Spoedcursus Fotografie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Veranderlijke sterren Waarnemen met een simpele digitale camera.
Advertisements

Fotografie Samenstelling Roland Demaerschalk. Fotografie Samenstelling Roland Demaerschalk.
FOTODIGITAAL
Fotoclub Deerlijk Amakunde 6 mei 2012.
Langemark JH- De Flodder Fotografie
Onderzoek naar bewegingen
Digitale Onderwaterfotografie
Macro-fotografie De wereld van de kleine dingen
Onderdeel van de workshop
Les 5 Schaduw en silhouet.
BEELD EN GELUID ©. Origineel 180˚ gedraaid © Naar begin.
De belichtingsdriehoek
Workshop fotografie Arjan Geurts.nl 4/4/2017.
DSLR camera Digital Single Lens Reflex camera. Digital Single Lens Reflex camera.
VBS De Bron Meester Ronny Marc Horst
Logische schakelingen
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
PHOTOSHOP CS5 Licht en Kleur.
ISO Diafragma Sluitertijd Scherptediepte 16 oktober 2012
Picasa Woensdag 19 januari Wat is Picasa? Volgens Wikipedia: Picasa is een programma om foto's te bewerken en te delen. De foto's kunnen in een.
FOTODIGITAAL
Inhoud 1. Matte Box 2. Camera Filters 3. Lens 4. Iris/Aperture/Diafragma 5. Sluitertijd/Shutter Speed 6. Sensor/Film Gain/ISO/ASA Beperkingen van sensor/film.
Waar letten we op tijdens de het maken van de presentaties?
Werkgroep les 3 cameravormgeving & decoupage Maaike van Cruchten b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Voorjaar.
Digitale fotografie en bewerking
De Megapixel mythe Door Nico Van Damme. Een aantal parameters die de kwaliteit gaan bepalen Resolutie Korrel en ruis Dynamisch bereik Kleurkwaliteit Bewerkingen.
Basisstof 6: De werking van de ogen
Kleurtemperatuur in KELVIN
Voorbeeld tbv leerlijn ICT Multimedia Opleidingskunde, Training & Human Development Voorbeeld van actieknoppen In dit voorbeeld zie je een praktisch voorbeeld.
Controle over de belichting
Fotograferen en het maken van een fotoreportage
Draaiboek en Filmen Maken van een draaiboek Filmtechnieken
FOTOGRAFIE les 7 Huiswerkopdracht Gebruik van Flits Algemeen
KBC-Fotoclub Flitsen °2014.
Het opbouwen van een data base
We maken samen mooie foto’s onder water!
Objectieven en hun werking
Maandag 18 november Licht & witbalans Avond fotografie – blauwe uurtje
11 november les 5 Scherptediepte Bespreken album foto 1 Standpunten + opdracht Bespreken albumfoto 2 afsluiten.
Programmeer les voor gevorderden
Variëren in standpunt Anita Riemersma 11 november 2010.
De overstap naar digitale fotografie 4 fases van digitale fotografie De opname De opname De bewerking De bewerking De afdruk De afdruk De archivering.
Opslag Formaten.
In de regen Het fotograferen in de regen is vaak geen doel op zich, het kan je ook simpelweg overkomen Mogelijkheden: Waterplassen Reflecties Natte straten.
Programma Theorie Evaluatie foto’s praktijkopdracht Herhaling begrippen 10 veel gemaakte fouten ISO Kijk en verbeter Foto bewerken Demo Photoshop Vragen.
Allard Kamphuisen Hado van Hasselt Wilco Broeders
Beeldbewerking les 2. 1.fotograferen 2.je fotocollectie beheren.
Fotografie.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
4) Fish eye lenzen Opvallendste item: de lijnen in de foto lopen krom. Hoe verder aan de rand van de foto, hoe krommer alles wordt Met.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Lightpainting 12 januari High-Res Fotoclub - Lightpainting Wat is Lightpainting? Indirecte verlichting Tekenen met licht Camerabeweging.
Les 3 - Operators Workshop Php Basic. ICT Academy Php Basic Content Operators Wiskundig Toewijzing Vergelijking.
Basis-workshop fotografie. Ken uw camera Belangrijke zaken Scherpe foto’s Compositie Hoe verder.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Fotografie. Waarom deze werkplek Basis voor fotobewerking is een goede foto. Zelf in staat zijn om de functies aan te passen. Bewust die foto maken. Klantgericht.
Camera Raw. Wat is Raw Een opname formaat in de camera Keuze tussen jpg of raw.
Hoe ziet mijn toekomstvisie eruit ?. Wat is Domotica ? Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van.
BEGINNER EV3 PROGRAMMeer Les
Vormgeving.
Vormgeving Roy de Bakker 3VTK.
Vormgeving.
5 tips om eenvoudiger te werken
Aquarium fotografie Ernö Dobronyi Ernö Dobronyi
Welkom bij workshop Stilleven fotografie
Aquarium fotografie probleem oplossingen
volgende bladzijde terug
De Belichtingsdriehoek
Transcript van de presentatie:

Spoedcursus Fotografie Hoe documenteer ik mijn werk? deel 1

Spoedcursus Documenteer je Werk Deze les Wat kan je met een camera? Hoe herken ik de verschillende functies (wat betekenen al die pictogrammetjes?) Hoe maak ik optimaal gebruik van een lichtsituatie? Volgende les: Hoe creëer ik op een simpele manier een goede mini studio? Hoe fotografeer ik mijn werk?

