Mineração Gemas do Iguaçu Ltda

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De gemiddelde leerling
Advertisements

OP DE VIERKANTE METER.
LAKER LOVERS CALIFORNIA
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
M3F-MATEN - Tijd en Snelheid
DE gebeurtenissen quiz
De Bouw Hoogste Brug Van de Ter Wereld.
Op geologische ontdekkingstocht in Europa
ALLES WAT JE MOET WETEN OVER PERIODE 4 Samen naar het examen.
Dit is spreekbeurt Van Joris Ozinga.
Impressies over de bouw van de hoogste brug van de wereld
Workshop Bovenlokale samenwerking Bijeenkomst transitiemanagers jeugd
Uitgaven aan zorg per financieringsbron / /Hoofdstuk 2 Zorg in perspectief /pagina 1.
Vertaald uit het Spaans.
M3F-MATEN - Tijd en Snelheid
Meten Grootheden kun je meten in eenheden. Tijd seconde Luchtdruk bar
Meting van de muskusratpopulatie
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Natuurlijke Werkloosheid en de Phillipscurve
Welkom op BK City Wytze Patijn Decaan Faculteit Bouwkunde.
De Kalender en De Seizoenen Ellen Adriansens Gegradueerde in de ergotherapie BuSo – OV 2 – 2 e graad Algemene en Sociale Vorming Raamplan BuSo.
Programma vergaderingen per jaar: Di 11 sept - bij Nieuw Einde Ma 12 nov - bij Trinitas Do 6 mrt - bij Berix Wo 28 mei - bij Voerendaal Om.
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
Start.
Goed advies kost geld Financiële ondersteuning Wmo-adviesraden Monster 27 januari 2009.
Ken je werkelijk de grootste WATERVALLEN van onze wereld?
BZ voor de Klas 3 juni 2010.
Lineaire functies Lineaire functie
Regelmaat in getallen … … …
Regelmaat in getallen (1).
Oefeningen F-toetsen ANOVA.
Varia Mer-forum deskundigen 19 mei Varia 1. Actualisatie richtlijnenboeken 2. Erkenning Mer-coördinator 3. Infosessie Archeologie 4. Vaak gestelde.
INFORMATICA ACADEMIE >> Opleidingen ism VERA. INFORMATICA ACADEMIE Voor informatici... CNAP (cursus netwerkbeheerder) volgende sessie start in januari.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Breuken-Vereenvoudigen
PLAYBOY Kalender 2006 Dit is wat mannen boeit!.
Mobiel Crisisteam Impact
Aardrijkskunde Hoofdstuk 14
1 Voorlichting keuzes klas 2 Het Hooghuis locatie Centrum Vanaf begin maart: locatie Stadion Frans Christophe, decaan.
Het Aralmeer Telkens op de linkermuis klikken voor vooruit.
De Dagen van de Kaaien 19, 20 & 21 maart De Kaaien op tafel - inhoud 1.Methodiek tafelgesprekken 2.Aantal tafelgesprekken en aantal deelnemers.
Voorlichting VMBO- 4 PTA -examenjaar- 06 oktober 2009.
Voorlichting VMBO- 4 PTA -examenjaar- 11 oktober 2010.
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
De Hoge Kleij - Klanttevredenheidsonderzoek
HOSTA 2010, Vastgoedcongres 29 september september Horwath HTL.
Eerst de website op zoeken
Fellowship of Gardening Rotarians in the Netherlands Een vrolijk kerstfeest en een voorspoedig 2012 Beste leden, In de eerste plaats een gezond en gelukkig.
MADEIRA “Het is net Nieuw-Zeeland, en verrrassend dichtbij…”
Vragen en antwoorden Burger Initiatief Arnhem 27 mei 2014 Olthoff Wind Consultancy.
Klikken voor vervolg Op 24 juni is in Singapore het Marina Bay Sands Hotel geopend. Dit architecturale hoogstandje ontworpen door de eigenzinnige architect.
22/11/ DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
Middeleeuwen De antwoorden in deze powerpoint komen van (naam en klas invullen a.u.b.)
Algemene Ondernemersvaardigheden
JOUW WERELD MIJN WERELD
1 Kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen Vlakbij binnenstad en in het groen Duurzaam en toekomstgericht.
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Floodcom lesworkshop Hoofdpresentatie les
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
Waar komt bliksem vandaan?
avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer.
Kijk op de Colorado Rivier
voor een onvergetelijke vakantie!
 Algemeen  Klimaat  Planten en dieren  Bevolking  Oudheid  Noorse overheersing  Deense overheersing  Taal  conclusie.
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Transcript van de presentatie:

