Silwan, Radwin en België. Silwan Wat is Silwan?  Gemeente gelegen in Oost Jeruzalem  Sinds de 6 daagse oorlog in 1967 tot nu slachtoffer van bezettingspolitiek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Roel van Dijk Project manager openbaar groen
Advertisements

Presentatie Achtergrond Het belang van olijfbomen in Palestina
Madagaskar\Landschappen
De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en Israël
Gedigitaliseerde leerlijn rekenen De Paschalisschool en de 17 april 2013.
Tijd voor Vrede Gezichten uit Israël en de Palestijnse gebieden.
Politiek, diverse zaken aan de orde
Het gelijk van Neturei Karta.... Na duizenden jaren ‘van de kaart’ verdwenen te zijn, is in de 20-ste eeuw een groot deel van de Oud- Testamentische wereld.
Doelstelling Joure Ambachtstad: juni 2012 juli
Theo Burghout Week van de techniek We hebben bij.
Overzetting: Marc Verhoeven
Geluk heb je zelf in de hand!
Steden: van hier tot Tokyo
Waar ben jij heel goed in?
Een elementaire voorstelling van: De staat Israël De Mohammedaanse wereld.
Een korte introductie over de staat Israël en de Arabische wereld.
Het Nibud Geldexamen voor alle basisscholen in Amsterdam
Workshop Lars Schotel Frederique Veldman.
Alex J. Engel CEO Coaching Nederland b.v. Executive Coach sinds 1993, Auteur van ‘Ontwikkeling van Mens en Organisatie’ en ‘Handboek voor Coaching”,
Zoek van het standbeeld “de verwoeste stad” foto’s die vanuit een hoog, een laag een dichtbij en een ver standpunt gemaakt zijn. Waar staat het beeld?
©Lex Bergers, Lexpertise Business Coaching in Communicatie Training/Coaching/Advies/Presentaties Presentatie De wereld “on the move” (eerste kenismakings-versie)
Door Dian Thijmen Maire Sjoerd
Sarah ceyssens. Jaartal:2005 Fotograaf: Finbarr o’Reilly Uitleg: Deze foto is in Afrika getrokken waar door aanhoudende droogte miljoenen mensen leden.
H8 Op Stoom§8.3 De sociale kwestie In alle gebieden met een opkomende industrie groeide de bevolking sterk Nog nooit was urbanisatie in dit tempo en op.
Israël en het Midden-Oosten Israël en het Midden-Oosten.
Visionen für die Betriebliche Weiterbildung page 1 Onderwijsvernieuwen in crisistijd Dr. Bert Hoogveld Symposium Onderwijsvernieuwen in crisistijd, 22.
Mt20:17-34; 21:1-11 CONFERENTIE AMERONGEN 2008 Op weg naar Jeruzalem - vragen en ontvangen -
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Natuurrampen Paragraaf 2 en 3.
Staatsinrichting van Nederland
1 ste oorlog is de Israëlische Onafhankelijk- heidsoorlog. 2 de oorlog is de Suezcrisis In 1956 nationaliseert Nasser het Suez- kanaal → gesloten voor.
Historisch overzicht hoofdstuk 4 WO II
1Het zionisme komt op. (einde 19 de eeuw) 2Zionistische joden beginnen zich te organiseren om het Palestijnse gebied als thuisbasis te nemen. (begin 20.
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst. Er zijn twee ‘middelen’ om God te leren kennen De bijbel De Schepping.
Godsdienst.
Godsdienst.
Opd 19 A: pasfoto’s, vakantiefoto’s etc.
Dementievriendelijke gemeenten
Verheugd was ik toen ik hoorde: ‘Wij gaan naar het huis van de HEER,’
2/9 - Hoe werkt een gemeente ? - Voor- en nadelen van een burgemeestersreferendum - René van Diessen - Jan Waaijer - Uit het nieuws.
Tussen techniek en gedrag. Wie zijn wij Pioniers van het autodelen Nu al in 100 Nederlandse en Duitse steden Rotterdams bedrijf dat tot de top-3 wereldwijd.
“Healthy Ageing through Serious Gaming”
De watersnoodramp van 1953.
Wat is symbaloo
Godsdienst. Jezus is 12 jaar Een gewone jongen? Zijn jouw ouders wel eens bezorgd geweest?
De vierde planeet vanaf de zon
Waarom kwamen de Nederlanders in opstand tegen de Spanjaarden, en wat had Jan Arentsz met de beeldenstorm (1566) te maken?
2. Bezetting: Kolonisatie van Palestina gaat nog elke dag door: gronden worden inbeslaggenomen geen vergoeding = diefstal!
Paragraaf 5.5 Historisch overzicht
Godsdienst 1.
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
MUDRUNFUN AMERSFOORT 1 April Wat is een MudRunFun? Filmpjes over de Mudfunrun:
Poetry Welkom Dinsdag 17 november 2009.
Godsdienst. Ben jij een christen? Wat is een christen?
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Superhelden, we kennen ze allemaal
Cinematografie / stopmotion
Geschiedenis van de Film Mistic Swing (22 sec)
over Palestijnse christenen in het Israëlisch- Palestijns conflict
Israël Palestina.
Israël - Palestina.
De muur Jordan valley solidarity.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Blok 3 Vrede in zicht? Deelvraag:
Thema 11 Conflict in Israël.
Duizenden huizen spoelen weg
Aantekening: Grenzen Het land De mensen Werken over de grens
Transcript van de presentatie:

Silwan, Radwin en België

Silwan

Wat is Silwan?  Gemeente gelegen in Oost Jeruzalem  Sinds de 6 daagse oorlog in 1967 tot nu slachtoffer van bezettingspolitiek van Israël  Israël wil naar eigen zeggen silwan bezitten om een nationaal park rondom ir david (de zogenaamde oorpronkelijke stad Jeruzalem) te bouwen

Stand van zaken Silwan  Rond de 1000 mensen zullen hun huis verliezen voor een toeristisch gebied  De Israëlische bezettingsorganisatie Elad heeft controle over het bezet gebied in Silwan  90 Palestijnse huizen staan op het plan om vernietigd te worden, de bulldozers kunnen op elk moment aankomen  Voor de plannen van Elad zullen Palestijnse huizen en schoolen plaats maken voor parkings, restaurants en souveniershops voor toeristen  Protesten worden represief neergehaald en burgers worden opgepakt

Voorbeeld van inval  28 januari 2013 –4 gebouwen en riool netwerk verwoest –Wegen geblokkeerd –8 mensen opgepakt na fysiek geweld –1 stap in de verdere kolonisatie van Oost- Jeruzalem –Film

 Israëlisch bedrijf dat veiligheidscamera's maakt  Plaatste in camera's doorheen het gebied van Silwan  Deze houden het bezet gebied 42/7 in de gaten  De autoriteiten kunnen efficiënter optreden tegen protesten  In België (geplaatst door blue vision telecom)  Charleroi: 206 camera's ter waarde van 20 miljoen EUR  Antwerpen: 70 camera's vervangen

Wat kunnen wij doen?  De burgemeester van Charleroi en Antwerpen ter verantwoording roepen  Oppositie zoeken binnen de gemeenteraad  De CEO van Blue Vision telecom ter verantwoording roepen ...

Teken ook de petitie: Voor een militair embargo tegen Israël Tegen de samenwerking van de KUL met Israëlisch wapenbedrijf IAI