Wolfskinderen Gemaakt door Dorothé van der Ree Doolaard ( Trajectgroep 3) Driestar College, Gouda.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Pamela Anderson Met sex uispraken Muziek: Klein.
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
: gemaakt door Jelle honden.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Life in the universe.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Verrassing!!.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Leeuwen Door Hanad gemaakt..
Muziek: Anastacia: You never be alone
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Het Scheppingsverhaal.
DE 4 KAARSEN.
Bloemen, vruchten, zaden
Digitaal Beeldverhaal
Een verhaal om te onthouden
Met meester Cor en meester detmer
Levensvragen Over geluk…..
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Gemaakt door: alyssa fuchs
Godsdienst.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Iris, Twann, Isa en Thomas
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Presentatie over Gras Parkieten
Presentatie over Tijgers.
Godsdienst.
Godsdienst.
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Het was een mooie avond. Jorinde was in een nachtegaal veranderd die tuwiet, tuwiet zong.
De zon stond nog maar half boven de berg en voor de helft was ze al onder.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Interpreteren van data
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Toelichting van het thema Waarom dit thema? Nieuwe slogan Gemeente Hove: “Want het dorp is een wereld” gebaseerd op werk van onze beroemde dorpsgenoot.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Spreekbeurt hockey IRIS.
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
Kinderen
Herinneringskamp Westerbork
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Ze kon dieren en vogels naar zich toe lokken. Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
Taalkundige feiten en hypothesen
‘Mixed up piles’.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Rauw en troosten.
Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Transcript van de presentatie:

Wolfskinderen Gemaakt door Dorothé van der Ree Doolaard ( Trajectgroep 3) Driestar College, Gouda

Inleidend verhaal Ik laat een kort filmpje zien. http://www.youtube.com/watch?v=ljVd6XS-J0s&feature=related En vertel waar dit filmpje over gaat

Oxana Malaya In het filmpje zagen jullie een meisje wat zich als een hond gedroeg. Dat komt omdat ze is opgegroeid en opgevoed door honden. Haar ouders waren alcohol verslaafd en gaven het kind geen aandacht. Dit soort kinderen noem je wolfskinderen

Indeling Wat zijn wolfskinderen? Verschil tussen ons en wolfskinderen Hoe overleven wolfskinderen? Wolfskinderen in de geschiedenis De toekomst voor wolfskinderen wanneer ze gevonden worden door mensen Vraag + Antwoord

Wat zijn wolfskinderen? Wolfskinderen zijn kinderen die met weinig of zelfs zonder menselijk contact zijn opgegroeid: Twee typen wolfskinderen: Type 1: opgevoed door dieren (meestal wolven, soms beren, herten) Oxana Malaya (filmpje) Type 2: Opgegroeid in een totaal isolement Genie mishandelt door haar vader. Vanaf haar 2e vastgebonden op een po-stoel later op een gewone stoel op een kamer zonder daglicht. Er werd niet tegen haar gepraat, als ze geluid maakte werd ze geslagen door haar vader. Op haar 13e werd ze gevonden, ze kon niet lopen of praten.

Verschil tussen ons en wolfskinderen In 1941 is een onderzoek gedaan naar de verschillen tussen normale kinderen en wolfskinderen. Wolfskinderen… lachen of huilen nooit (omdat dieren dit ook niet doen, hieruit blijkt dat lachen en huilen wordt aangeleerd door de ouders) Hebben geen seksuele ontwikkeling in de puberteit (geen seksuele gevoelens) kunnen heel goed zien in het donker Hebben een beter reuk vermogen Hebben een voorliefde voor de kleur rood (type 1 wolfskind)Lopen vaak op handen en voeten en eten vaak rauw vlees, planten en bladeren.

Hoe overleven wolfskinderen In India worden veel baby’s te vondeling gelegd (wegens armoede of ongewenste zwangerschap). En meegenomen door wolven. De baby’s die worden gevonden/meegenomen door wolven worden niet als voedsel beschouwd omdat: Zodra ze net zo ruiken als wolven ze door de wolvin worden gezien als een van haar welpen Wanneer het kind ouder wordt het zich hetzelfde gedraagt als zijn “broers en zussen” De wolfskinderen eten hetzelfde als hun ouders. Zo heb je dus kinderen die bladeren eten of rauw vlees. In Nederland zijn er ook twee wolfskinderen gevonden.

De toekomst voor wolfskinderen Het lijkt heel goed en mooi wanneer de wolfskinderen worden gevonden en opgenomen door de mensen, maar eigenlijk is het heel moeilijk voor de kinderen om zich aan te passen aan de normale mensen. Omdat ze zonder liefde van mensen zijn opgegroeid. Zij willen vaak geen kleding dragen Kunnen vaak niet lopen op twee voeten (filmpje Genie:http://www.youtube.com/watch?v=dEnkY2iaKis) Kunnen vaak niet praten Ze hebben een sociale achterstand (omgang met anderen) Ze hebben een cognitieve achterstand (ontwikkeling van hun verstand). Wij leren bijvoorbeeld te plannen en over de toekomst na te denken. Zij gaan meer af op instinct en impulsen van het hier en nu. Veel geredde wolfskinderen overlijden voortijdig (ziekte, zelfmoord) Anderen worden in een inrichting geplaatst. Voor hun eigen veiligheid en die van anderen

Wolfskinderen in de geschiedenis Nederland: Anna werd toen zij 1,5 jaar oud was in 1700 ontvoerd door een kennis van haar moeder. In 1717 werd in de bossen van Zwolle een naakt meisje gevonden wat bladeren en gras at. Ze werd herkend door haar moeder omdat ze een litteken boven haar wenkbrauw en twee aan elkaar gegroeide tenen had. Het was Anna. Type 1: John Sebunya uit Oeganda in 1994 Hij was op 4 jarige leeftijd het bos ingevlucht nadat zijn ouders voor zijn ogen waren neergeschoten. Daar leefde hij samen met apen. Hij werd gevangen door een groep vrouwen die hout aan het zoeken waren. Omdat hij zijn eerste vier jaar onder de mensen is opgegroeid leerde hij gemakkelijker dan andere wolfskinderen zich aanpassen en praten praten leer je voor je 4e levensjaar Type 2: De vogeljongen uit Rusland 2008 Hij groeide op in een kamer vol vogels in kooien. Zijn moeder mishandelde hem niet lichamelijk, maar raakte hem nooit aan en sprak niet met hem. Ze behandelde hem als 1 van haar vogels. Toen de jongen gevonden werd kon hij alleen als een vogel fluiten en met zijn armen wapperen.

Vraag+ Antwoord Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er nog vragen?