Reuzenvoeten Opdracht:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1. Het dak naar de hemel zit dicht Laatste vers Rechters: ‘In die tijd was er geen koning in Israël: iedereen deed wat in zijn eigen ogen goed was’. 1.
Advertisements

Tweede zondag van de veertigdagentijd 24 februari 2013 “Kwaad met goed vergelden” 1 Samuël 24 David is op de vlucht voor Saul en heeft in een spelonk het.
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 73: 9 Na de zegen Gz. 99: 1 Schriftlezing: 1 Samuel 17:
De Baas
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
1 Samuël 22 1,2. in Bethlehem gezalfd tot koning (1Sam.16) vermorzelt kop Goliath (1 Sam.17) door Saul vervolgd en op de vlucht (1 Sam.18/19) David verbergt.
Groep 6a en 6b presenteert:
Godsdienst. Testament Oude testament Nieuwe testament.
Sterk ben je in de kracht van God Aandacht voor Goliat Een reus die indruk maakt! Dé Filistijn – vertegenwoordiger van een cultuur van macht,
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Wie ben ik? 22 december 2013 Vertel door wat je hoort Open Wifi:Kez_kerkzaal_1.
Geest beweegt nog steeds gelovigen
We see things and persons as we are, not as they are
Parasjah Vayigash Genesis 44 : 18 – 47:27 Haftara Ezechiël 37 : 15 – 28.
Zingen Vers 1 De grote mensen durven niet, heel Israel is bang,
Een voorbeeld dat navolging verdient
Recht en macht David als koning.
Hou (je) vast aan Gods hoop
1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Corsodienst 21 augustus corso bouw je samen. Ds. : Mw Marijn Rohaan. Ouderling : Joke Nijhuis Organist : Johan Bredewout Schriftlezingen : Exodus 17: 9-13.
Welkom en Afkondigingen > ♪139:1,2 ♪139:4,5 ✝ JONA 1 ♪654 : 1,2 ✡Verkondiging ♪531:1,3 ♪654:4,5 ✡ Viering H.A. ♬OPW:249 ♪474:1,2,3.
20 februari 1965.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
David gezalfd 26 maart 2017 Zoetermeer.
Het verhaal van Pasen.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.
Les 10 Respecteer je ouders
Groen is gras Genesis 1:9-13
Reuzen & stenen Opdracht:
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
1 Samuël 17:32-51 David wil tegen Goliat vechten
Wat vind jij van het christelijk geloof?
21 – Ben ik bekeerd?.
Versla de reus 1 Samuel 17:45-50 "David zei: “Jij vertrouwt op je wapens. Maar ik vertrouw op de machtige Heer, de God die het leger van Israël helpt.
Matteus 27: Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Les 17 Jij en muziek Wat doe ik hier vandaag?
Bouw een tempel 2 Kronieken 34:8
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
De stenen van David Opdracht:
2 Samuël 4:4 Mefiboset kon niet goed lopen.
De kleren van de koning Opdracht:
Reusachtige tekening Opdracht:
Vertrouwen zoals David
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Wapenuitrusting Opdracht:
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Stenen zoeken Opdracht:
Stendal-syndroom: Florence
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
God kiest voor het kleine
De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Transcript van de presentatie:

Reuzenvoeten Opdracht: 1 Samuel 17:4 & 8-11 “Toen kwam er uit het kamp van de Filistijnen een sterke soldaat naar voren. Zijn naam was Goliat en hij kwam uit de stad Gat. Hij was bijna 3 meter lang. [...] Goliat ging in het dal staan en riep naar de Israëlieten: ‘Waarom zijn jullie eigenlijk hierheen gekomen? Om te vechten? Ik ben een Filistijn, niemand is de baas over mij. Maar jullie zijn slaven van Saul. Kies één van jullie soldaten uit en laat hem naar mij toe komen. Als hij mij verslaat, dan zullen wij jullie slaven worden. Maar als ik hem versla, dan zullen jullie onze slaven worden. Dan moeten jullie voor ons werken. Stuur een soldaat, dan kunnen we tegen elkaar vechten.’ Koning Saul en alle Israëlieten hoorden wat Goliat zei. Ze schrokken en waren doodsbang.” Opdracht: Maak reuzenvoeten van karton! Bindt ze onder je voeten met lintjes. Loop er zo lang op als je wilt. Vragen om door te praten: 1. Voel jij je wel eens te klein voor iets? 2. Goliat is de reus in dit verhaal. Hij had hele grote voeten, en grote handen, en grote ogen, maar ook… een hele grote mond! Hij stond te schreeuwen en maakte de mensen van Israël en God belachelijk. Daarom zei David: 'Dat kan zo niet langer!' Weet jij wat David daarna deed?