Koffie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
koffieextract en koffiedik
Advertisements

In de wereld van : chocola.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Plantagelandbouw.
WIJNGAARD SVH Wijncertificaat.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Matthijs & Daan bezoek aan de Maeslantkering
Zingen Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
Temperatuurfactoren Basisboek nummers 33 t/m 39.
Eva Bekemans Danaaï Vroman
Van Laura Oosterling Groep 6m
HOOFDSTUK 4 GLOBALISRING IN AZIE
Aardrijkskunde Hoofdstuk 14
Gemaakt door: Sophie de Vries en Joyce
Koffie. Waarom koffie? Hoe ontstaan de koffiebonen?  Granberry  De bes bestaat uit twee bonen (de zaden van de bes..)
KULeuven: fermentatie van hydrolysaat
Charlotte, Jim, Jordy en Tijmen
Gemaakt door Michelle & Lisette
Patrick, Jesse, Dewi, Monica, Raiko.
Klimaatverandering (door versterkt broeikaseffect)  Ander neerslagregime  meer extremen (zowel nat als droog) Ook dit is wateroverlast !
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
Koffie.
Wijn Het proces.
Van cacao tot chocolade
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
Serieschakelaar. 2 enkelpolige schakelaars Serieschakelaar.
Sla PowerPoint: Sla Door L van der Meer - CT1.
Thee Zumra Simsek Groep 7.
PowerPoint: SlaDoor L van der Meer - CT1 Sla. Sla  Geschiedenis van sla  Productherkenning  Soorten sla  Het plukken van sla  Het wassen van sla.
Safari in Zuid-Afrika.
2 DE LEERJAAR VERSIE 1 Woordpakket 22 Kijk goed en schrijf het woord. www. Sclera.be.
Advies en planning Eerst denken, dan doen. Onderhouden van tuinen.
Regenwormen.
Van achter naar voor.  Bronnenboek lezen p. 59 – 60.  Werkboek p. 71 – 72 (behalve ‘opdracht a’ onderaan) – 73 (enkel opdracht b).
Smaak.
GESCHIEDENIS BEDACHT DOOR: APOTHEKER JOHN PEMBERTON IN 1886 ATLANTA USA FRANK ROBINSON NAAM LETTERS.
Aardrijkskunde Aardrijkskunde powerpoint van Tess en Ashley Thema 1.
AARDRIJKSKUNDE HOOFDSTUK 1 WATER
T HEMA 1 WATER Romy & Nadine. INHOUD 1. De gemiddelde tempratuur in het tropisch regenwoud is 25 graden. 2. De grond is niet vruchtbaar omdat de voedingsstoffen.
RBC Presentatie 15 februari RBC Presentatie 15 februari 2017.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
2 Het geheim van uw diervoeder
Vakdidactiek Aardrijkskunde Leren & Instructie 1 Vakdidactisch Lastig; Opdracht 1 Derek de Jong,
Spreekbeurt Koffie.
Stichting De Brug in samenwerking met Stichting 2015.
Groen is gras Genesis 1:9-13
Chemie Overal , hoofdstuk 2.5

Visbrug, kruising tussen water en land
Cursus 2.2 Plantages en Slavenwerk Klas 2 BK Lesweek 2
Cursus 2.2 Plantages en Slavenwerk Klas 2 KGT Lesweek 2
Advies en planning Eerst denken, dan doen.
1 VMBO BK deel Regelmaat in tabel Regelmaat in tabel 1 1.
Chocoladequiz 2de graad LO
De koffieketen Producten en gewassen worden meestal geteeld op plaatsen die gunstig zijn voor dat gewas. Bijvoorbeeld: koffie en cacaobonen groeien het.
Wijnmaken voor beginners
Koffie quiz.
Koffie quiz.
Wereld in 2018… Oorlogsgeweld in Jemen, Syrië en Nigeria.
Collecte Noodhulp ZOA.
De doerian 'The God of all fruit'.
Waarom is het soms nat en soms droog?
1 vmbo-T/havo 2 klimaat, §6 en 7
Werkwoorden en woordenschat
De koffieketen 3de graad SO
Transcript van de presentatie:

Koffie

2.3 koffiesoorten Coffea Arabica Coffea Robusta

2.3.1 groeiwijze De koffieplant is eigenlijk een boom maar wordt gesnoeid tot een hoogte van 2 a 3 meter. De schil Vruchtvlees Koffieboon

2.3.2 productielanden Brazilië staat nummer een in de top 10 van koffieproducerende landen. Ook in Afrika en Azië wordt koffie verbouwd.

2.3.3 bewerking Droge bereiding Natte bereiding Er zijn twee soorten bewerkingen van de koffieboon die in het land van herkomst gedaan worden Droge bereiding Natte bereiding

Droge bereiding Plukken (strippen) Zeven selecteren drogen fermenteren pellen verpakken

Natte bereiding Plukken (één voor één) Stromend water Pellen fermenteren drogen polijsten verpakken

2.4.3 melangeren Het melangeren is het mengen van koffiebonen om tot een speciale smaak en aroma te komen. Voor grote koffiebranders is dit proces erg belangrijk om een constante smaak en kwaliteit te kunnen garanderen

Tijdens het branden ontwikkelen zich de smaak- en geurstoffen.

2.4.3 bestanddelen van koffie Water Cafeïne Koffieolie koffiezuur suiker

2.6.2 koffiezetsystemen Filterapparatuur rondfilter snelfilter

2.6.2 koffiezetsystemen espressoapparatuur handmatig volautomatisch