Schaarste en voedselverspilling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
Advertisements

Wat is een goede warme maaltijd?
Water verwarming door aarde
Verdiepingsthema’s: Eten en …de wereld om je heen
Alles over voedsel Thema: eten en … de wereld om je heen
Voedsel & Voedselproductie - Min. 7°C Max.11°C - Redelijk bewolkt - Noorderwind Bft - Geen neerslag.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
De actieve voedingsdriehoek
blauw veer diamant Ga samenzitten met twee andere aanwezigen. Kies een voorwerp van de tafel. Verzin een jeugdavond rond je voorwerp. Denk daarbij aan.
Samenvatting hoofdstuk 2
Thema 2: Voeding en Vertering
Het Regenwoud De longen van de aarde.
Weetjes over de zee ….
Vikingen en Arabieren Grieken en Romeinen Lees blz. 34 van je lesboek
Waar maak jij je druk over?. Zoek jij het koninkrijk?
Potverdorie, eet normaal!
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Nieuwjaarsevenement MVO ‘Van ambitie naar impact’ 20 januari 2015
Toekomstige mobiliteit
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Leveranciersbeoordeling Overeenstemming tussen bestelling en levering Nakomen levertermijnen Flexibiliteit, prijs, service Vestiging in de buurt Commerciële.
Lekker en Gezond de Quiz
Een grote wereld voeden Hoe kan dat?. Problemen Ongelijkheid tussen Westerse wereld en Derde wereld Overmatig verbruik van vers water Voedselverspilling.
Laat bruisen de zee en alles wat daar leeft, laat juichen de wereld met haar bewoners. Laten de rivieren in de handen klappen en samen met de bergen jubelen.
Les 3 Je bent wat je eet Waar staat er bij jou op het menu?
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Hygiëne in de keuken.
Potverdorie, eet normaal!
Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering.
De juiste oplossing voor een schoon milieu.  Energie opwekken uit  Zonlicht  Waterkracht  Wind  Biomassa.
Onze ecologische voetafdruk
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Inleiding De voordelen De mechaniek Het design Vormgeving juiste keus!
Jaar van de boon Eet meer bonen! Gezond Duurzaam.
Programma Wat gaan we vandaag doen? –Waarom verspillen we voedsel? –Waar komen onze ingrediënten vandaan? –Koken –Quiz! Wat gaan we vandaag doen? -Oneerlijke.
Boeren en tuinders zijn en blijven betekenisvol voor de samenleving! Hans Huijbers VVD bijeenkomst Bernheze 21 mei.
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
HACCP.
Groen op je bord.
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Thema Biosfeer Paragraaf 1 Invloed van de mens.
Stoffen transport tussen cellen en hun omgeving.
WAtervoorziening h. 2,1 Chemie Overal.
Waarom wordt er eten verspild?
Les 4 Wat kun je zelf doen? De koelkastles © Copyright by Instock.
Wat is voedselverspilling?
Factsheet Voedingscentrum
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
HACCP.
Wat staat er op een etiket?
Schaarste en voedselverspilling
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud houdbaarheid.
Breuken optellen en aftrekken
Quiz Iedereen waterdrager Wereldwaterdag
Hoeveel procent zoet water is er op aarde?
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Wat is voedselverspilling?
Woordenkist De Boerderij.
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud houdbaarheid.
Een grote wereld voeden Hoe kan dat?
Opdracht product-PP Maak een PowerPoint over een product naar keuzen.
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud  houdbaarheid.
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
Wat staat er op een etiket?
Lezing Stichting Kind en Voeding
Transcript van de presentatie:

Schaarste en voedselverspilling

Heb jij (een) keus?

Voedselafdruk: wat kost het de aarde om ons voedsel te produceren? tarwe Voedselafdruk: wat kost het de aarde om ons voedsel te produceren? onze overvloed is hun gebrek quinoa

Vlees productie vraagt extra van onze aarde: landbouwgrond: diervoer uitstoot: mest en scheten water

Hoeveel energie kosten: producten uit de volle grond, seizoen groenten … of producten uit de kas

Transport: ons voedsel kan overal vandaan komen …

Haal je het ver weg of kies je een streekproduct?

opslag en houdbaarheid: Hoe bewaar je het? conserveren https://www.youtube.com/watch?v=vayYHaBLubY Het verschil tussen de TGT en THT datum

op = op?