Fotograferen? Je werk fotograferen? Klaar! Of toch niet?

Kernbegrippen Fotografie Diafragma Sluitertijd ISO waarde PSAM Autofocus Witbalans

Diafragma – Algemeen Diafragma wordt aangeduid met ‘F’ Diafragma is de grootte van de opening van de lens Waarom? Om lichthoeveelheid aan te passen En waarom ook? Scherpte diepte veranderen F/2,8 F/4 F/22

Diafragma – Visueel Effect

Fotograaf: Raymond Rutting

Fotograaf: Raymond Rutting

Diafragma In elke maateenheid die gebruikt wordt in fotografie is er per stap een verdubbeling, zo ook bij diafragma. Eigenlijk staat er niet F:1,4 maar F 1:1.4 Dus: diafragma F/2,8 laat maar half zoveel licht door als F:2 Diafragma F/8 laat 32x minder licht door dan F/1,4 Diafragma F/64 laat 2048x minder licht door dan F/1,4

Sluitertijd De sluitertijd is het aantal seconden dat de sluiter er over doet om open en dicht te gaan Tijdens dat de sluiter open staat, komt er licht op de sensor of film Dit heet de belichtingstijd en wordt aangeduid in sec. 1 sec, 1/25e seconde, 1/2000e seconde zijn voorbeelden. Hoe ziet dat er uit? Link Hoe gaat dat in een spiegelreflex? Link

Hoge sluitertijden bij een object dat snel voorbij gaat

Door een lange sluitertijd kan bewegingsonscherpte ontstaan Fotograaf: William Ropp

ISO Waarde

100 ISO

6400 ISO

ISO Waarde De ISO waarde is de gevoeligheid van je sensor / film Dat betekent: wil je weten hoe goed de sensor reageert op licht? Kijk dan naar de ISO instelling op je camera Voordeel: Een hoge ISO waarde, betekent dat de sensor snel reageert, en dit versnelt dus het opname proces! Nadeel: Een hoge ISO waarde Lijdt tot Ruis, kleurafwijkingen en dus een lelijke foto! Spiegelreflex camera’s hebben een veel betere sensor en dus minder ruis/afwijkingen bij een hoge ISO waarden.

Spiegelreflex Bediening, de basis Olympus Canon Sony

Spiegelreflex Bediening, de basis Sony Nikon Canon Olympus

PSAM P. Programmeren: volledig automatisch diafragma èn sluitertijd door de camera laten bepalen. S. Sluitertijd zèlf instellen, maar de rest automatisch. A. Diafragma zèlf instellen, maar de rest automatisch. M. de stand op je camera voor helemaal handmatig sluitertijd èn diafragma instellen.

Compactcamera Bediening, de basis Iedere camera anders? Dat valt mee. - Leer de symbolentaal en je begrijpt al heel snel meer. Panasonic Sony Nikon Canon

Compactcamera Bediening, de basis Volledig automaat P. Programma modus S. Sluitertijd voorkeuze. (bij Canon “Tv”) A. Diafragma voorkeur (Bij canon Av)

Witbalans De witbalans is de techniek in de camera die ervoor zorgt dat alle kleuren goed geïnterpreteerd worden, en dus goed op de foto komen Met de witbalans stemt de camera zich af op de lichttemperatuur van de omgeving De witbalans is makkelijk in te stellen op een camera, vaak onder WB. Vervolgens kies je het type licht waar jij je in bevind: Bewolkt, Flits, TL of kunstlicht, Zon, of Automatisch. De automatische witbalans werkt buiten vaak goed, binnen vaak wat minder goed.

Flitsdemonstratie Tips voor een mooier flitsresultaat: Probeer de flits niet direct af te vuren op wat je fotografeert, maar richt hem indirect via een wit oppervlak. Dit heet Bounchen Experimenteer door de flitser harder of zachter te zetten Door de ISO waarde hoger te zetten, en/of het diafragma lager te zetten kan er meer licht van de omgeving in de foto komen. (In plaats van alleen het licht van de flitser.) De set zoals hij te leen is in de Fotografie Werkplaats (met andere lens)

Direct of Indirect

Hoe maak ik optimaal gebruik van een lichtsituatie? Aan de slag Hoe maak ik optimaal gebruik van een lichtsituatie?

Opdracht Maak 2 foto’s van je eigen werk 1 foto van een driedimensionaal werk 1 foto van een 2d werk

Download Deze presentatie is te downloaden op www.emiledejong.nl