SCHEIKUNDE KLAS 8.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Concentratie Hardheid van water ADI-waarde
Advertisements

Soorten evenwichten 5 Havo.
Molairiteit Klas 4.
Marc Bremer Scheikunde Marc Bremer
Eutrofiëring = voedselrijker worden van bodem en oppervlaktewater. Bijv. door overbemesting (vooral stikstofzouten en fosfaat) met mest / kunstmest.
Scheidingsmethoden Scheidingsmethodes worden toegepast om mengsels weer uit elkaar te halen ofwel om de stoffen weer te sorteren. Filtreren Indampen Destilleren.
hoofdstuk 4 Mengen en scheiden
Materie Voorwerpen en stoffen.
7. Scheiden van zuivere stoffen en mengsels
5. Indeling van mengsels 5.1 Soorten mengsels Thema 3: Materiemodel
White: Fluid Mechanics (McGraw-Hill) (W)
Scheikunde stoffen en eigenschappen
Presentatie Sk 1.3 Soorten mengsels.
MATERIALEN EN MOLECULEN
Gassen en vloeistoffen
B5 Fotosynthese en Verbranding
B3 Glucose als grondstof
ontleedbarestoffen (bestaan uit moleculen dus meerdere atoomsoorten)
Hoofdstuk 4 Moleculaire stoffen
2.6 Welke stoffen lossen op in water?
Mengen & Scheiden.
Hoofdstuk 2 Paragraaf 2 Ontleden Klas 3.
Bouwstenen van de materie
1. Moleculen Thema 4: Verfijning materiemodel: atomen en moleculen
4. Zuivere stoffen en mengsels
Deeltjesmodel 3.4 aggregatietoestand.
Natuurkunde presentatie paragraaf 3.1 & 3.2
Stoffen en hun eigenschappen
Stoffen en hun eigenschappen
Natuurkunde paragrafen 3.1 en 3.2
Hoofdstuk 3 §1 en §2 Stoffen en hun eigenschappen.
Een zout herkennen 4GT Nask2 Hoofdstuk 5.5.
4.5 Samenstelling van mengsels
Stoffen en deeltjes 4T Nask2 1.1 Wat zijn stoffen?
Zoutoplossingen bij elkaar brengen
Marc Bremer Natuurkunde Marc Bremer
Zuivere stof Dezelfde bouwstenen, meestal moleculen
3.2 Volledige en onvolledige verbranding
Thema 3 Ademhaling Nieuwe groepjes.
Gemaakt door : stefan en roelof uit H2B Paragraaf 3.1 en3.2
Sla PowerPoint: Sla Door L van der Meer - CT1.
Zuivel Wat bedoelen we met zuivel? Waarom geven dieren melk?
Spijsvetten en suiker.
Bloemen en planten.
Hoe overleven bomen de winter?
Thema 2 PLANTEN Basisstof 2 WORTELS.
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Scheikunde Niveau 4 Jaar 1 Periode 3 Week 1
Zwijsen College Test jezelf Pulsar Chemie Hfst 1.
Hoofdstuk 4 Mengen en scheiden
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Scheikunde klas 3 Herhaling
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Chemie Overal , hoofdstuk 2.5
Stofeigenschappen.
Paragraaf 1.3 – Zinken,zweven en drijven
Zinken, zweven en drijven wordt bepaald door de mate waarin een voorwerp “ondersteund” wordt “door zijn omgeving”
Smul gezond.
Zuivere stoffen en mengsels
Appelsap Productie en klaring.
Basisstof 4 module 1 verkennen
Leerjaar 3 Nask1 H7 Materie §1 Moleculen.
Leerjaar 3 Nask1 H7 Materie §1 Moleculen.
Herhalings les module 1 Basisstof 1 t/M 4.
Voorbereiding op de biologie toets
Melk-samenstelling zondag 7 april 2019.
Scheikunde, een wetenschap
Hoofdstuk 3 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
G14 2 Vraagstukken met recht en omgekeerd evenredige grootheden M A R
Scheikunde, een wetenschap
Transcript van de presentatie:

SCHEIKUNDE KLAS 8

Proef 5b – “Zetmeel verhitten”

Proef 6

Proef 8 – De jodium-speekselproef

Proef 8, De jodium-speekselproef

Drie soorten oplossingen 1. Heldere oplossing: alle deeltjes zijn opgelost. Bijv. suiker water. 2. Troebele oplossing, waarbij deeltjes blijven zweven en niet door een filterpapiertje gaan. Zo’n oplossing heet een emulsie (of colloïdale oplossing). Bijv. stijfselwater, melk, verf. Emulsies met heel weinig water zijn boter en margarine! 3. Een oplossing waarbij de deeltjes nog groter zijn en naar de bodem zinken. Zo’n oplossing heet een suspensie. Bijv. Zetmeel in water en kalkpoeder in water.

Proef 9, “Zetmeel en vuur”

Proef 16 Gluten en vuur

Proef 18. “Wat gebeurt er in de groene blaadjes?”