SPREEKBEURT BADMINTON

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe deze power point gebruiken? • Download de clips en zet ze op de eigen computer. Clips staan op
Advertisements

SPELREGELS IN DE ZAAL MHC De Warande.
Begeleiden van 8 tal wedstrijden
Informatiebijeenkomst zaalhockey Seizoen 2007 / 2008.
Voor deze sport maken we gebruik van speciale speedmintonrackets. Deze lijken op squashrackets maar zijn iets korter. Een alternatief kan zijn: een junior-
Dit is spreekbeurt Van Joris Ozinga.
“ONE WALL HANDBALL “ 11/04/2014.
Toernooi informatie 18 januari 2006 Jeugdcommissie LTV Eeckenrode.
Zaalhockey Forescate Coaches Nov 2012.
Workshop badminton Spelenderwijs leren badmintonnen vanuit een meer impliciete aanpak. Welkom Voorstellen.
lengtematen en gewichtsmaten
Gemaakt door: Koen en Jasper
Spelbegeleiding Jongste Jeugd
Arena 5 van MathBattle Maten
Powerpoint voorstelling Informatica
ARVEVO Recreanten 3.
Tennis Tennis is een balsport .
Squash.
Spelregeltest Oliveo Handbal
Presentatie Voorjaarscompetitie 2014
Coach momenten Balbezit tegenstander (verdedigen) Balbezit (aanvallen)
TENNISSEN.
Arbitrage Jongste Jeugd: Voor de jongste jeugd wedstrijden levert ieder team (net als op het veld) 1 spelleider. Jeugd: Voor de jeugd wedstrijden levert.
Coach cursus Jongste Jeugd
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
Tennisclub IJburg Woensdag, 12 oktober Agenda jeugdcompetitie 2012 Jeugdcompetitie spelen kan van 5 tot 18 jaar! 1Voorstellen van de van de jeugdcommissi.
Coach cursus Jongste Jeugd
Zaalhockey M.H.C. Roden 2013/2014 Basisformatie Aanvallende tactieken
Zaalhockey
Tenniskids Jeugdtennis verslavend leuk maken!
Deze presentatie kan als hulpmiddel gebruikt worden om het programma te presenteren aan het bestuur of bv aan sponsoren. Advies: voeg gerust dia’s toe.
Wij doen onze spreekbeurt over ....
Volleybal Van serve tot smash.
Spreekbeurt hockey IRIS.
15 Belangrijkste Volleybalregels Met korte uitleg
Hoe deze power point gebruiken? Download de clips en zet ze op de eigen computer. Clips staan op tenniskids.nl. We adviseren om de clip met de uitleg te.
Volleybal Wat is volleybal? Ontstaan van volleybal.
ARBITRAGE U14-U16-U19.
5. De spelhervatting.
Jongste jeugd Spelregels
Zaalbriefing
Deze spreekbeurt is gemaakt door: bjarne
Spreekbeurt Handbal Door Rianne.
Welkom bij het Spelregelcafé!. 1. Je twijfelt of een bal van je tegenstander in of uit is. Je vraagt een teamgenoot langs de lijn of hij de bal gezien.
TTC EASYPAY COMPETITIE. Overzicht  Trainingen  Bestuur  Competitie  Verschil 5 de en 6 de provinciale  Sportclub van het jaar  Facebook pagina.
Spelregelavond.
de tennis reglementen kwis
Spelregelavond.
Bijvoeglijke naamwoorden
Zaalhockey Jongste Jeugd (6E- en 8E-tallen)
Quiz Zaalhockey VHC.
MHC Roden - zaalseizoen
Coach bijeenkomst Zaalhockey!.
Jeugd Zaalhockey
Spreekbeurt Badminton
Tennis spreekbeurt.
Tenniskids+ Jeugdcompetitie 2018
Tenniskids Groen KNLTB
Zaalhockey Indoor hockey
24 Juni de editie Bilderdijk Trofee INFORMATIE
Nieuwe spelregels world-tour oranje en rood
23 Juni ste editie Knuvers Cup INFORMATIE
De Open Wijchense Sjoel Kampioenschappen
Introductie Seizoen Jeugd VC Velden
Tenniskids Rood/Oranje
30 Juni de editie Langstraat Bokaal INFORMATIE
Kwadrateren ..is een getal vermenigvuldigen met zichzelf. Dus ⨯ zichzelf. Je kunt en mag ook zeggen: een getal tot de tweede macht. Of : tot de macht.
SLIMMER DAMMEN Door [Naam] Voorkant: ruimte voor titels, foto’s etc.
Walking Football.
Transcript van de presentatie:

SPREEKBEURT BADMINTON

Inleiding Geschiedenis van badminton De spelregels Materialen (racket en shuttles) Leuke filmpjes van internet Weetjes over mijn club Conquesto Leuke dingen om mee te geven: flyers

Geschiedenis van badminton http://www.badminton.nl/badminton-spelen/geschiedenis Oorsprong in India: in de vorm van het spel POONA, genoemd naar de stad Poona, 50 km van Bombay. Engelse officieren introduceerden het spel in Engeland. Omstreeks 1873 intensief gespeeld op het landgoed van de Hertog van Beaufort in Gloucestershire. Naam van dat landgoed was Badminton.

