God gééft Zich oorzaak leer er een les uit! BRON = het spreken van God

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
De doop en de dood Lazarus ….
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
…..overrompeld door verdriet
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
MensERGERje niet!. Terwijl Jerobeam in Bethel bij het altaar stond om reukwerk voor het gouden kalf te verbranden, kwam een profeet van de HERE.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Les 10 voor 4 juni “Verheug u zeer, dochter van Sion! Juich, dochter van Jeruzalem! Zie, uw Koning zal tot u komen, rechtvaardig, en Hij is een.
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: G. Lindenberg Organist: P. Buijnink Schriftlezingen: Genesis 3: 1 t/m 13.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
20 februari 1965.
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het gebroken hart van God
Het verhaal van Pasen.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jezus, Gods Zoon
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Getuigen van de opstanding
Waar begin je aan? 1.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Les 8 Koning Wat doe ik hier vandaag?
In de lessen 6 t/m 14 leer je over de wet van God.
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Les 12 Waar het hart vol van is…
22 – Ik, een zegen voor anderen?
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Wat vind jij van het christelijk geloof?
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 Genezing en bevrijding
1 – Jouw vragen.
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
16 – Waarom gereformeerd?.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Avondmaal (Traditioneel) proviand voor onderweg
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Jer. 6:16 - Vragen naar de bekende weg
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Het Woord van onze God Ezechiël 37.
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Bij toeval... Het boek Ruth.
Transcript van de presentatie:

God gééft Zich oorzaak leer er een les uit! BRON = het spreken van God http://static.bax-shop.nl/components/com_vhttp://static.bax-shop.nl/components/com_virtuemart/shop_image/product/stemvork.jpgirtuemart/shop_image/product/stemvork.jpg God gééft Zich

Jeruzalem is een bedreiging voor Jerobeam ‘dit is uw God’, 12: 28 triest refrein les van het gouden kalf teken horen

BOODSCHAP: Beter horen!

1Koningen 13: 11 - 22 11Nu woonde er in Betel een oude ​profeet. Een van zijn zonen kwam naar hem toe en vertelde hem wat de ​ godsman​ die dag in Betel had gedaan en wat hij tegen de ​koning​ had gezegd. Toen zijn zonen hem alles hadden verteld,12vroeg hun vader hun welke weg hij genomen had. Nadat ze waren nagegaan langs welke weg de ​godsman​ naar Juda was teruggegaan, 13droeg hun vader hun op de ezel voor hem te zadelen. Dat deden ze, en toen reed de oude ​profeet​ op zijn ezel  14de ​godsman​ achterna. Hij trof hem aan, zittend onder een terebint. ‘Bent u de ​godsman​ die uit Juda is gekomen?’ vroeg hij. ‘Ja,’ zei de ​godsman. 15Toen zei de ​profeet: ‘Ga met me mee naar ​ huis​ om wat te eten.’ 16‘Ik kan niet op uw uitnodiging ingaan,’ antwoordde de ​godsman. ‘Ik mag in uw woonplaats niets eten en niets drinken, 17want er is mij door deHEER een verbod opgelegd met de woorden: “Je mag daar niets eten en niets drinken en niet langs dezelfde weg teruggaan als je gekomen bent.”’ 18‘Maar ik ben ook een ​profeet, net als u,’ voerde de ander aan. ‘En tegen mij heeft een ​engel​ in opdracht van de HEER gezegd: “Neem hem mee terug naar je ​huis​ en laat hem wat eten en drinken.”’ Zo loog hij hem voor, 19en de ​godsman​ ging met hem mee terug om bij hem

thuis iets te eten en te drinken thuis iets te eten en te drinken. 20Terwijl ze aan ​tafel​ zaten, richtte de HEER zich tot de ​profeet​ die de ​godsman​ had meegenomen, 21en deze riep tegen de ​godsman​ uit Juda: ‘Dit zegt de HEER: Je hebt je verzet tegen het bevel van de HEER en je niet gehouden aan het verbod dat de HEER, je God, je had opgelegd. 22Je bent teruggegaan en je hebt gegeten en gedronken op een plaats waarvan hij had gezegd dat je er niets mocht eten of drinken. Daarom zal je lichaam na je dood niet worden ​bijgezet​ in het ​graf​ van je voorouders.’