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Welkom in Foz do Iguaçu

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Foz do Iguaçu is gelegen in het uiterste Westen van de staat Paraná, op de grens van Brazilië met Argentinië en Paraguay. Er heerst een vochtig subtropisch klimaat, met hete zomers, zelden vorst en regen in alle seizoenen. Hoogte boven de zeespiegel = 173 m.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda De oudste sporen van menselijke aanwezigheid in de regio dateren van 6.000 jaar vC, volgens archeologische studies van de Universiteit van Paraná. In 1542 werden de Iguaçu watervallen ontdekt. In 1881 arriveerden de eerste inwoners.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda De 14e maart 1914 werd de stad Vila Iguaçu opgericht. Op 10 juni 1914 nam de eerste burgemeester, Jorge Schimmelpfeng, zijn bevoegheden op. De stad noemde zichzelf vanaf 1918 dan “Foz do Iguaçu”.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda In 1960 woonden er in de stad 28.080 inwoners. In 1970 meer dan 33.900. In 1980 waren er al 136.320 inwoners In juli 2001 werd het aantal inwoners geschat op 267.000 In 2001 waren er in Foz do Iguaçu 57 van de 192 nationaliteiten ter wereld

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda De Iguaçu Watervallen zijn gelegen binnen het Iguaçu Nationaal Park. Ze werden 150 miljoen jaar geleden gevormd De Iguaçu Watervallen werden op 31 januari 1542 ontdekt door de Spaanse ontdekker Alvar Nuñes Cabeza de Vaca.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Een enorme basaltische klif dwingt de Iguaçu Rivier om zich gemiddeld 65 meter naar beneden te storten in 275 verschillende watervallen over een lengte van 2700 m. Boven de watervallen heeft de rivier een breedte van 1200 m.

Argentina Paraguay Paraná river

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Het Iguaçu Nationaal Park werd opgericht op 10 januari 1939. Het Park omvat een gebied van 185.000 hectaren subtropisch regenwoud. De Algemene Vergadering van de Unesco in Parijs op 17 november 1986 erkende het Iguaçu Nationaal Park als WERELD ERFGOED SITE

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Het Foz Tropicana Bird Park is een private onderneming. Het beslaat een oppervlakte van 16 hectaren subtropisch regenwoud naast het Nationaal Park Op dit ogenblik bevat het vogelpark meer dan 1000 vogels in 150 verschillende soorten.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda De Itaipu hydroelectrische centrale werd opgericht door Brazilië en Paraguay De bouw startte op 17 oktober 1974 en de 18e turbine werd opgestart in 1991 De dam is 7,7 km lang, 165 m breed en vanaf de funderingen 224 m hoog !!

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Op dit ogenblik produceert Itaipu 12.600 MW met 18 generatoren. In 2003 krijgt Itaipu nog 2 extra turbines van elk 700 MW In 1997 produceerde de centrale 89,2 biljoen KW/uur De in 1997 geproduceerde energie was voldoende om gans Brazilië gedurende drie maanden van electriciteit te voorzien

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Het Itaipu Meer begon zich te vullen in 1982 na het afsluiten van de vloedgaten in de Itaipu hydroelectrische centrale Nu beslaat het meer een oppervlakte van 1350 km² en heeft een gemiddelde diepte van 22 m, maar is aan de stuwdam 170 m diep. 66 kleine eilandjes werden niet door het water overspoeld.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Het Itaipu Meer vormt aldus de basis voor de bescherming van fauna en flora in de regio. Langs zijn oevers zijn er 2 natuurreservaten en 5 centra met een grote biologische waarde. Rond deze reservaten werd een beschermde zone aangebracht van 63.376 hectares met 13 miljoen bomen die pollutie en ontzilting moeten verhinderen

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda De Vriendschapsbrug (=Ponte de Amizade) was de eerste grote stap in een stijgende samenwerking tussen Brazilië en Paraguay. Ingehuldigd op 27 mei 1965 De brug is 552,4 m lang met een centrale spanwijdte van 303 m, ze is 13,50 m breed en 78 m hoog, gemeten vanaf het laagste punt in de rivierbedding en 32 m vanaf het wateroppervlak.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda De Brug President Tancredo Neves verbindt Foz do Iguaçu in Brazilië met Porto do Iguassu in Argentinië Ingehuldigd op 29 november 1985 De brug is 489 m lang met een centrale spanwijdte van 220 m, ze is 16,50 m breed en 72 m hoog, gemeten vanaf het laagste punt in de rivierbedding.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda De ligging van Foz do Iguaçu op het drielandenpunt is voor de stad van zeer groot commercieel belang Foz do Iguaçu bezit zelf een internationale luchthaven Op nog geen 20 km afstand zijn er de internationale luchthavens van Ciudad del Este in Paraguay en van Puerto Iguazu in Argentinië

