45 jaar of ouder. Hoe groot is uw kans op diabetes type 2

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Belangrijke nieuwe info over bier
Vormen van diabetes. Type 1. komt veelal voor op jonge leeftijd. Werd ook wel jeuddiabetes genoemd. Deze vorm van diabetes komt niet veel voor. Bij diabetes.
Diabetes mellitus Helscha Sabel, Diëtiste EHBO thema avond
Natuur en natuur beleving in de BSO 1
Eens Ja Klopt Oneens Nee Klopt niet. Ik kijk naar de voice of Holland.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Wie is DVN Oost-Nederland & Diabetes op school
Groep 3, 4 & 5 Voorstellen en kort vertellen welke onderwerpen aan bod komen.
Woorden en tijd.....
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Gezond leven De quiz! Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Stoute Spreuken Stoute Spreuken 6 maart 2010 zaterdag 6 maart
Nierfunctie.
Bijeenkomst SPURD Purmerend
Ontwikkeling van de insulineresistente mens
Samenkracht.
Omtrek is er omheen. lengte breedte breedte lengte
2.1 zit er een dokter in de cel?
Obesitas Een teveel aan lichaamsvet en daarmee een (ernstige mate van) overgewicht.
Belgen en diabetes kennis in 2004 en 2008 Wat is er veranderd? Nobody’s Unpredictable.
Meten BMI Dat is in de veilige zone, want de BMI zit tussen 18,5 en 25
Oud en wijs.....
Thema voor vanavond is:
Het Terneuzen Geboorte Cohort
Goedemorgen.
Diabetes bij jongeren.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Infosessie ‘Uitgerookt?’
Nadia zahraoui.
Hoe ga ik als leerkracht om met……
Gaat een soa altijd vanzelf over?
Een gezicht en het woord ‘liar’
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Beweegprogramma voor mensen met DIABETES MELLITUS TYPE II
TOOLBOX ZON.
Techniekanalyse Wat kun je verwachten na 4 keer op het ijs te hebben gestaan. Persoonlijk had ik al 7 jaar niet meer op de schaats gestaan. Maar na een.
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Rianne v. Heertum Diëtist
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Werkwoordelijk gezegde, naamwoordelijk gezegde en de werkwoorden
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Slide 1 Hoe berekenen we de BMI ? Lengte = 1.82 Gewicht=91 kg Body Mass Index of Quetelet index = gewicht / lengte 2 = 91 / = 27.5 Antwoord b is.
Slide 1 Hoe berekenen we de BMI ? Lengte = 1.82 Gewicht=91 kg Body Mass Index of Quetelet index = gewicht / lengte 2 = 91 / = 27.5 Antwoord b is.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
1.  Je hart is een spier;  Door te sporten wordt de hartspier sterker gemaakt;  je hart gaat beter gaat pompen;  Er gaat meer zuurstof naar alle cellen.
“ Denk er eens over...” Klik op je muis.... Vandaag hebben we hogere gebouwen en bredere sneflwegen, maar minder temperament en smallere denkbeelden.
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
TEST BRON VWA START DE TEST Taak 3 Samen kom je verder!
NIERFUNCTIE.
Diabetes.
WORKSHOP BIOMETRIE.
Onbedoelde zwangerschap
Infosessie Uitgerookt?
Overgewicht, diabetes en gezonde voeding
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Diabetes.
Voel je wel in je vel !.
Diabetes.
Cholesterol en triclyceriden
Hoeveel weet jij van onderzoekers?
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Transcript van de presentatie:

45 jaar of ouder. Hoe groot is uw kans op diabetes type 2 45 jaar of ouder? Hoe groot is uw kans op diabetes type 2? Doe de Diabetes Risicotest!

