PowerPoint presentatie hypotheken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Advertisements

Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
René / #knab Knab, Fit for the Future René / #knab.
5 Mijn inkomen volstaat niet
Voeg hier het organisatie onderdeel in
UITNODIGING Fokkema Linssen Notarissen
Info obligaties aanschaf Probounce banen 8 en 9
Oerproducent (bijv. de veehouder)
Pensioen Optimaal Hypotheek Comfortabel genieten van het leven Puth, 27 juli 2007.
Heuvelstraat AB Diessen T: F: E: I:
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
H 12: Vreemd vermogen lang
Margin Call - Introductie Floris Heukelom
Hoofdstuk 2.
Koopwoning...  (het is niet zo moeilijk…). huiswerk  pak agenda en noteer bij ma 19 januri 5e lesuur:  leren tb 72 tm 77 maken 3.21 tm 3.23 wb 129.
Herhaling H4  Iedereen gaat staan  Lees en luister naar de vraag  Kies het voor jouw juiste antwoord doordat je het groene of rode kaartje toont.
Een financiële uitwerking van de zonnepanelen.
Boxenstelsel.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
In het jaar 2007 kon je dit kopen voor €100: In het jaar 2012 kon je dit kopen voor €100: Koopkracht = Het geld wordt minder waard.
Agenda  Les 41 tm 43  wkn 03 en 04  hs 12 vreemd vermogen op lange termijn  bestuderen par 12.1 tm maken wb vragen 12.1 tm
A5 Management & Organisatie
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
Lagere maandlasten door een hypotheek met NHG! Wat veel mensen wellicht wel weten, maar diverse potentiele huizenbezitters ook nog niet, is dat een hypotheek.
Danny Schalkwijk R3Ki ( Economie presentatie )
Voor de AOV verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding bent u bij ons aan het juiste adres, want onze.
OM OVER NA TE DENKEN.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
§2.3 Hoe leen je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Lenen
4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen.
Startersavond Woningmarkt
§ 2.4 Geld lenen kost geld Als je geld leent, moet je dat weer terugbetalen. Daarnaast betaal je meestal rente. Hoeveel en hoe lang je terugbetaalt, hangt.
H.5 Winst en toegevoegde waarde
Inkomstenbelasting en belasting op vermogen
 Om te kijken of je belegging echt beter is als je geld op de spaarrekening zetten, moet je het rendement berekenen.  Bij rendement wordt de winst vergeleken.
Aantekeningen Hoofdstuk 1
Rekenen met rente Jnw, september 2015.
1. EVEN VOORSTELLEN… LEERDOELEN Je weet wat een bank is en doet. Je kent de (financiële) gevolgen van rood staan, kopen op afbetaling en een lening afsluiten.
SPAREN EN LENEN. SPAREN  Enkelvoudige interest ( rente)  Samengestelde interest ( rente)
SpaarBV presentatie november 2015 Algemeen telefoonnummer:
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Interest berekeningen
Aantekeningen hoofdstuk 3. Begroting Als je je uitgaven op orde wilt houden, dan moet je budgetteren. Raadzaam is om een begroting te maken, Dat doe je.
Aflossen Aflossen De schenkingssvrijstelling is voor veel geldverstrekkers de aanleiding geweest om de regels rond aflossen te verruimen. Bij de.
Hfst 5 Sparen of lenen? Concept: Ruilen over de tijd
Lenen.
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
(Bijna) iedereen doet het
Welkom havo 4..
Tijdens deze opdrachten mag je je lesbrief gebruiken.
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
Beste ath 4..
Beste ath 4..
Hfst 5 Sparen of lenen? Concept: Ruilen over de tijd
Huren of kopen Voordelen van huren:
Je hebt niet altijd geld te besteden
EIGEN WONING © Dia van Berry Hagendijk.
Leer deze zaken i.c.m. boek
H9: ENKELVOUDIGE INTEREST INTEREST
Boek 4 - Hoofdstuk 3 GELD VOOR DE OVERHEID
Transcript van de presentatie:

PowerPoint presentatie hypotheken Druk F5 om de dia voorstelling te starten.

Hypotheken

Wat is een hypotheek? Je gaat iets kopen maar hebt het geld niet Je leent het geld en geeft je huis in ruil als onderpand (zekerheid) Je betaalt rente Je betaalt spaarpremie (?) Je betaalt risicopremie (voor uitkering bij overlijden) Een hypotheek zit vol met zekerheden voor de geldverstrekker Je geeft je huis in hypotheek aan de geldverstrekker, in ruil daarvoor krijg je de lening om de woning te betalen. De geldverstrekker stelt alle eisen.