overgave zwijgende profeet engel van God verzet tegen Gods bevel . overgave roep om hoogste Profeet vleesgeworden Woord

1Koningen 13: 23 - 34 23Toen de ​godsman​ had gegeten en gedronken, liet de ​profeet​ die hem had meegenomen een ezel voor hem zadelen. 24De ​godsman​ ging op weg, maar onderweg werd hij door een leeuw aangevallen en gedood. Zijn dode lichaam bleef op de ​weg​ liggen, en de ezel en de leeuw bleven ernaast staan.25Voorbijgangers zagen het lijk liggen, met de leeuw ernaast. Toen ze in de stad kwamen waar de oude ​profeet​ woonde, vertelden ze wat ze hadden gezien. 26Ook deze ​profeet, die de ​godsman​ had overgehaald om terug te keren, hoorde ervan en hij zei: ‘Dat moet de ​godsman​ zijn die zich verzet heeft tegen het bevel van de HEER. De HEER heeft hem laten verscheuren door een leeuw, zoals hij hem had voorzegd.’ 27Hierop droeg hij zijn zonen op een ezel voor hem te zadelen, en toen dat gebeurd was 28reed hij uit. Hij trof het levenloze lichaam van de ​godsman​ liggend op de weg, met de ezel en de leeuw ernaast. De leeuw had het lijk niet verslonden en de ezel niet verscheurd. 29De ​profeet​ nam het lichaam van de ​godsman​ op, legde het op zijn ezel en nam het mee terug naar de stad om het daar met gepaste ​rouw​ te ​begraven. 30Hij zette het lichaam bij in het voor hemzelf bestemde ​graf, en ze rouwden over hem met de woorden:

‘Ach, mijn broeder!’ 31Na de ​begrafenis​ zei de oude ​profeet​ tegen zijn zonen: ‘Wanneer ik doodga, moeten jullie mij ​begraven​ in het ​graf​ waarin de ​ godsman​ ligt. Leg mijn gebeente bij het zijne, 32want wat hij in opdracht van de HEER over het ​altaar​ in Betel voorzegd heeft, zal uitkomen, en ook wat hij heeft voorzegd over alle tempels op de ​offerplaatsen​ in de steden van Samaria.’ 33Ondanks deze gebeurtenissen beterde Jerobeam zijn leven niet. Hij bleef voor de ​offerplaatsen​ ​priesters​ aanstellen uit alle groepen van de bevolking; wie maar wilde kon een aanstelling krijgen als ​ priester​ van de ​offerplaatsen.34Zo verviel het koningshuis van Jerobeam tot ​zonde, waardoor het uiteindelijk zou worden uitgeroeid en van de aarde weggevaagd.

‘ach, mijn broeder’ spreek, Heer, uw dienaar (M/V) luistert geloof met Christus begraven zijn horen wat de Geest tot de gemeente zegt

2 Koningen 23: 15 – 18 15Ook het ​altaar​ en de ​offerhoogte​ in Betel brak hij af. Die ​offerplaats​ was aangelegd door Jerobeam, de zoon van Nebat, die de Israëlieten tot ​zonde​ had aangezet. ​Josia​ stak de ​offerplaats​ in brand, verpulverde de resten en liet de ​Asjerapaal​ in vlammen pgaan. 16Zijn oog viel op de begraafplaats daar op de heuvel, en hij gaf bevel de beenderen uit de graven te halen. Die verbrandde hij op het ​altaar, dat hij op die manier ontwijdde. Zo ging de ​profetie​ van deHEER in vervulling die was uitgesproken door de ​godsman​ die dit alles had voorzegd. 17Josia​ vroeg: ‘Wat is dat daar voor een steen?’ ‘Dat is het ​graf​ van de ​godsman​ uit Juda,’ antwoordden de mensen die daar woonden. ‘Alles wat u met het ​altaar​ van Betel hebt gedaan, is door hem voorzegd.’ 18Daarop zei ​Josia: ‘Laat hem met rust. Zijn gebeente mag door niemand worden aangeraakt.’ Dus lieten ze zijn gebeente ongemoeid, evenals het gebeente van de ​profeet​ uit Samaria.

opnieuw offeren hoe gaat u om met het Woord? vervulling leidt tot ondergang opnieuw offeren het verlossende Woord opzij geduwd hoe gaat u om met het Woord?