Scabiës behandeling met tabletten behandeling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sponsoren van Alpe d’HuZes 2014 zijn onder andere …
Advertisements

Informatiesessie luizen
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Narcose door middel van een prikje
Ongewenste micro-organismen
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Uit de kraan komt water. Water kun je drinken en je kunt er nog véééél meer mee.
Jij het visitekaartje van WNK
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Kleine ongelukjes.
Gedachten bij het ouder worden.
Start HET NIEUWE INFORMATIEKANAAL IN DE APOTHEEK !!
Bescherming tegen straling
Ingreep met kapje.
Gaat een soa altijd vanzelf over?
Koning winter Ben jij voorbereid op extreem winterweer? Koude quiz.
Urine katheter verzorging.
H 3. Gevaarlijke stoffen.
Enkele tekenen van het ouder worden… Merk je al iets???
't Spel van December ? vraag
Tweedaagse zeilexcursie havo 3 21 en 22 september 2015
Van: Michelle, Noa, Marcus, Lesley en Timo.  Inleiding  Water  Water halen  gezondheid  Ziekenhuis/dokters  tekeningen  Einde Mali Afrika.
Zomerweekendtoernooi Tenniskamp 2015 Vrijdag 10 juli en zaterdag 11 juli 2015 TennistoernooiSlapen Leuke spelletjesSpannende spellen ZeskampKamperen Neem.
 Virus breekt afweersysteem af  Vatbaar voor allerlei infecties  Je hoeft niet ziek te zijn  Je voelt en ziet het niet  Kan jaren duren voor aids.
Janny van de Velden, Consulent veiligheid en gezondheid.
En nu… Naar de basisschool! Een impressie van een schooldag in groep 1/2 Roermond 2009.
Wijs met medicijnen Voor ouderen die verschillende medicijnen tegelijk gebruiken.
kan een luizencontrole uitvoeren
DM wat vertel je de patiënt? S. Tamis 5 november 2015.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Behandeling scabiës Met dank aan Ingrid van de Toorn en Gerda van de Berg; verpleegkundigen GGD Regio Utrecht 1.
De infectieketen.
Wormpjes Je hoeft je niet te schamen …. Wormpjes Als het jeukt rond de aars, Als je witte draadjes ziet in de stoelgang, Als je ze rond de aars van het.
Een longaanval Een longaanval is een heftige en vaak nare ervaring die mensen meestal wel kennen. Bij een longaanval worden uw klachten plotseling erger.
Ziekteleer Vandaag Laatste presentatie vorige week Huidparasieten / ringworm / psittacose Entingen (opdracht -> cijfer (1x)) Volgende week:
Was Sorteren en Wassen Leerdoelen : Jij kan de was sorteren. Jij kan de wasmachine instellen. Jij kan de juiste programma en juiste temperatuur kiezen.
By mp3v-pro of Vermeulen Producties 2006
Plotseling onwel na wespensteek
Je huid bedekt je hele lichaam
Diabetes.
Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.
raadseltjes over ziek en gezond
ja nee ja nee Waar of niet waar?
Verzorg jezelf: Do´s & Don´ts
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Exodus 30: De Heer zei tegen Mozes: ‘Je moet een waterbak maken.
Konijnen.
Hoofdstuk 4 Schrijven en formuleren
Alles over seksualiteit Thema: SOA Ontwikkeld door: GGD Rotterdam voor de lesmethode ‘Lang Leve de Liefde’ Kijk voor meer informatie op:
Voel je wel in je vel !.
Noem vijf oorzaken van brandwonden
Gaat een soa altijd vanzelf over?
Diabetes.
Scabiës behandeling met zalfbehandelingabiës behandeling
Voel je wel in je vel !.
Weg met luizen.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Naturalis 6 SOA’s.
Routineliedjes Eten en drinken Stamp je voeten Dag, dag allemaal
STEDENTRIP BERLIN "Verken Berlijn en ontdek jezelf"
OP DE WILLEM DE ZWIJGERSCHOOL
ADL Les 1.
Iemand met een dwangstoornis!
Brandwonden, schaafwonden
ADL Les 4.
ADL Les 1.
Transcript van de presentatie:

Scabiës behandeling met tabletten behandeling

Schurft is een huidziekte. U krijgt er veel jeuk van Schurft is een huidziekte. U krijgt er veel jeuk van. Vooral ’s nachts is de jeuk erg. U krijgt het van een beestje onder de huid. Schurft is heel vervelend, maar niet gevaarlijk. De mijt is microscopisch klein. Kijk maar naar de luciferskop.

Dit is de mijt uitvergroot. Hij graaft gangetjes in je huid Dit is de mijt uitvergroot. Hij graaft gangetjes in je huid. Dat geeft jeuk.

Voorkeursplaatsen en klachten De mijt zit op de warme plekken van je lichaam. Klachten: Toenemende jeuk Allergische reactie op de mijt, eitjes en uitwerpselen voorkeurplaatsen

Scabiës plekken. Hij kan er zo uitzien Scabiës plekken. Hij kan er zo uitzien. Van het krabben krijg je wondjes en infecties.

Scabiës plekken. Het kan er zo uitzien

Infectieziektenbestrijding 26-12-2018 U krijgt schurft van iemand anders die schurft heeft door: - langer dan 15 minuten huidcontact te hebben met iemand die schurft heeft en te: knuffelen hand in hand te lopen seks te hebben - te slapen in hetzelfde bed - te zitten op hetzelfde bed het dragen van elkaars kleren Het is NIET besmettelijk via: Handen schudden Een kus Via eetgerei Via hoesten Via meubels (verwaarloosbaar) 7

Schurft gaat niet vanzelf over Schurft gaat niet vanzelf over. Schurft is met medicijnen goed te behandelen. U moet ook uw kleren en uw beddengoed wassen. Als u schurft heeft moeten uw kinderen/partner/kamergenoten ook naar de dokter gaan.   U kunt scabiës behandelen met tabletten of met zalf

Deze presentatie gaat over de behandeling met tabletten

Infectieziektenbestrijding 26-12-2018 Verzamel alle kleren die u de afgelopen 3 dagen aan had in een plastic vuilniszak. Heeft u niet voldoende kleding, bespreek dit met het COA. Stop de spullen die u niet kunt wassen op 60 graden (zoals jas, schoenen en knuffels) in een andere plastic vuilniszak. Houd deze zak 3 dagen dicht. De beestjes gaan dan dood. 10

Neem s’avonds alle tabletten tegelijk in met water. Eet en drink 2 uur voor en 2 uur na inname niets (water mag wel). Leg schone kleren en schone handdoek voor de volgende ochtend klaar.  

Infectieziektenbestrijding 26-12-2018 Ga slapen 12

Infectieziektenbestrijding 26-12-2018 De volgende ochtend Haal de lakens en kussensloop van het bed af Stop de lakens en kussensloop in een plastic zak Geef deze vuilniszak af bij het COA 13

Infectieziektenbestrijding 26-12-2018 ‘s Morgens vroeg douchen. Geen/ weinig zeep gebruiken (i.v.m. al kwetsbare huid). Goed afspoelen! Droog u af met een schone handdoek en trek schone kleren aan. 14

Infectieziektenbestrijding 26-12-2018 60°C Stop de handdoek en de kleren die u aan had tijdens het slapen, samen met de kleren uit de plastic vuilniszak in de wasmachine. Was deze kleren op 60 graden.   Van het COA krijgt u schoon beddengoed. Maak uw bed op. 15

Vervolg Op dag 4 kunt u de kleren en de spullen uit de plastic vuilniszak weer gebruiken. Het GC A heeft met u het vervolg besproken. Na de behandeling kan de jeuk nog 4 weken blijven. Dat is normaal. U kunt de dokter vragen om medicijnen tegen de jeuk. 26-12-2018 Naam presentator