Rente betaal je over de lening, dat is in iedere hypotheek zo Daarnaast zijn er eigenlijk maar 2 vormen hypotheek: Je lost af tijdens de looptijd Of je lost niet af

Aflossen: Niet aflossen: Lineair aflossen Annuïtair aflossen Aflosvrije lening Lening met een spaarvorm daaraan gekoppeld

We kennen allerlei mooie namen voor hypotheken, maar de spaarvorm bepaalt alles.

Aflosvrij: je betaalt alleen rente over de lening er wordt niet afgelost en de geldverstrekker vindt dat ook goed.

Met een aflosvorm: Naast de rente die je betaalt over het geld, wordt er teruggespaard gedurende de looptijd. Er wordt niet afgelost tijdens de looptijd, maar het geld dat je spaart gaat in een: Sok Op een spaarrekening In een levenpolis/spaarpolis In een beleggingspolis Op een beleggersrekening, een effectenrekening Oplopend in risico en aflopend in premie. Bovenstaande aflosvormen kunnen in combinatie met een overlijdensdekking. De aflossing dient in overeenstemming te zijn met de wensen en de overige vermogensopbouw van degene die de hypotheek aangaat (denk aan pensioen, andere polissen etc, evt schenkingen erfenissen)

Je betaalt rente over de lening. De hoogte van de rente wordt bepaald door: De kapitaalmarktrente op dat moment De rentevastperiode Het risico voor de geldverstrekker

Het risico voor de geldverstrekker Een woning heeft allerlei waardes: De vraagprijs Verkoopprijs (werkelijke marktwaarde) Executiewaarde (als je niet betaalt verkoopt de geldverstrekker de woning voor je) WOZ-waarde: de door de gemeente getaxeerde waarde

DE RENTE IS FISCAAL AFTREKBAAR LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN!

Stel je verdient € 40. 000,- per jaar Stel je verdient € 40.000,- per jaar. Hierover betaal je inkomstenbelasting. Je betaalt € 12.000,- aan rente voor de eigen woning, zijnde hoofdverblijf. De WOZ waarde bepaalt de bijtelling. Elk bezit in Nederland valt onder de belastingsheffing. Dat is een bijtelling. Stel € 2000,-

Het rekensommetje is: € 40.000,- € 12.000,- -/- € 2.000,- +/+ € 2.000,- +/+ --------------- Totaal € 30.000,- Ik betaal belasting over € 40.000,- ,maar ik hoef maar belasting te betalen over € 30.000,-. Dus krijg ik belasting over € 10.000,- terug. Een keer per jaar of iedere maand via een voorlopige teruggaaf.

Algemene weetjes: Hypotheek krijg je op: Nieuwbouw/ bestaande bouw/ recreatiewoning/ schip/ vliegtuig. Elk met eigen voorwaarden. Ofwel registergoederen. De rente kan van variabel per maand tot 30 jaar vast. De rente is 30 jaar lang aftrekbaar. Aflossen is dus verstandig Want na 30 jaar is deze niet meer aftrekbaar

Wel of geen hypotheek afhankelijk van: Het onderpand Het inkomen, pensioen De uitkering Het dienstverband Jaarcijfers, bij zelfstandig ondernemer

Voorbeeld: Er staat een huis te koop voor € 150.000,-. Ik wil het graag hebben maar ik heb het geld niet. Ik ga naar de bank. De bank gaat kijken of het onderpand voldoende is.

Executiewaarde goed? Executiewaarde is de waarde die de bank voor het huis zal krijgen als ik het meer zou betalen en de bank het huis zou moeten verkopen

2. Inkomen goed? Kan ik de hypotheek betalen? ( geen belastend BKR verleden?)

Zijn beide variabelen akkoord kan er onder voorwaarden een offerte uitgebracht worden.

Wij kijken waar de hypotheek het meest gunstig ondergebracht kan worden. Bank of maatschappij, maakt niet uit. Als het maar past bij U!

Wij kunnen berekenen of de hypotheek bij uw inkomen past. U kijkt of u het bedrag kunt en wilt betalen. Samen met u maken wij de budgetplanning.

Hypotheekvoorwaarden staan vol met sancties Hypotheekvoorwaarden staan vol met sancties. Maar als je gewoon betaalt is er niets aan de hand.