Aan het begin van een nieuw jaar

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is onze visie?.
Advertisements

De hoopvolle belofte van 2 Korintiërs 3 vers 18
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Vers 1 Geloofd zijt Gij, God onzen Heer,
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
De glorie van Christus Hoe een gemeente kan gaan groeien
De hoopvolle belofte van 2 Korintiërs 3 vers 18
Leiden vanuit intimiteit met de Vader XCEL 2010: Follow the leader.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
WMO en DIACONAAT regionale avonden 2014
Ik wil jou van harte dienen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Telkens als iemand zich tot de Heer wendt, Wordt de sluier weggenomen. Welnu, met de Heer wordt de Geest bedoeld, en waar de Geest van de Heer is, daar.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Dynamiek van leven in de Geest vruchten, gaven en bedieningen.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Durf te dromen.
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Samen één: alle puzzelstukjes op hun plek
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Liturgie▶ God is Goed ♪474:1,3,4,5✝FIL2:5-11♪438:1,2♪574:1,2,3♪138:1,2,3♫KND✝GEN11:1-9♪488:1,3,4,5♫167:1,2,3☂OPW:298.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Genesis 1:26-27 NBV God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen.
Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
Les 8 Bidden kun je leren.
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
1.
Licht voor natiën 14 mei 2017 Zoetermeer.
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
16 – Waarom gereformeerd?.
Jezus ontmoeten - straks
Blok III Jouw leven Wat heeft jouw geloof te maken met jouw leven? Daarover gaan de komende lessen.
23 – Waarom voel ik me soms zo anders?
Les 18 Mijn wereld.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Schriftlezing: Filippenzen 2
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
De kern van Jezus' boodschap
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
aanstelling pastoraal medewerkers
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Wijze les: ‘Houd niet alles voor jezelf, delen is beter’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Ichtus, Culemborg om nooit te stoppen met leren! 1. Kies ervoor om nooit te stoppen met leren!
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Transcript van de presentatie:

Aan het begin van een nieuw jaar Goede voornemens Aan het begin van een nieuw jaar

Eerste zondag van een nieuw jaar Aan het begin van een nieuw jaar kijken we vanzelfsprekend vooruit. We hebben goede voornemens We maken plannen

Ik las ergens Ga ontdekken wat God in 2018 voor jou in petto heeft Ga Gods beloften ontdekken Maar… Is dat wel hoe het werkt? Het gaat om het idee dat God ons een spannend leven belooft. Dat Hij ons een groot avontuur belooft. Dat het leven een groot jongensboek is. En over een paar jaar verfilmd gaat worden ter inspiratie van veel mensen.

Hoe zouden wij dan leven? Een paar teksten om me wat richting te geven. En om mijn grote woorden in bijbels licht te plaatsen Het is allemaal veel eenvoudiger, met veel minder ‘verplichtingen’

Volmaakt zijn Mat. 5:48 Wees dus volmaakt, zoals jullie hemelse Vader volmaakt is. Het gaat om praktische naastenliefde! Het gaat om het liefhebben van je vijand. Heel praktische naastenliefde die je elke dag laat zien.

Op Christus lijken! Gal. 4:19 Kinderen, zolang Christus geen gestalte in u krijgt, doorsta ik telkens weer barensweeën om u. Dat was waar Paulus mee bezig was als wens voor de Galaten Niet bezig zijn met regeltjes en voorschriften. Niet bezig met het eigen gelijk. Maar steeds meer gaan lijken op Christus.

Op Christus gaan lijken 2 Kor. 3:18 Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd. Door ons steeds maar weer bezig te houden met Hem Hoe kan Christus gestalte krijgen in ons.

Het hoogst bereikbare Mat. 10:25 Een leerling moet er genoegen mee nemen te worden als zijn leermeester, en de slaaf als zijn heer. Worden als de Meester Toen Hij dit zei was Hij niet in tel, zijn boodschap werd niet aanvaard. Zijn leerlingen moesten voorbereid zijn op verwerping. Nu is Hij verheerlijkt en aan de rechterhand van God de Vader. Maar Hij oefent nog geen heerschappij. Dat is er dus ook voor ons niet. Eens zullen we heersen, nu past ons bescheidenheid en nederigheid.

Wanneer is een knecht trouw? Mat 24:46 Gelukkig de dienaar die daarmee bezig is wanneer zijn heer komt. Als hij eenvoudig bezig is met het uitoefenen van zijn taak Verzorgen van de maaltijd, bepaald niet de meest vooraanstaande positie. Gewoon doen wat je moet doen.

Waarmee dienen wij dan de anderen? 1 Pet. 4:10 Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, Door het inzetten van onze gaven We hebben allemaal een gave gekregen van God. En alle gaven zijn nodig, elke dienst is belangrijk. Ga niet kijken wat andere belangrijk vinden, maar wat God je aan mogelijkheden heeft gegeven.

Waar gaat het dus om? In het komende jaar, met God hulp, de schoonheid van Christus ontdekken, meer op Hem gaan lijken, onze taak trouw uit te voeren, door dit alles elkaar bemoedigen en versterken.