5.1: van vriend naar vijand.
Confrontatie Paragraaf 5.2.
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Einde van de koude oorlog Paragraaf 4. Steeds betere relatie oost en west Dankzij concessies van de SU : Eind 1989: Gorbatsjov liet toe dat er in veel.
Hoofdstuk 1 Koude Oorlog en dekolonisatie in Indochina
Terra Tweede Fase havo © Wolters-Noordhoff bv
HOOFDSTUK 11 GLOBALISERING.
Van slow world tot fast world
Hoofdstuk 4 Aardrijkskunde, economie en maatschappij
20/08/ DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
21/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week De geschiedenis herhaalt zich steeds Spijtig!! Putin op bezoek Krim.
1 Week /11/ Dalende beurzen Blijkbaar is de macht van de centrale banken in de wereld overroepen Men kan niet blijven de mensen.
24/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
1 Week 38/ /11/ Voor oktober vrezen velen onder ons een crash Wat denken wij?? Voor de VS zien we weinIg kans van een crash gezien.
Aardrijkskunde voor de 2e fase VWO 5 en VWO 6. Samenvatting
1 Michiel Verbeek November 2014 Waarom gaat de economie niet een beetje beter?
1 Week /03/ is gestart in mineur De voorspellingen van alle groten der aarden dat de beurzen zouden stijgen is omgekeerd uitgedraaid.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week Us$ stijgt en de VS markten en grondstoffen markten+ obligatie markten storten ineen.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
§5.4 Het einde van de koude oorlog
Paragraaf 1: Kolonies inpikken.
Paragraaf 2: Economische crisis
Een kaart voor topondernemers
De economie in de Gouden eeuw
De eeuw van de Holocaust
Werkboek blz 28 e.v. a-Vul m.b.v. de Bosatlas Statistiek onderstaande tabel in. Op welke bladzijde van de BA vind je de STATISTIEK met informatie over.
Dankzij de welvaart van de Republiek konden de Gewesten ook steeds meer een vuist maken tegen Spanje. Ook zat het mee dat de Spanjaard op meerdere fronten.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
Economische Crisis Hoofdstuk 1, paragraaf 3.
Par 3.2 Europa in de greep van de Koude Oorlog
EU Uitbreiding Emeriti Forum Reflecties op presentatie van Minister Dehaene.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
Economische vooruitzichten 2016 Danny Reweghs Directeur Strategie.
Groep 8, Hoofdstuk 6: Samenwerking in de wereld. In welk jaar begon de Tweede Wereldoorlog in Nederland? En in welk jaar eindigde hij ?
De Koude Oorlog
SO terug.
De blokvorming in Oost en West Hoofdstuk 4 de Koude Oorlog.
De Twee wereldoorlogen Tijd voor de oorlogen Vijf grote landen uit Europa hebben veel macht over de wereld: Engeland Frankrijk Rusland Duitsland.
VERENIGDE STATEN De weg naar wereldmacht | Het federale bestuur | The Roaring Twenties.
Tijd van televisie en computer 1950 – nu
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
De Europese eenwording
Thema 10 Europa.
DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT
Europa in 1914.
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Hoofdstuk 2 Nederland als industriële samenleving § 4
Einde van de wereldrijken
Cursus 6.2 : Koude Oorlog 2 KGT Lesweek 1
Cursus 6.2 : Koude Oorlog 2 KGT Lesweek 1
§4.4 Oorlog buiten Europa In deze presentatie leer je over:
Transcript van de presentatie:

Medvedev waarschuwt voor nieuwe wapenwedloop Rusland woensdag 01 december 2010 Auteur: (adg) MOSKOU/BRUSSEL (REUTERS, DS) - Tijdens zijn ‘state of the union' heeft de Russische president, Dmitri Medvedev, gewaarschuwd dat er een nieuwe wapenwedloop kan losbarsten als Moskou en de Navo niet samenwerken rond de uitbouw van een raketschild.

Boze reacties na bezoek Japanse premier aan oorlogsmonument Elsevier 6 dec 2013 Premier Abe bezocht het Yasukuni-heiligdom - Foto: EPA Het bezoek van de Japanse premier Shinzo Abe aan het omstreden Yasukuni-monument voor oorlogsslachtoffers heeft tot felle reacties geleid van China en Zuid-Korea. Tokio zou voorbij gaan aan de Japanse oorlogsmisdaden in beide landen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ongelijkheid vormt groot wereldrisico DS 17/01/2014 | rmg De groeiende ongelijkheid is een van de grootste risicofactoren in de wereld. Dat staat in het Global Risk Report, een publicatie van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos.

Boeiende tijden - Opgaande golf in zicht, al houdt hij geen mirakels in Daar is de Europese kentering 17/01/2014 | Bart Sturtewagen Economisch en politiek klimt Europa uit het dal. Voor het eerst sinds het begin van de storm zijn de voorwaarden er om het pessimisme te doorbreken. Maar over de crisisaanpak zal de kiezer zich eerst uitspreken, zegt Bart Sturtewagen.

Spaanse economie klimt uit het dal DS 07/01/2014 | rmg De Spaanse economie is bezig met de klim uit het dal. De dienstensector staat er zelfs beter voor dan die in Duitsland.

Spanje verkleint kloof met China 14/01/2014 Door de hoge werkloosheid en de dalende loonkosten wordt Spanje voor textielproducenten een aantrekkelijk alternatief voor China. De Spanjaarden zijn bereid om voor lage lonen te werken, Bedrijven laten de wat duurdere kledingstukken weer in Spanje maken. rtr

Politiek stratego achter vrijgevigheid DS 18/11/2013 | Van onze redactrice Annelien De Greef Terwijl Peking bleef twijfelen wat het moest doen voor de Filipijnse slachtoffers, vlogen de Amerikanen massaal hulp aan in de Chinese achtertuin. Een zuiver staaltje altruïsme? Natuurlijk niet. …

De massale hulp is dus handig om het eigen imago wat op te poetsen. … Manila kreeg ook uit Tokio opvallend veel steun na de doortocht van de superstorm. … Niet verwonderlijk dus dat er binnen China al snel kritiek op de eigen houding kwam. Het stak dat de Amerikanen militair zo met hun spierballen rolden in hun achtertuin. …

Gouden jaren van groeilanden voorbij DS 13/08/2013 | Van onze redacteur,Dries De Smet De groeilanden sluiten een tijdperk af. Ze groeien nog stevig, maar hun bijdrage aan de wereldgroei daalt. Volgens bepaalde schattingen dragen ze zelfs minder bij dan de rijke landen. De open steenkoolmijn van Borodino is de grootste van Rusland. Ilya Naymushin/ reuters

8 vragen 1. Om welke 2 redenen aarzelt de VS om militair tussenbeide te komen in Syrië en Iran? Aarzelen is een teken van zwakte! 2. Is Rusland een echt BRIC-land? Waarom (niet)? 3. Waaruit bestaat de economische aantrekkingskracht van de VS en de EU nu? Hoe komt het dat veel bedrijven hun geld terug investeren in VSA en E.U.? 4. De BRIC-landen zitten in een dip. Geef voor 1 land 3 problemen. (artikel Atlantische Eeuw)

5. Welk land wordt de nieuwe baas in de wereld? 6. Om politieke macht te verwerven doen grote landen aan imagebuilding. Het is belangrijk te tonen dat je er kan op rekenen en dat het veilige democratieën zijn. Geef voorbeelden voor VS, Rusland en China. 7. Is er nog een wereldoorlog mogelijk? (schema) 8. Is er nog oorlog in Europa mogelijk? (schema)