Geschiedenis van badminton http://www.badminton.nl/badminton-spelen/geschiedenis

Geschiedenis van badminton http://www.badminton.nl/badminton-spelen/geschiedenis Ook een oorsprong in Europa blijkt uit oude schilderijen. Al in de 12e eeuw in Engeland. Ook in Frankrijk onder de naam 'Jeu de longue plume' al in de middeleeuwen. Op schilderij uit de 17e eeuw van Adam Menyoki het spel met een kleine racket en een soort shuttle. Naam shuttle was pluimbal. Een goed Nederlands woord voor badminton zou dus 'pluimbal' zijn.

Geschiedenis van badminton http://www.badminton.nl/badminton-spelen/geschiedenis Spelregels in boekvorm in 1877 van kolonel H.O. Selby in Karachi (India). Spel werd op uiteenlopende wijzen gespeeld. Door twee personen op dezelfde plaats; of drie of vijf man aan elke kant van het net. De spelregels zijn vaak aangepast. Vroeger werd het gespeeld in grote landhuizen met zalen van 'kamers-en-suite'. Het veld had toen, als gevolg van de suitedeuren en mogelijk kasten aan weerszijden, de vorm van een zandloper.

Spelregels van badminton – veld https://www.badminton.nl/uploads/documents/Badminton-spelen/Beknopte-spelregels.pdf Het veld is 13,40 meter lang. Het veld is 6,10 meter breed. Het net moet bij de palen 155 cm hoog zijn.

Spelregels van badminton – veld https://www.badminton.nl/uploads/documents/Badminton-spelen/Beknopte-spelregels.pdf Speelveld enkelspel

Spelregels van badminton – veld https://www.badminton.nl/uploads/documents/Badminton-spelen/Beknopte-spelregels.pdf Speelveld dubbelspel

Spelregels van badminton - service https://www.badminton.nl/uploads/documents/Badminton-spelen/Beknopte-spelregels.pdf Bij de stand 0-0 en alle even punten, wordt geserveerd vanuit het rechter serveervak. Bij alle oneven punten wordt geserveerd vanuit het linker serveervak. Na iedere score vindt de service plaats vanuit het naastliggende serveervak.

Spelregels van badminton - service https://www.badminton.nl/uploads/documents/Badminton-spelen/Beknopte-spelregels.pdf Een service is goed als: De service onderhands geslagen wordt (racketblad wijst naar beneden) De service diagonaal in het juiste speelvak wordt gespeeld; De serveerder niet op of tegen de lijnen staat De serveerder met beide voeten op de grond staat.

Spelregels van badminton - telling https://www.badminton.nl/uploads/documents/Badminton-spelen/Beknopte-spelregels.pdf Elk punt is ook echt een punt. De wedstrijd gaat om 2 gewonnen games tot 21 punten. Er moet worden gewonnen met een verschil van 2 punten tot een maximum van 30. Dus wie als eerste de 30 bereikt heeft de game gewonnen.

Spelregels van badminton - telling https://www.badminton.nl/uploads/documents/Badminton-spelen/Beknopte-spelregels.pdf Je scoort een punt als: Als je de shuttle in het speelveld van de tegenstander op de grond slaat. Als de tegenstander de shuttle in het net, onder het net, tegen het plafond of zijmuren of buiten jouw speelveld slaat. Als de tegenstander de shuttle slaat voordat deze over het net is. Als de tegenstander de shuttle twee maal achter elkaar raakt.

Badminton - materiaal

Badminton - materiaal Het gewicht van een shuttle moet tussen 4,47 en 5,50 gram zijn En de lengte van de veertjes moet tussen de 62 tot 70 mm lang zijn Er zijn 2 soorten shuttles nylon en veren

Badminton - materiaal Badminton wordt gespeeld met een racket. Eerst was er een houten racket. Na hout werd metaal gebruikt Maar ook aluminium. De huidige rackets worden gemaakt van carbon.

Leuke filmpjes van badminton finale eredivisie 2017: https://youtu.be/4ZqmNaaMHiM Kids games 2016: https://youtu.be/hSrAFGJ6uJ8 promo badminton Nederland: https://youtu.be/NayUEk5BGxI https://youtu.be/aEQVNTm_SwI fastest Smashes: https://www.youtube.com/watch?v=jE-dgF6lAvo 25 badminton tricks: https://www.youtube.com/watch?v=h1lUXxdlKC4 badminton voor beginners: https://www.youtube.com/watch?v=1UIhKZCPMYM langste rally single: https://www.youtube.com/watch?v=aFGLXYcKD2M

Leuke weetjes van mijn badmintonclub Badmintonvereniging Conquesto – vroeger Aegis en Eridos Bijna 300 leden Bestaat sinds 1998 Locatie Noord-Westerhal Zoetermeer Zie ook www.conquesto.nl

Leuke weetjes van mijn badmintonclub Alle jeugd speelt op zaterdag. Veel leuke activiteiten: Ouder-kindtoernooi, Nacht van Conquesto, Vriendjes-vriendinnetjes- toernooi, jeugdtoernooi, jeugdcompetitie, opstapcompetitie Zie ook www.conquesto.nl

Bedankt voor je aandacht Uitdelen flyers Zie ook www.conquesto.nl