Contrast- en kleurbewerking Image- adjustments en Adjustment Layers.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
BASISCURSUS KLEUR KLEURMENGEN.
Advertisements

Hoofdpagina uitnodigen leden mijn pagina video’s berichten Daarna klik je bij Vormgeving op appearance page op de volgende pagina kies je eerst een template.
Photoshop Blend Modes Multiply, Screen, Overlay, Color, Luminosity.
Kijk, dit is opticus atrofie
Photoshop instructie 1 Lagen, kleur, selecties (1), move en transform.
Spreekbeurt Animatiefilms
Om te beginnen moeten we eerst muziek laden en dat kan vanaf de computer of via een geluidsbron, {met de microfoon ingang kan het ook}of indien de geluidsbron.
BEELD EN GELUID ©. Origineel 180˚ gedraaid © Naar begin.
De Schoolkrant illustreren
Workshop KVF september 2009 Fotograferen eigen werk
Selectie (2). • Je kan een cirkel (vierkant) selecteren vanuit ‘het midden’ met alt en shift ingedrukt.
Alle kennis die je nodig hebt om hier te dealen! Gemaakt door kilibra Sommige plaatjes zijn filmpjes, hou je muis erop om te kijken of het een filmpje.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Voorjaar.
Zwart/wit vanuit RAW Een presentatie voor : AFV Objectief te Hoofddorp MeerFoto Door: Rob van Dijck Versie februari 2009.
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
SISO Deurne Korte kapsels.
PHOTOSHOP CS5 Licht en Kleur.
Digibordles Pasen seriëren
Picasa Woensdag 19 januari Wat is Picasa? Volgens Wikipedia: Picasa is een programma om foto's te bewerken en te delen. De foto's kunnen in een.
1.Deze foto is zorgvuldig geënsceneerd. Leg dit uit.
PowerPoint.
Kleur Begrippen klas 1 t/m 3.
klik op de grootste paddenstoel
Mijn hobby gaat over:vrachtwagen tuning
-Photofiltre Fotobewerken met: Auteur: J.Görtzen Voor het schalen van 2 afbeeldingen wordt eerst het programma “2Pic” gebruikt.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Voorjaar.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Voorjaar.
Techniek en gezichtsbedrog bovenbouw Montessorischool Stad
Geen natuurlijke kleur. Het moet groen,bruin, zandkleurig etc. zijn. Maar geen blauw. Logo en plaatjes van het bedrijf.
Montage en Nabewerking
Maandag 18 november Licht & witbalans Avond fotografie – blauwe uurtje
Als je veel problemen hebt die je hoofdpijn bezorgen... Als je veel problemen hebt die je hoofdpijn bezorgen...
Blond vs. Donker Juliane Palm Alexandra Bidler Hannah Kort
Photoshop Express Jimmy De Loor. Photoshop Express 0 Platform: iOS, Android, Windows 0 Ontwikkelaar: Adobe 0 Prijs: Gratis.
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
F O T O – O P D R A C H T.
In de regen Het fotograferen in de regen is vaak geen doel op zich, het kan je ook simpelweg overkomen Mogelijkheden: Waterplassen Reflecties Natte straten.
Gevorderde PROGRAMMeer Les
rood rood rood zijn de tomaten en ook een teloefening
Als je veel problemen hebt die je hoofdpijn bezorgen...
Spaanse Meesters 3 Spaanse kunst.
WEBSHOP MoodyNails Sofie Van den Nouweland MEB / Groep D.
Begrippen omtrent kleur
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Overzicht Herhaling Laagstijlen (laageffecten) Laag- en uitknipmaskers Lagen vervormen Overvloeimodi voor gevorderden Automatiseren Animaties.
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
* Lava.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Kleur….
CURSUS VECTORISEREN Januari 2017 Peter Hagenaars.
KLEUR.
Psychologie Informatieverwerkingsproces
NSCCT Instructie groep 4
Wat maakt een PPT goed?.
Thema Zintuigen.
3.2 Zien 1ste klas.
KLIK VOOR ELK VOLGEND SCHERM !!!!!!!!!
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 7
Psychologie Informatieverwerkingsproces
NSCCT Instructie groep 6
Het programma opent met de mapjes ‘jaaropbrengsten’, ‘handleiding’ en ‘knoppenblad’
Het programma opent met de mapjes ‘jaaropbrengsten’, ‘handleiding’ en ‘knoppenblad’
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 6
Leren programmeren met Scratch
NSCCT Instructie groep 7
Transcript van de presentatie:

Contrast- en kleurbewerking Image- adjustments en Adjustment Layers

• Ik leg de meest gebruikte adjustments hierna kort uit. • Al deze ‘beeldaanpassingen’ hebben direct gevolg voor jouw achtergrondlaag, of de laag waarop je ze toepast: die verandert definitief. • Om dat te voorkomen, heeft Photoshop ‘aanpassingslagen’; adjustment layers • Als je het venster ‘adjustments’ opent, zie je alle aanpassingen op een rij.

Als je het venster ‘adjustments’ opent, zie je alle aanpassingen op een rij. Klik op één en je maakt een aanpassingslaag

Die aanpassingslaag is van toepassing op alle lagen eronder. Behalve als je op dit symbooltje klikt; dan wordt de adjustment alleen van toepassing op de laag direct eronder.

1. Helderheid/ contrast • Spreekt voor zichzelf. 2. Levels • Door één van de drie pipetjes aan te klikken, kan je de donkere-, midden- of lichte gedeeltes in de foto aanpassen

Door de onderste schuif bij een onderbelichte foto naar links te bewegen (uit het ‘lege’ gedeelte naar de rand van de levels), kan je de licht/ donker balans verbeteren.

Met het pipetje kan je ook de donkerste (a), lichtste (b) of neutraalgrijze (c) partijen bepalen in je foto. Begin met grijs.

3. Curves • Doet hetzelfde als levels, maar hier kan je de curve ook ‘vervormen’, waardoor je meer controle hebt. Klik op het middenpunt in de curve, en maak de middentoon van het beeld lichter door hem een beetje op te bollen

• …of maak een mooie ‘s’ vorm, en je bereikt ongeveer hetzelfde effect als meer helderheid/ contrast. • TIP: De ‘auto’ functie (bij levels en curves) geeft verassend goede resultaten bij verkeerd belichte of gekleurde foto’s

4. Exposure • Spreekt voor zichzelf: past belichting, de ‘gamma’ en de offset van je foto aan. 5. Vibrance • Verandert op subtiele wijze de kleurverzadiging. Minder verzadigde kleuren worden meer aangepast dan verzadigde keluren

Hue / Saturation • Past Tint, verzadiging, en helderheid van een beeld aan. Door aan de tint- schuif te trekken, ga je door het hele kleurspectrum heen.

• Met het vakje ‘colorize’ kan je een zwart-wit beeld ‘inkleuren’

• Je kunt ook individuele kleuren dieper verzadigen, in dit voorbeeld de geel- tinten. • Maar zo kleurt ook de huid mee

• Door op het pipetje met een – te klikken, en een ‘sample’ van haar huid te nemen, sluit je de huidskleur uit van de verzadiging.