Bootje maken Opdracht:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Hoe bouw ik een relatie op met God?
Opkomen voor jezelf.
Kracht.
Gelukkig nieuw jaar!.
Godsdienst.
Tijd en ruimte voor GODS koninkrijk
Jezus roept de leerlingen
Watersport: verhaal 1 Niveau 5 Bewerkt door Tatu, Arne, Joeri
Zaterdag 8 april 2017 Het is nu 19:52.
Het was een leuk begin, We ontmoette een paar mensen met een handicap. :Een blinde vrouw :Een slechtziende vrouw :Een jongen die in een grote rolstoel.
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Maan en sterren Genesis 1:14-19
VERWACHTINGSDIENST….
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Gedenken.
Bouwen Matteüs 7: Jezus zei: “Luister naar mijn woorden en doe wat ik vraag. Dan lijk je op een verstandige man, die zijn huis bouwt op stevige.
Lichaampje prik 1 Korintiërs 12:18-20 "God heeft elk deel van het lichaam een eigen taak gegeven. Precies zoals hij dat wilde. Een lichaam bestaat dus.
Luister goed… Opdracht:
Vis in het water Genesis 1:20-23
De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2
Groen is gras Genesis 1:9-13
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Flip-flops Opdracht: Maak een omtrek van jouw voeten op karton, iets groter dan je voeten echt zijn. Knip ze daarna uit. Dit worden jouw slippers. Neem.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Zandkorrels Genesis 13:14-16
Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.
1 – Jouw vragen.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
De stenen van David Opdracht:
Les 14 Jij en internet Wat doe ik hier vandaag?
Les 3 Geloven in Allah Wat doe ik hier vandaag?
Vlieger in de wind Marcus 4:37
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Storm in een fles Proefje:
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
De tempel 2 Kronieken 34:8 "Toen Josia achttien jaar koning was, wat hij nog steeds bezig om het land en de tempel van de Heer, zijn God, rein te maken.
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Storm in een fles Proefje:
De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Peter de Grote een bevlogen tsaar 2 Peter en Rusland.
Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?
Ei verhaal.
Lopen op het water.
Discipel zijn.
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Wat verwacht jij van God?
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Marcus 4: Het was avond. Jezus zei tegen zijn leerlingen:
Transcript van de presentatie:

Bootje maken Opdracht: Marcus 4:35 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot.” Opdracht: Maak een bootje van een lege fles. Prik er een stokje in en maak een mooi zeil. Probeer daarna of je bootje blijft drijven! Om door te praten: 1. Er kwamen altijd veel mensen bij Jezus, om naar hem te luisteren of om genezen te worden. Hoe was dat voor Hem, denk je? 2. Jezus zocht wel eens rustmomenten zonder veel mensen om hem heen. Nu gaat hij varen met zijn vrienden, van de ene kant van het meer naar de andere kant. Wat doe jij om uit te rusten? En wat vind jij leuk om te doen met je vrienden?