Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kunnen microben wel nuttig zijn?
Advertisements

Madelaine Postma, Carlijn Beemsterboer & Lisa Rozema
Wat zijn microben?.
GMP and HACCP in restaurants
Keukenhygiëne.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
ORDENING THEMA 2.
Ordening en evolutie Thema 5.
B1 Stoffen worden omgezet
Ordening.
Ordening: Indeling in de 4 rijken
Ordening: Indeling in de 4 rijken
Het gedrag van pissebedden.
Het rijk van de Bacteriën
Schimmels.
BACTERIËN.
Systematiek LEVENDE WEZENS WORDEN GEORDEND IN VIJF RIJKEN
Vermenigvuldiging en levensvoorwaarden
Bacteriën Heil en onheil.
Wat zijn microben?.
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Voedselhygiene.
Hygiëne 2.
Reinigen? Desinfecteren? Steriliseren?
Ordening: Indeling in de 4 rijken
Vier rijken vergelijken
Thema groeiomstandigheden
LBB Medewerker Kwekerij
Hoofdstuk 1 Paragraaf 4 Uit welke delen bestaat een bacterie?
Voedings-typen Dieren en sommige schimmels
Ordening: Indeling in de 4 rijken
Les 1 Spijsveteringsstelsel Voeding klas V31. Wat gaan we doen?  Laat zien wat je weet  Spijsvertering koe.
PP Thema 2 ZW klas 3. §1 Organismen ordenen Een organisme is een levend wezen. Ordenen is organismen in groepen indelen. Je doet dit door naar de kenmerken.
Casus 1 Hygiëne - infectie.
Micro-organismen.
Leskaart GFT Uitleg Bacteriën
Vragen vooraf naar aanleiding van het huiswerk
1HA2 Ordening.
Bacteriën NW 2015 Hygiene en Gezondheid.
Welkom in het ecosysteem
Bacteriën en schimmels
Hoefzweer Pododermatitis.
Virussen NW 2015 Hygiene en Gezondheid.
Chemie Overal , hoofdstuk 2.5
Inleiding Bijgesteld Infectieziekten Inleiding Bijgesteld
Algemene ziekteleer (pathologie)
HACCP.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Gezondheid Les 1.
H10 Gezondheid.
Wat zijn microben?.
Antibiotica Gezondheidzorg V4.2
Bs. 1 stoffen worden omgezet (stofwisseling )
Conserveren = langer houdbaar maken
Infectie en ontsteking
Gezondheid Les 1.
Medische kennis Infectieziekten.
Ordening Hoofdstuk 4.
Antibiotica Gezondheidzorg V4.2
Verkering, vrijen, SOA’s en voorbehoedmiddelen.
Voedsel bereiden.
Practicum bacteriën en schimmels.
HACCP.
Thema 1: Stofwisseling de werking van enzymen.
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet

levensvoorwaarden zuurstof vocht temperatuur voeding neutrale pH

Nuttig of schadelijk?

Bacteriën 1/1000 mm

Schimmels Eencellig: gist 1/100 mm

virus is superklein veroorzaakt ziekten

salmonella campylobacter Bekende ziekteverwekkende bacteriën in dierlijke producten salmonella campylobacter

bacterie zet suiker om in zuur nieuwe producten

voortplanting celdeling één cel wordt na uren een kolonie

bacteriën maken endosporen endosporen vernietigen steriliseren droog honger vacuüm zuur basisch hitte vries kou endosporen gaan pas boven 100 0 C dood

Hoe werkt gist?