Alle kinderen naar school!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Advertisements

Ontwikkelingen in het VO. Passend Onderwijs • Samenwerkingsverbanden in de regio • De huidige organisatie van passend onderwijs is ingewikkeld. Ook is.
hun eigen woning realiseren.
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Wim van de Grift Drachten november 2013
Welkom bij Best Buddies Nederland
WELKOM Zet je naam in deze dia. Stel jezelf voor en vertel wat over jezelf. BV: Waarom werk je bij de NHS? Wat heb je zelf met het hart? Vertel ook waarom.
Naar een nieuwe kleuterperiode in de basisschool, Onderwijsraad, mei 2010.
Stichting Vrienden van Thomas
Talent Verplicht! De Tegenprestatie naar Vermogen.
Wie zijn wij?  4 vwo-leerlingen van De Lage Waard te Papendrecht beginnen een eigen handelsonderneming  Een project van 1 jaar lang voor het vak Management.
CONGO Het land, de mensen en de uitdaging voor Broederlijk Delen
C3 en het Jaar van de Chemie! Over C3, het Jaar van de Chemie … & social media!
Welkom bij de World Vision Quiz.

Duurzaam Drimmelen Duurzaam Betaalbaar Lokaal Lokaal samenwerken aan een duurzame toekomst Inspiratie-avond Made Welkom op BS De Lage Weide 20 juni 2012.
Vrienden van Oranje Kroningsdag 2013 Informatie voor de Kinderen van “De Eshoek”
Wat is/Wat doet het Sterrenfonds? • Voor kinderen < 16 die een steuntje in de rug nodig hebben • In Nederland • Laat kinderen stralen door materiële.
Bas van den Hoogen Wisselwerk maatschappelijke stages.
Wie zijn wij?.
Doelstelling Joure Ambachtstad: juni 2012 juli
SPONSORLOOP BASISSCHOOL : DE VELDHOF 18 APRIL Moeder met een Missie Jolanda de Groot-Gravee.
Grenzen aan vrijwilligerswerk?. SGL Stichting gehandicaptenzorg Limburg Zorg beter met vrijwilligers 21 november 2013.
Kinderen zonder rechten
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
Leren omgaan met geld Olaf Simonse
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie door de landelijke projectgroep combinatiefuncties onderwijs Tbv de gemeenten die versneld toetreden.
Onderwijs en kinderarbeid
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Informatie avond groep 8
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Iris, Twann, Isa en Thomas
Doelstelling Doe Een Wens Stichting: Het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
Stichting Vakanties dit Koningskind organiseert groepsvakanties voor mensen met een beperking in binnen- en buitenland.
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter?
First ID project Huygens College
First ID project Waterlant College IJdoorn Workshop docenten Dinsdag 7 januari.
Spreekbeurt Josefien Boonen
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
Mogen wij ons even voorstellen? Oudercomité ‘t Keperke.
Wat kunnen wij samen doen aan laaggeletterdheid in Almere?
Niet iedere leerling krijgt het Schoolgeld dat hij of zij nodig heeft. En kan gereformeerd onderwijs volgen waar hij of zij dat zou willen. Het kan zijn.
UITDAGING 2 Wat is het kinderrecht dat hoort bij ‘onderwijs’ en bij ‘bescherming tegen kinderarbeid’? De wet dat hierbij hoort is het kinderwetje van houten.
99%RIDE Amsterdam 15 maart Inhoudsopgave 99%RIDE Amsterdam Stichting 99%RIDE 3 projecten waarvoor geld ingezameld wordt Inschrijven Fondsenwerving.
In actie voor de allerarmsten
Als woorden belangrijk worden…
TTN Filippijnen Touching the Nations!.
Oudervereniging “De boomhutters”. Wie zijn we? Ouders van kinderen op De Boomhut Vrijwilligers Met veel of weinig tijd Met veel zin om samen school te.
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
De verschillende vormen van onderwijs Peuters Kleuters Basisschool Voortgezet onderwijs Beroeps onderwijs.
Het Land van de Ouderbelangen en het Inclusieve Onderwijs Peter Hulsen, Landelijke Ouderraad Jeroen Veltheer, stichting Volgbaar Onderwijs (voorheen ouderplatform.
SAMSAMSAMSAM. SAMENWERKINGSVERBAND FINANCIELE EDUCATIE VOOR JONGEREN VOORTGEZET ONDERWIJS.
Op zoek naar antwoord.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Hoe wat wie wanneer? Draaiboek maken Boek: Methodisch begeleiden
Is op zoek naar jou. M: Milieu O: Op S: School MOS is een organisatie die werd opgericht door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. Zo wil men.
Initiatief landelijke VAR Niet zonder... maar Met....
SDG4 KWIS 10 meerkeuzevragen over onderwijs in de wereld.
Goederenactie 2017 Oekraïne Stichting voor Zending en Diakonaat
Samen ‘neen’ zeggen tegen armoede
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Stichting Vrienden van De Oase
Wereldwijd zijn meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht.
? Wie zijn dat? Ik weet het niet.  Ik VRAAG het. 2, 3, 4 personen.
KWF Kankerbestrijding is nodig
Alle kinderen mogen meedoen!
Transcript van de presentatie:

Alle kinderen naar school!

Alle kinderen naar school…. Natuurlijk, dat vinden we vanzelfsprekend. Jammer genoeg is dat in veel landen niet het geval. Naar schatting gaan wereldwijd 250 miljoen kinderen naar hun werk, in plaats van naar school.

Vanuit het koor Nova Musica uit Kapelle hebben zich enkele mensen verenigd in de ‘Stichting alle kinderen naar school’, om een steentje bij te dragen aan het onderwijs voor kinderen. Vanaf 2012 organiseert deze stichting sponsoracties op scholen. In de millenniumgemeente Goes organiseert de stichting in 2013 een groot concert, waar de scholen podiumruimte krijgen.

Het podium is in de Grote Kerk, voorjaar 2013 Het podium is in de Grote Kerk, voorjaar 2013. We mogen gebruik maken van het plein en de kerk. Het evenement start om 14.00 uur in de middag. Iedere school krijgt podiumruimte. In de programmering zoeken we naar een afwisselende mix van podiumacts. Het slotconcert is ‘s avonds.

Het geld gaat naar drie stichtingen, eveneens Zeeuwse initiatiefnemers Stichting Gambia Stichting Netherlands Srilanka Stichting in Latijns Amerika, Nog uit te zoeken

Wie of wat zoeken wij? Sponsor Initiatiefnemers voor sponsoracties op basisscholen en voortgezet onderwijs Vrijwilligers om sponsoracties te coördineren Een financiële bijdrage

Wil je met je school meedoen met dit initiatief? Neem dan contact op met: schoolkinderen@zeelandnet.nl www.allekinderennaarschool.blogspot.com Rabobank 3153.64.300 t.n.v. ‘Stichting alle kinderen naar school’ te Kapelle

Stichtingsbestuur: Peter Berk - Kapelle (voorzitter) Jolanda de Jonge – Kapelle Annelien Bij de Vaate – Serooskerke André Walhout - Kapelle Carola Helmendach-Nieuwenhuize - Nisse