volgende bladzijde terug

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
Mijn gegevens op het web!?
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Elektriciteit Groep 6A Klik op onderstaande onderwerpen:
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Een werkstuk maken.
B-CAD Technisch tekenen les 2
‘T KNOAL Fotoproject Buinersluis 14 april 2015
Les 5. In beeld gevangen Haha ah. Doelen Na deze les: kunnen jullie overweg met een eenvoudig fotobewerkingsprogramma; hebben jullie je idee vormgegeven.
Spreekwoorden, de digitale fotocamera en PowerPoint
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Woordjes leren.
Raadsels oplopend in moeilijkheidsgraad
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Vandaag: Restant les 3 Verhoudingen
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
1. Wat gaan we vandaag doen ?
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
SCHAAL in toepassingssituaties
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Biolgie voor Jou. VMBO-BK.
IJsster maken.
LOB zeven stappen naar succes
© UNIEK IN DE KLAS.
Architectuur.
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
(week 045) voor vrijdag 02 januari 12:15, inleveren
Wat heb je nodig? Schaar, lijm, computer en een printer.
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Wat heb je nodig: Pen en papier en een fototoestel.
SCHAAL in toepassingssituaties
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Architectuur Wat gaan we doen? Architectuur De architect
Art& Design Leerjaar 1 Productvormgeving.
Art & Design Productvormgeving.
voorbeeld volgende bladzijde terug
Laat de vragen eerst even aan de docent zien!!
voorbeeld volgende bladzijde terug
foto 1:(kasteel) foto 2: torenkamer foto 3: foto 4: Nummer t/m 24.
Foto 1:(appartementengebouw) balkon in vorm van schip Foto 2: foto 3:
Terug Wat heb je nodig? Tijdschriften, schaar, lijm, A4 of A3-tje. Wat moet je doen? Je gaat een collage maken. Je gaat foto’s van oude gebouwen (ouder.
Wat heb je nodig? Papier, potlood en materiaal om in te kleuren.
volgende bladzijde terug Interviewen
voorbeeld volgende bladzijde terug
Wat heb je nodig? Papier, pen/ potlood, tijdschriften en een computer.
Klik hier voor voorbeeld vragen
Wat heb je nodig? Een idee en een fototoestel of digitale camera
Klik hier om verder te lezen
volgende bladzijde terug
Wat heb je nodig? Tekenmateriaal.
theorie volgende bladzijde terug
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug Wat heb je nodig?
voorbeeld volgende bladzijde terug
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Terug De Tweede Wereldoorlog is niet ongemerkt aan ons land voorbij gegaan. Talloze Nederlanders hebben als soldaat of burger tussen 1940 en 1945 het.
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

volgende bladzijde terug Overal in het land staan monumenten of bijzondere bouwwerken. Ook bij jou in de buurt zijn ze te vinden. Wat heb je nodig? Fotorolletje (12 foto's), fotocamera of een digitale camera, pen en papier.  Wat ga je doen? Ga bij jou in de buurt op zoek naar een monument of een bijzonder bouwwerk (bijv. brug, gebouw)   Maak per persoon 3 foto's van het kunstwerk/ monument of bouwwerk: 1) een foto van het bouwwerk/ monument zonder omgeving 2) een foto van het bouwwerk/ monument met de omgeving 3) een foto van een detail van het bouwwerk/ monument Je gaat een onderzoekje doen in de buurt. Je vertelt er zelf iets ook over. De volgende vragen moet je beantwoorden: 1) In welke straat bevindt het kunstwerk zich? 2) Heeft het een titel (naam)? Zo ja, hoe luidt deze? 3) Klopt de naam met wat jij in gedachte hebt? 4) Wat stelt het voor volgens jou? Heeft de vormgeving een bepaald doel? 5) Waar is het van gemaakt? (metaal, brons, kunststof, enz.) 6) Past het op de plaats waar je het ziet en waarom is dat zo? 7) Hoe groot is het ongeveer? 8) Wat vind jij ervan en waarom?

Je kan de volgende vragen stellen: 1) Waar dient het voor? terug Vraag aan voorbijgangers wat zij ervan vinden. Per persoon kies je een andere voorbijganger. Je kan de volgende vragen stellen: 1) Waar dient het voor? 2) Past het goed in deze omgeving? 3) Vindt u belangrijk dat het er is, en waarom wel of niet? 4) Een zelf verzonnen vraag!!!

foto 1:(kasteel) foto 2: torenkamer foto 3: foto 4: Nummer t/m 24. volgende bladzijde terug Deze opdracht kun je maken als je gebouwen wilt gaan bekijken voor CKV Wat heb je nodig? Een fototoestel (met een filmrolletje van 24 opnamen), of een digitale camera en pen en papier. Wat moet je doen? Fotografeer twaalf verschillende gebouwen. Je zorgt ervoor dat je nieuwe en oude gebouwen gaat fotograferen. Hoe ga je te werk? Loop rond, kijk goed en fotografeer. Neem altijd een foto van het hele gebouw en een foto van een detail. Soms is de deur apart vormgegeven of zijn er verschillende soorten materialen gebruikt. Misschien vallen de bijzondere versieringen op. Maak van deze details ook foto’s. Maak het schema af: soort gebouw detail foto 1:(kasteel) foto 2: torenkamer foto 3: foto 4: Nummer t/m 24.

terug Wat moet je inleveren? -Doe de foto’s in een mapje of plak ze netjes op. -Zet de foto’s op chronologische volgorde. Dus van oud naar nieuw. -Nummer de foto’s van 1 t/m 24! -Maak een schema net zoals op de vorige bladzijde beschreven stond. Je weet hoe je met een fotocamera om moet gaan. Maar nu komt het moeilijkste en het meest creatieve gedeelte pas, namelijk: wat ga je fotograferen en hoe kun je ervoor zorgen dat het mooie foto’s worden?  Door de fotocamera te draaien, (horizontaal of verticaal) krijg je een lengte- of breedteformaat. Kijk eens door een leeg diaraampje en ga zo eens je omgeving verkennen. Probeer dit raampje zowel in de breedte als in de lengte te houden. Je zult steeds moeten kiezen wat je wel of niet weg moet laten.   Om details te fotograferen, heb je eigenlijk een zoomlens nodig. Maar zonder zoomles kan het ook. In plaats van het hele gebouw in je kader te nemen, neem je dan maar een gedeelte van het gebouw.