Wat staat er op een etiket?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kenmerken van Keurmerken
Advertisements

Storecheck en consumentenonderzoek
Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Biologische catering Milieu platform zorgsector 13 november 2007 Marjolein Engelen-Esman Ketenmanager Catering Task Force Marktontwikkeling Biologische.
Voedingscentrum Bachelors Award 2011 Datum:……. Opleiding:….
Verpakkingen lezen.
Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan de consumenten (2008) Stand van.
CLAIMSVERORDENING (EU/1924/2004) Een overzicht ….. Ten behoeve van uitwisseling van kennis tijdens de O&K bijeenkomst van Innofood, 14 mei 2009, Almelo.
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
Voorbereiding op de implementatie van de Verordening van 1169/2011 …
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
 Buren  Nieuw product  Bouw  Varkenshouders  Afnemers Waar staan we nu ?
alles over merk gekeurd
RekenRijk 3.8.
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Lekker en Gezond de Quiz
Onderzoeksvragen?.
Molenwater SG Middelburg
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
Kijk naar de afbeelding en vul in: ik denk, dat de afbeelding betekent:
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
HACCP.
Voedingswaardeninformatie-systeem
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
1 Kijk naar de afbeelding en vul in: 2
Etiket lezen PS in foodservice Anouk Faas Ellen Olthof.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Cijferen 5de leerjaar.
Voedingscentrum IBS III
Chemie Overal , hoofdstuk 2.5
Digibordles de v van vis Gemaakt door: Juf Marije & Juf Sanne

Schaarste en voedselverspilling
Waarom wordt er eten verspild?
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
HACCP.
IBS de verpakking Week 1 | Les 2..
IBS de verpakking Week 1 | Les 1..
Vruchtensappen Jente van der mei.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Bedrijvigheid in Je Buurt
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Hoofdstuk 25 Procenten. Hoofdstuk 25 Procenten.
Verpakkingen lezen.
Les 2 Onderwerpen: Wat lees je op de verpakking?
Melk Laat een melkpak zien. Bekijk en bespreek deze met de leerlingen.
Schaarste en voedselverspilling
Week 3, les 1. IBS de verpakking
Duurzaam ondernemen.
De natuurlijke getallen
THEMA 2 Nederland is overal Les 2 – Nederland in Europa
Verzamelen en verzenden
Goederenstroom en voorraadbeheer
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Trends in voeding.
Lezing Stichting Kind en Voeding
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud  houdbaarheid.
Wat staat er op een etiket?
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Coëfficiënt: 4 4 NH3.
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Hoofdstuk 10 Procenten basis. Hoofdstuk 10 Procenten basis.
Transcript van de presentatie:

Wat staat er op een etiket?

Houdbaarheid: T. H. T :Tenminste Houdbaar Tot of T. G Houdbaarheid: T.H.T :Tenminste Houdbaar Tot of T.G.T: Te Gebruiken Tot Naam Product Plaatjes Als op de verpakking een plaatje staat (in dit geval aardbeien), moet bij de ingrediënten staan hoeveel hiervan in het product zit. In dit geval 7% aardbei. Claims Fabrikanten zijn vrij de termen 'natuurlijk', 'vers' of 'ambachtelijk' te gebruiken, zolang ze niet misleidend zijn. Rijk aan calcium en vitamine B12' en '0% vet' zijn voedingsclaims en moeten aan Europese regels voldoen. Keurmerk Een keurmerk op de verpakking of het etiket kan helpen bij het maken van een gezonde of duurzame keuze.

Ingrediënten. Het ingrediënt dat het meest in het product zit, staat vooraan. Het product dat er het minst inzit staat achteraan. Voedingswaarde Bewaaradvies Naam fabrikant Inhoud Dit is de netto hoeveelheid dus zonder verpakking. Het symbool e staat voor 'estimated', ofwel ongeveer. Streepjescode De streepjescode bestaat uit 13 cijfers. De eerste 2 of 3 cijfers zeggen in welk land de code is uitgegeven. De code voor Nederland is 87.