Heeft uw vader, moeder, broer of zus diabetes Heeft uw vader, moeder, broer of zus diabetes? Dit noemen we ook wel suikerziekte De kans op diabetes type 2 is groter als het in de familie voorkomt. Heeft uw familie geen diabetes, dan kunt u toch diabetes krijgen. Nee Ja 3

Heeft u diabetes gehad toen u zwanger was? Als u tijdens de zwangerschap teveel suiker in uw bloed heeft gehad, is de kans groter dat u later diabetes type 2 krijgt. Ik ben een man Ik ben nooit zwanger geweest Nee Ja 12

Rookt u of heeft u gerookt? Als u rookt of gerookt heeft, is de kans groter dat u later diabetes type 2 krijgt. Ik heb gerookt, maar nu niet meer 1 Ja 2 Nee

Gebruikt u medicijnen tegen hoge bloeddruk? Hoge bloeddruk verhoogt de kans op diabetes type 2. Ja 3 Nee

Wat is de omtrek van uw buik? vrouw Meet met een meetlint de omtrek van uw blote buik. Zorg ervoor dat het meetlint over uw navel komt. En trek uw buik niet in. Voor vrouwen zijn de uitslagen anders dan voor mannen. man Klik op het ‘vrouw’ of ‘man’ icoontje, gebruik niet de pijltjestoets!

Wat is de omtrek van uw buik? vrouw Meet met een meetlint de omtrek van uw blote buik. Zorg ervoor dat het meetlint over uw navel komt. En trek uw buik niet in. Voor vrouwen zijn de uitslagen anders dan voor mannen. Minder dan 80 cm 80 tot en met 88 cm 2 Meer dan 88 cm 4 Klik om naar de volgende vraag te gaan op het pijltje

Wat is de omtrek van uw buik? man Meet met een meetlint de omtrek van uw blote buik. Zorg ervoor dat het meetlint over uw navel komt. En trek uw buik niet in. Voor vrouwen zijn de uitslagen anders dan voor mannen. Minder dan 94 cm 94 tot en met 102 cm 2 Meer dan 102 cm 4

Heeft u een gezond gewicht? lengte gewicht Het antwoord op deze vraag vindt u met de 4 stappen hiernaast. Stap 1 Zet een punt bij uw lengte op de linker lijn. Stap 2: bij uw gewicht op de rechter lijn. Stap 3: Trek een streep door de twee punten. Stap 4: Lees hoe uw gewicht is en noteer de score. Veel te hoog gewicht 2 Te hoog gewicht 1 Gezond gewicht Te laag gewicht

Hoe oud bent u? Jonger dan 45 jaar 45 tot en met 54 jaar 1 Als u ouder wordt, werken de organen in het lichaam minder goed. Jonger dan 45 jaar 45 tot en met 54 jaar 1 55 tot en met 64 jaar 2 Ouder dan 64 jaar 4

Bent u een man of een vrouw? Mannen hebben een grotere kans op diabetes type 2 dan vrouwen. Man 1 Vrouw

De uitslag van de test en advies Tel alle punten op. Uw score is 5 of lager Uw score is 6, 7 of 8 Klik op een pijltje voor het advies bij de betreffende score Uw score is 9 of hoger

Uw score is 5 of lager De kans dat u diabetes type 2 krijgt, is klein. Dit kunt u zo houden. Eet gezond, rook niet en beweeg elke dag een half uur waarbij u sneller gaat ademen. Gebruik het pijltje rechts onderin om naar de afsluitende dia te gaan.

Uw score is 6, 7 of 8 De kans dat u diabetes type 2 krijgt, is licht verhoogd. U kunt er zelf voor zorgen dat de kans dat u diabetes type 2 krijgt, niet groter wordt. Zorg ervoor dat u niet te zwaar bent of wordt. Beweeg elke dag minstens een half uur, rook niet en eet gezond. Bent u vaak moe? Moet u vaak plassen of heeft u vaak dorst? Of bent u Turks, Marokkaans, Creools of Hindostaans? Ga dan voor alle zekerheid naar uw huisarts. Die kan onderzoeken of u al diabetes type 2 heeft. Gebruik het pijltje rechts onderin om naar de afsluitende dia te gaan.

Uw score is 9 of hoger De kans dat u diabetes type 2 krijgt of al heeft, is groot. Wacht niet en ga met deze score naar uw huisarts. De huisarts kan onderzoeken hoeveel suiker in uw bloed zit. Zo weet u of u al diabetes type 2 heeft, of snel kunt krijgen. Het is ook belangrijk dat u zo gezond mogelijk leeft. Rook niet en eet gezond. Zorg ervoor dat u niet te zwaar bent of wordt. Beweeg elke dag minstens een half uur. Gebruik het pijltje rechts onderin om naar de afsluitende dia te gaan.