Dertiende vd Tijd door het Jaar B

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tussen Pasen en Pinksteren.
Advertisements

… en wat wil Jezus van jou?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
De doop en de dood Lazarus ….
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
Laatste advent - zondag 21 december
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
Het « Heer, ontferm U » van A. Pârt, nodigt ons uit tot intiem gebed HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Negentiende Zondag door het Jaar 13 augustus 2017
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
20 februari 1965.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Geloof in het bovennatuurlijke
Delen van Jezus lichaam
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
VERWACHTINGSDIENST….
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Marcus 1:29-39.
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Praat met eerbied over God
Hoe dicht mag jij bij Jezus zijn?
Les 12 Waar het hart vol van is…
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Les 3 De Bijbelschrijvers
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Les 12 Genezing en bevrijding
Les 11 Waar blijft Gods antwoord?
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Les 9 Vier een rustdag met God
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Drievoudige poort om de oude Tempel van Jeruzalem binnen te treden
ELFDE van de TIJD DOOR HET JAAR
broodkruimels van de tafel
‘Genezen en heel zijn’ Thema’s: genezing – geloof – vertrouwen – ziekte – verdriet – pijn – Gods kracht.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Zondag 06 januari 2019.
de waarheid die mij leidt.
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Muziek: “Pasen” J.S.Bach
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

Dertiende vd Tijd door het Jaar B ZONDAG Dertiende vd Tijd door het Jaar B Regina « Laten wij opstaan » luisterend naar het « Oratorio van St. Paulus », van Mendelssohn

5- Vandaag, nabij het meer, te Kafarnaüm Aan de hand van enkele gebeurtenissen rond het meer, openbaart Marcus ons dat Jezus LEVEN is Meer v Galilea 1- Ze steken over naar de andere oever 5- Vandaag, nabij het meer, te Kafarnaüm 4- Terugkeer 2-Storm 3- Mirakel te Gerasa

Hij blijft nabij het meer Mc 5,21-43 In die tijd, toen Jezus weer met de boot overgestoken was stroomde veel volk bij Hem samen. Terwijl Hij zich aan de oever van het meer bevond kwam er een zekere Jaïrus, de overste van de synagoge. Toen hij Hem zag viel hij Hem te voet en smeekte Hem met aandrang: “Mijn dochtertje kan elk ogenblik sterven, kom toch haar de handen opleggen opdat ze mag genezen en leven." Jezus ging met hem mee. Een dichte menigte vergezelde Hem en drong van alle kanten op. Hij blijft nabij het meer

Jezus blijft bij het water omdat hij iedereen nabij wil zijn Wanneer alles misloopt en het leven instort, blijft Hij ons nabij Meer van Galilea

Er was een vrouw bij die al twaalf jaar aan bloedvloeiing leed Er was een vrouw bij die al twaalf jaar aan bloedvloeiing leed. Zij had veel te verduren gehad van een hele reeks dokters en haar gehele vermogen uitgegeven, maar zonder er baat bij te vinden; integendeel, het was nog erger met haar geworden. Omdat zij over Jezus gehoord had drong zij zich in de menigte naar voren en raakte zijn mantel aan. Want ze zei bij zichzelf: “Als ik slechts zijn kleren kan aanraken, zal ik genezen zijn."

De vrouw gelooft in Jezus en komt Hem nabij Zij nadert tot de Jezus van het leven, Hij die je helpt om op te staan, Hij die antwoorden heeft die jouw wezen diep verlichten Beelden v Gerasa (Dekapolis) waar Jaïrus mogelijk hoofd van de synagoge was

Terstond hield de bloeding op en werd ze aan haar lichaam gewaar dat ze van haar kwaal genezen was. Op hetzelfde ogenblik was Jezus zich bewust dat er een kracht van Hem was uitgegaan; Hij keerde zich te midden van de menigte om en vroeg: “Wie heeft mijn kleren aangeraakt?" Zijn leerlingen zeiden tot Hem: “Gij ziet dat de menigte van alle kanten opdringt en Gij vraagt: Wie heeft Mij aangeraakt?" Maar Hij liet zijn blik rondgaan om te zien wie dat gedaan had. .

Zij raakte Jezus aan met GELOOF Romeinse ruïnes van Gerasa Het Geloof dat aanraakt: geneest, maakt vrij, overstijgt de keten die oorzaak is, herschept Romeinse ruïnes van Gerasa

Wetend wat er met haar gebeurd was kwam de vrouw zich angstig en bevend voor Hem neerwerpen en bekende Hem de hele waarheid. Toen sprak Hij tot haar: “Dochter, uw geloof heeft u genezen. Ga in vrede en wees van uw kwaal verlost."

Het Geloof dat redt komt uit het hart van de persoon ...Het geloof dat het leven draagt en deel uitmaakt van jou, elke dag

Hij was nog niet uitgesproken of men kwam uit het huis van de overste van de synagoge met de boodschap: “Uw dochter is gestorven. Waartoe zoudt ge de Meester nog langer lastig vallen?" Jezus ving op wat er bericht werd en zei tot de overste van de synagoge: “Wees niet bang, maar blijf geloven.”

Het Geloof over-stijgt de dogma’s, de explicaties en redeneringen Beperkt zich niet tot woorden, gaat naar de kern van de persoon en steunt erop in alle rust

Hij liet niemand met zich meegaan behalve Petrus, Jakobus en Johannes, de broer van Jakobus. Toen zij aan het huis van de overste kwamen zag Hij het rouwmisbaar van mensen die luid weenden en weeklaagden. Hij ging naar binnen en zei tot hen: “Waarom dit misbaar en geween? Het kind is niet gestorven maar slaapt.”

Zonder Geloof, gaat de deur dicht en sterft het leven Wij zijn geschapen om vergoddelijkt te worden. Zonder Geloof verliezen wij het leven

Doch ze lachten Hem uit. Maar Hij stuurde ze allemaal naar buiten en ging met zijn metgezellen en de vader en moeder van het kind het vertrek binnen waar het kind lag. Hij pakte de hand van het kind en zei tot haar: “Talita koemi"; wat vertaald betekent: Meisje, sta op. Onmiddellijk stond het meisje op en liep rond want het was twaalf jaar.

Dochtertje van Jaïrus van Duomo v. Monreale Zij heeft niets gevraagd. Het was helemaal een gift, een zuiver geschenk En ze richtte zich op, verre-zen, herschapen door de adem van de God-broeder Dochtertje van Jaïrus van Duomo v. Monreale

En ze stonden stom van verbazing En ze stonden stom van verbazing. Hij legde hun nadrukkelijk op dat niemand het te weten mocht komen, en voegde eraan toe dat men haar te eten moest geven.

De mirakelen zijn er niet om uit te leggen maar om te leven Zij vormen het wezen volledig om, en de mystieke kleinigheid raakt de drempel van de volheid.

Heer van het LEVEN, bewust van Uw levengevende macht, bidden wij dat ook wij het NIEUWE LEVEN zouden weten mee te delen aan onze omgeving

Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat www Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat www.monestirsantbenetmontserrat.cat/regina