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Andere toeristische troeven zijn : De shopping mogelijkheden zowel in Paraguay, Argentinie als Foz do Iguaçu zelf. Het denderende uitgangsleven Het “Aquamania” waterpretpark De prachtige golfterreinen en vele tenniscourts De twee grote rivieren en het Itaipumeer zijn zeer aantrekkelijk voor de sportvissers Surfers en andere watersporters hebben aan het Itaipu meer vele mogelijkheden Zonnekloppers kunnen gebruik maken van de mooie stranden

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Brazilië is wereldwijd bekend voor zijn edelsteenrijkdom. Onder de meest bekende edelstenen zijn er diamant, smaragd, amethist, kwarts, topaas, toermalijn, aquamarijn, alexandriet, agaat, enz. Laten we enkele voorbeelden bekijken....

Kwarts + rutiel + hematiet 10 x 9 cm - Bahia

Toermalijn 15x10 cm Santa Rosa Mine -Itambacuri

Amethist 11 x 9 cm Rio Grande do Sul

1 mm Landschapsagaat - Brazilië Landschapsagaat

Mineração Gemas do Iguaçú Ltda Kunziet Aquamarijn Amethist

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Mineração Gemas do Iguaçu bouwt op de oever van de Paraná rivier een gemmologisch centrum Dit centrum zal een mineralen- en edelstenenmuseum bevatten alsook een school voor gemmologie, een onderzoekslaboratorium en certificatenbureau. In het kader van dit zelfde projekt worden nog een ziekenhuis gebouwd in Foz do Iguaçu en 10.000 sociale woningen in Curitiba.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Het mineralen- en edelsteenmuseum zal volgende afdelingen omvatten Permanente tentoonstelling van mineralen Permanente tentoonstelling van edelstenen Tijdelijke tentoonstellingen Nabootsing van een echte edelsteenmijn Uitgebreide en gespecialiseerde bibliotheek Diverse boetieken en shops Panoramatoren Bar en restaurant

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda In het atrium van het museum zal een kunstmatige waterval gecreëerd worden Jaarlijks zal een internationale edelsteenbeurs georganiseerd worden Regelmatig zullen er ook seminars gepland worden waarop buitenlandse experten hun kennis zullen voordragen

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda In het museum zullen diverse cursussen gegeven worden voor o.a. : Gradueren van diamant Cursus voor het identificeren van natuurlijke en synthetische edelstenen Slijpen van edelstenen In samenwerking met de “Universidad das Americas” zal een universitaire cursus “Gemmologie” gedoceerd worden

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Voor de scholieren zal het museum diverse “workshops” aanbieden waarbij scholieren ingeleid zullen worden over de mineralen en edelsteenrijkdom van Brazilië Boeiende rondleidingen in het museum zullen gegeven worden door ervaren gidsen, zowel voor volwassenen als voor schoolgaande jeugd

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda Het museum zal ook beschikken over een onderzoekslaboratorium voor edelstenen, waarbij de allermodernste apparatuur zekerheid zal geven over echt of vals.

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda

Foz do Iguaçu Brazil Iguaçu River Argentina Parana River Paraguay MUSEUM Foz do Iguaçu Paraguay Argentina Brazil

Arq. Fabiana Moreno Casado Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado REALIZAÇÃO : Antonio Casado Morejon Tommaso Tavormina DIRECTOR : Roger Dedeyne

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Arq. João Elias H. Saliba Arq. Fabiana Moreno Casado

Mineração Gemas do Iguaçu Ltda dankt u en hoopt u snel te mogen begroeten in

Foz do Iguaçu

Secretaria Municipal de turismo - Foz do Iguaçu Realisatie : Roger DEDEYNE Met dank aan : Secretaria Municipal de turismo - Foz do Iguaçu Academie voor Mineralogie – Antwerpen Fa. GROH & RIPP Idar-Oberstein Elza SILVA Ivo QUINTENS Pierry TYS