A: Zetmeel knippen met speeksel-enzym

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Enzymen (in het spijsverteringskanaal)
Advertisements

Verplichte practica natuurwetenschappen
EMPIRISCHE CYCLUS RESULTATEN.
Enzymregeling En Practica
Piramide thema: zomertijd
Wat is de genlocatie van rode haarkleur?
Isolatie van DNA uit kiwi
Eiwitsynthese Klik hierop Klik hierop 1 uur 2 uur Jaak Smeets.
Het spijsverteringsstelsel
Waarom enzymen? Hun werking
In cyanobacteriën en planten
Verkleining van voedingsstoffen
koolhydraten: voorbeelden van koolhydraten
Animatie 1 Enzymen Bioplek Animatie 2 Enzymen Bioplek
enzymen: katalysator Enzymen
Experimenten eerste nascholingssessie Aandachtspunten!
Op reis van MOND tot KONT
Thema 2. Voeding en vertering
Spijsvertering.
Thema 2: Voeding en Vertering
Paragraaf 3.1.
4.5 Samenstelling van mengsels
Eiwitkristallografie
Spijsvertering door enzymen
Verteringsstelsel.
Voortgezette assimilatie =
Inleveren verslag opdracht 9
Inhoud les Herhaling Uitleg Film Opdrachten Huiswerk.
DNA extractie van een ui
Maischen.
Zaterdag 27 september 2014.
T4 – Voeding en Vertering
Practicumvaardigheden
Hoe vervoert je verteringsstelsel voedsel
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Peuter 1,5 – 4 jaar Zelfbewustzijn neemt toe Grote fantasie en creativiteit Alles verwondert hen nog Begint kleuren te herkennen Knippen ( hakkend knippen.
Hoe maak je een preparaat?
Het verteringsstelsel
Wat voedt jou, deel 2 Les 2.
Stofwisseling Thema 1.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
Wat voedt jou, deel 2 Les 1 Spijsvertering De mond en keelholte.
Spijsvertering.
. Mond en keelholte.
B: Spiereiwit online knippen met knipenzymen
De belangrijkste moleculen van leven
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Moleculen Mo eculen Les 1 Alle kleuren van de regenboog.
Zuur base titratie Methode om concentratie bepalingen te doen Nodig
Les wo 22 april Uitleg opdracht C en D C: Aminozuurvolgorde bepalen
Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.
Presentatie voor praktijk scheikunde
Spijsvertering.
Bs. 1 stoffen worden omgezet (stofwisseling )
Gummibeertjes MijnBiologie.nl.
Peuter Zelfbewustzijn neemt toe Grote fantasie en creativiteit
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
2 Vertering & Voedselopname. 2 Vertering & Voedselopname.
Voeding en vertering.
Vertering en opname van voedingsstoffen in het bloed
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Peuter Zelfbewustzijn neemt toe Grote fantasie en creativiteit
Zuur base titratie Concentratie bepaling Onbekende oplossing zuur
Spijsvertering Bijgewerkt
De organen voor vertering
Koolhydraten H11§3.
DNA Hoe kun je DNA zien?.
Thema 1: Stofwisseling de werking van enzymen.
Transcript van de presentatie:

A: Zetmeel knippen met speeksel-enzym

B: Spiereiwit online knippen met knipenzymen

C: Aminozuurvolgorde van stukje eiwit bepalen

D: Afstamming afleiden uit aminozuurvolgordes

A: Zetmeel knippen met speeksel-enzym

Project A: Amylase in speeksel meten

Spuug in water

Mengen met pipet

Mengsel opzuigen

1 druppel in pudding

Roeren

Roeren

Scheppen

Stopwatch aan

Tijd meten Druppels tellen

Tijd meten Druppels tellen

Tijd meten Druppels tellen

Tijd meten Druppels tellen

Grafiek maken:

Grafiek maken:

Grafiek maken: Aantal Druppels Tijd (sec)

Grafiek maken: Aantal Druppels Tijd (sec)

Grafiek maken: Aantal Druppels Tijd (sec)

Grafiek maken: Aantal Druppels Tijd (sec)