Presentatie over: "Walking Football."— Transcript van de presentatie:

3 Gezond: “ouderen bewegen te weinig” Gezellig: “zitten teveel thuis” Walking Football: helpt

4 DE CIJFERS SPREKEN VOOR ZICH
50% van de deelnemers doet mee om meer te bewegen. 20% van de deelnemers zegt makkelijker in contact te komen met anderen. 40% van de deelnemers doet mee voor het contact met anderen. DE CIJFERS SPREKEN VOOR ZICH (KNVB) 85% van de deelnemers geeft een 8 of hoger. 55% vindt dat zijn fitheid verbeterd is.

5 Ko Scheele: “Walking Football: Gezellig en gezond”
Ondersteund van harte het initiatief Sponsor van een demonstratie wedstrijd Onderwerp voor de sportweek (september) Onderwerp voor de week van de eenzaamheid (oktober)

6 Walking Football Het is Wel en Geen voetbal: Geen: niet hardlopen - geen slidings - klein veld Wel: Twee teams - we spelen met de voet - er is een bal - we hebben goals, enz. Het is wel een wedstrijd met een eerste en tweede helft

7 Walking Football Spelregels: het veld, de wedstrijd, het spel
Tegenstander, Speeldag Uitrusting, Kosten Begeleiding

8 De belangrijkste spelregels 1: het speelveld
Veldafmeting: 42 x 21 meter (een kwart voetbalveld) Mini-doeltjes: ca. 3 meter breed en 1 meter hoog De Bal: een 5-je (+/ gram)

9 De belangrijkste spelregels 2: de wedstrijd
Het is 6 tegen 6 (5 tegen 5 met kleiner veld) Continu wisselen (bij de middenlijn) Geen keeper Wedstrijdduur: 2 maal 5 tot 25 minuten (vooraf afspreken)

10 De belangrijkste spelregels 3: voetballen
Niet rennen met of zonder bal; altijd één voet aan de grond Geen slidings Geen ingooi, maar een intrap of een in-dribbel Geen buitenspelregel Geen bal boven heuphoogte Vrije trap is altijd indirect Geen schouder of rug duw (geen lichamelijk contact) Niet scoren vanaf eigen helft

11 De belangrijkste spelregels 4: Respect
We spelen met respect Houden rekening met elkaars leeftijd en kunnen Respect voor medespelers, tegenstander, scheids, begeleiding Respect voor materiaal

12 Wie is de tegenstander? In eerste aanleg spelen we met elkaar en tegen elkaar 6 tegen 6 of 5 tegen 5 of 7 tegen 7 We kunnen een tegenstander uitnodigen of uitgenodigd worden Later kunnen we deelnemen aan toernooien bij andere verenigingen

13 De wedstrijd dag: Hoe maken wij het leuk?
Beste dag ? Ochtend 10 uur ? (of Middag) Kopje koffie/thee vooraf in de voetbalkantine Omkleden Het veld gereed maken: doelen, lijnen De spieren even losmaken De wedstrijd (ca. 2 maal 20 minuten) Veld vrijmaken: doelen en lijnen weer weg Douchen Nog een kopje koffie of direct naar huis.

14 Spelersuitrusting: Shirt Broek (kort of lang?) Kousen
Scheenbeschermers ? Voetbalschoenen: aangepast aan ondergrond Kunstgrasschoenen (van 20 € tot 75 €) Hesjes gezamenlijk of door vereniging aan te schaffen

15 De kosten: In overleg met OVC-21 Globaal: Eenmalig: de uitrusting
Contributie (inclusief kopje koffie vooraf) 10 € per maand (subsidie?) Automatisch betalen OVC-21 zorgt voor materialen

16 Begeleiding: wie hebben we nodig:
Fysiotherapie: Carla Mastenbroek (Fysio Totaal)

17 Begeleiding: wie hebben we nodig:
Fysiotherapie: Carla Mastenbroek (Fysio Totaal) Coördinator/communicator Afmelden per wedstrijddag “Nieuwsbrief” Trainer/Begeleider: indeling teams Afhankelijk aantal deelnemers

18 Hoe verder vanaf nu: Gewenst aantal deelnemers: minimaal 16
Leeftijd vanaf ca. 60 jaar Voorlopige inschrijving: Voor 15 september Naam, adres, woonplaats Geboorte datum Mobiel telefoonnr adres Communicatie gaat via of Whatsapp Nu of later naar inschrijfformulier Proefperiode: 4 weken