Hagar en Sara – typen/verbonden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
Advertisements

Genade en veroordeling
Niet ontmoedigd zijn!. Corinthiërs: vleselijke levenswandel vleselijk: gericht op de zichtbare dingen.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
God maakt zijn zegen waar 1.
‘Moeder’ leert ons naar boven en naar buiten kijken, om echt kerk van Christus te zijn. preek over Galaten 4 : 26.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Eén Heer: Christus Jezus
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
In deze dienst zal Ds. P. K. Meijer voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 68: 1 Schriftlezing: Galaten 4: Tekst: Galaten 4: 26.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Brief aan de Galaten -15- Het apostelschap van Paulus (Paulus versus Petrus 1:10-2:21)
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -40- de vrucht van de geest.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Eerherstel voor Jeruzalem, de bruid van de HEER 54 1 Jubel, onvruchtbare vrouw, jij die nooit een kind hebt gebaard; breek uit in gejuich en gejubel, jij.
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -29- Hagar en Sarai – typen/verbonden.
Les 10 voor 2 september 2017 DE TWEE VERBONDEN.
Gods stem leren verstaan
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Vader Heer Jezus Christus
De 6-voudige roeping (of bediening) van een Christen
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
Brief aan de Galaten -7- Paulus en de anderen.
geloof in en lijden voor Christus
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
What's in a name? HALLO mijn naam is... 6 augustus 2017 Den Haag.
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
de vrucht van de geest: geloof - 3
Les 19 Alles helemaal nieuw
Paulus’ apostelschap 15 oktober 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Een geest van zachtmoedigheid
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
David en Bathseba 4 februari 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Paulus & de verbonden (4)
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
De vlieger van de Heilige Geest
De vlieger van de Heilige Geest
de brief aan de Galaten (3)
de brief aan de Galaten (2)
Gods toekomst voor dieren Van schepping tot nieuwe schepping Raymond R
Transcript van de presentatie:

Hagar en Sara – typen/verbonden Brief aan de Galaten -30- Hagar en Sara – typen/verbonden

beheer van de wet beheer van de genade 4:21 Zegt mij, jullie die onder de wet willen zijn, horen jullie de wet niet? Horen: luisteren, dieper verstaan, onder-zoeken. beheer van de wet beheer van de genade

Het Jeruzalem boven = het nieuwe Jeruzalem? 4:26 Het Jeruzalem boven is echter vrij, wedat widan ook de moeder van ons allen is. Het Jeruzalem boven = het nieuwe Jeruzalem?

Sara is het Jeruzalem boven, zij is moeder van ons allen 4:26 Het Jeruzalem boven is echter vrij, wedat widan ook de moeder van ons allen is. Sara is het Jeruzalem boven, zij is moeder van ons allen

4:26 Het Jeruzalem boven is echter vrij, wedat widan ook de moeder van ons allen is. Sara is het Jeruzalem boven, zij is moeder van ons allen: - die in genade gered zijn - die uit geloof leven - die uit de belofte aan Abraham, in Christus vervuld, leven

4:26 Het Jeruzalem boven is echter vrij, wedat widan ook de moeder van ons allen is. Het Jeruzalem boven = het nieuwe Jeruzalem? Niet: een andere tijd, maar ruimte! VRIJHEID – het ……. is echter vrij

4:26 Het Jeruzalem boven is echter vrij, wedat widan ook de moeder van ons allen is. Het Jeruzalem boven = het bovenhemels koninkrijk? (Efeziers 2:6,7; 2 Timotheus 4:18)

4:26 Het Jeruzalem boven is echter vrij, wedat widan ook de moeder van ons allen is. Het Jeruzalem boven = het bovenhemels koninkrijk? (Efeziers 2:6,7; 2 Timotheus 4:18)

4:26 Het Jeruzalem boven is echter vrij, wedat widan ook de moeder van ons allen is. Het Jeruzalem boven = de moeder van allen die vrij zijn in het geloof, ongeacht welk beheer. Johannes 8:36 – koninkrijksevangelie Galatenbrief – evangelie van Paulus

Doch nu verlangen zij naar beter, dat wil zeggen: op-hemels Doch nu verlangen zij naar beter, dat wil zeggen: op-hemels. Daarom schaamt God Zich er niet voor hun God genoemd te worden. Hij maakt voor hen een stad gereed. 11:16 Maar jullie zijn genaderd tot de berg Sion, en tot de stad van de levende God, het op-hemelse Jeruzalem, en tot menigten van boodschappers, 12:22 Want wij hebben hier niet een blijvende stad, maar wij zoeken naar die welke te komen staat. 13:14 Hebreeënbrief: het op-hemelse Jeruzalem de op-hemelse roeping (3:1)

Het nieuwe verbond = Sara: vrijheid onder de bediening van de geest 8 zal dan niet de bediening van de geest veel meer in heerlijkheid zijn? 17 Nu, de Heer is de geest en waar de geest van de Heer is, is vrijheid. 2 Corinthiers 3:8,17

4:27 Want er staat geschreven: “Wees verheugd, onvruchtbare, die niet baart, barst uit in gejuich en roep uit, die geen weeën heeft, omdat velen de kinderen van de eenzame zijn, meer dan van de vrouw die de man heeft." (citaat Jesaja 54:1) de onvruchtbare baart: de Bijbelse lijn – Genesis tot en met Openbaring -op Gods tijd-