Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Koolhydraten BINAS 67A Algemene formule (CH2O)n
Advertisements

Totaal aan Ppt H1 (Am) 5 Havo.
Enzymen I Eiwitten maken voor meer dan 50% uit van het gewicht aan drooggewicht van de meeste cellen. Meest belangrijke eiwitten zijn enzymen Enzymen.
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
1 van genotype tot fenotype
Eiwit als van een ei alleen dan anders….
B1 Stoffen worden omgezet
B3 Glucose als grondstof
Eiwitten structuur en functie
Enzymen voor de vertering
Het spijsverteringsstelsel
Waarom enzymen? Hun werking
Voortgezette assimilatie
1 van genotype tot fenotype
Voeding koolstof chemie
Macromoleculaire stoffen Eiwitten & Koolhydraten
koolhydraten: voorbeelden van koolhydraten
Animatie 1 Enzymen Bioplek Animatie 2 Enzymen Bioplek
eiwitten: voorbeelden van eiwitten
enzymen: katalysator Enzymen
De belangrijke organische stoffen in de biologie
Biochemie: werking van enzymen
De belangrijke organische stoffen in de biologie
Food or Fuel H3 Grondstoffen.
Enzymen Enzymen: Zijn biokatalysatoren Versnellen reacties
Centrale vraag Hoe kunnen inzichten in de moleculaire biologie helpen om ziektes te begrijpen, te voorkomen en te genezen?
Voortgezette assimilatie =
DNA en eiwitten.
Spijsvertering door enzymen
Chemie I Contact Dit document is samengesteld door onderwijsbureau Bijles en Training. Wij zijn DE expert op het gebied van bijlessen en trainingen in.
Organische moleculen.
Verteringsstelsel.
Voortgezette assimilatie =
Atoombindingen Covalent: sterk, elektronenpaar gedeeld
Hoofdstuk 14 Chemie van het leven.
T4 – Voeding en Vertering
Aminozuren (CHMBCM21) College 3, CHMBCM21 Barbara Schrammeier
Biochemie 2 BCM21 BML Docenten: dr. E. van der Linden, dr. K. Langereis en dr. B. Schrammeijer.
Periode 2.1 Biomoculen en enzymen..
Biomoculen, Spijsvertering en Moleculaire genetica.
Enzymen Hoofdstuk 6.
STOFWISSELING Opbouw en afbraak.
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
13.4. t/m De ruimtelijke vorm van eiwitten Nadat een eiwit in de cel is aangemaakt, vouwt het zich spontaan in een kluwen, die kenmerkend is voor.
Basisstof 2 Enzymen Chemische reacties verlopen traag Bij een hogere temperatuur - bewegen de moleculen sneller - daardoor botsen ze harder op elkaar -
Stofwisseling Thema 1.
Voortgezette assimilatie 1
Stofwisseling. Organische stof is een stof die gemaakt is in een levend wezen Bevat energie Koolhydraten eiwitten vetten Anorganische stof is een stof.
Het menselijk spijsverteringsstelsel.
Voortgezette assimilatie 1
De belangrijkste moleculen van leven
Basisstof 2 Enzymen Chemische reacties verlopen traag
Voedsel Nodig voor Belangrijkste voedingstoffen Energie Bouwstoffen
Koolhydraten, Eiwitten, Vetten
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Enzymen Hoofdstuk 6.
Bestanddelen voedingsmiddelen
Bs. 1 stoffen worden omgezet (stofwisseling )
Vertering van voedingsstoffen
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
2 Vertering & Voedselopname. 2 Vertering & Voedselopname.
Voeding en vertering.
Stofwisseling 4 VMBO KGT.
Voorbereiding op de biologie toets
Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.
Voedsel Nodig voor Belangrijkste voedingstoffen Energie Bouwstoffen
Koolhydraten H11§3.
Voortgezette assimilatie 1
Bemesting van bodem en substraat
Transcript van de presentatie:

Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten

eiwitten Aminozuren Peptide binding + + H2O Gly Ala Gly Ala Ala Gly

eiwitten Polypeptiden Via hydrolyse ontstaan de afzonderlijke aminozuren Nodig om eiwitten te maken Overtollige aminozuren Omgezet in Ureum

eiwitten Structuur Primaire structuur Secundaire structuur Amino volgorde Secundaire structuur α helix Plaatsstructuur Tertiaire structuur Ruimtelijke structuur eiwit Quarternaire structuur Complex van meerdere eiwitten

Structuur eiwit

Eiwitten Enzymen Werking Sterk pH afhankelijk Zeer specifiek Binding aan substraat H bruggen Ion binding Atoombinding Hydrofobe binding Sterk pH afhankelijk Sterk temperatuur afhankelijk zetmeel cellulose