Matteus 27: 15-31 Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
  Even stil worden.
Advertisements

Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Om bij stil te staan KLIKKEN OM DOOR TE GAAN.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
Godsdienst.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
Het verhaal van Pasen.
Jezus roept de leerlingen
Kerst 2014: een kind is ons geboren
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Het is 3 oktober.Israa,Carmen en Loubna werden wakker en kleden zich aan. En gingen naar de winkel.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen …..
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Quiz. Uit hoeveel staties of afbeeldingen bestaat een traditionele kruisweg? A. 7 B. 14 C. 12 D. 16.
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Corsodienst 21 augustus corso bouw je samen. Ds. : Mw Marijn Rohaan. Ouderling : Joke Nijhuis Organist : Johan Bredewout Schriftlezingen : Exodus 17: 9-13.
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
20 februari 1965.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het verhaal van Pasen.
Voorganger Ds. S. v.d Zee, Zwolle Ouderling : Greet Lindenberg Organist : Johan Tijssen Schriftlezing : Marcus 15 :
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Veertig dagen (1) 7 mei 2017 Den Haag.
Claudia droomt over Jezus die onschuldig is 1) Haar droom overtuigt Pilatus niet 2) Haar droom verzwaart het lijden van Christus 3) Haar.
Hoe dicht mag jij bij Jezus zijn?
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Les 15 Jezus sterft Wat doe ik hier vandaag?
1.
Ik wil mij gaan vertroosten in ’t lijden van mijn Heer,
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Jezus kennen we als Kindje in de kribbe; toen was Hij klein
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Les 11 De Zoon lijdt Wat doe ik hier vandaag?
Reuzenvoeten Opdracht:
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
De geschiedenis van de aardappel
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Welkom in deze kerkdienst
De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Palmpasenstok Matteüs 20:17-19 uit De Bijbel in Gewone Taal “Jezus was op weg naar Jeruzalem. Toen hij met de twaalf leerlingen alleen was, zei hij: ‘We.
Jozef, gevangen in Egypte
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Keuzes maken.
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Het hart van Jezus (deel 2): Zijn bevrijdende hart
Gevangenis? 1.
Transcript van de presentatie:

Matteus 27: 15-31 Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette. Veel mensen kenden deze boef. Pilatus vroeg aan de mensen in Jeruzalem: ‘Wie zal ik vrijlaten? Barabbas of Jezus?’

Matteus 27: 15-31 Maar toen kwam er een briefje van zijn vrouw: Ik heb vannacht over Jezus gedroomd. Je moet weten dat Hij niets verkeerd heeft gedaan.

Matteus 27: 15-31 De priesters en leiders zeiden tegen de mensen van Jeruzalem: ‘Jullie moeten roepen dat Barabbas vrij komt en dat Jezus gedood wordt.’ Toen vroeg Pilatus nog een keer: ‘Wie van de twee zal ik vrijlaten?’

Matteus 27: 15-31 De mensen riepen: ‘Barabbas!’ Pilatus zei: ‘Wat moet ik dan doen met Jezus?’ De mensen riepen allemaal: ‘Hij moet aan het kruis!’ Toen zei Pilatus: ‘Maar hij heeft toch niets verkeerds gedaan?’ Maar de mensen begonnen nog harder te roepen: ‘Hij moet aan het kruis!’

Matteus 27: 15-31 Pilatus merkte dat de dingen die hij zei, niet hielpen. De mensen werden alleen maar bozer. Daarom pakte hij wat water en waste zijn handen. Iedereen zag wat hij deed. Toen zei hij: ‘De dood van Jezus is niet mijn schuld.’

Matteus 27: 15-31 Toen zeiden de mensen: ‘Wij willen dat Jezus aan het kruis gaat.’ Toen liet Pilatus Barabbas vrij. En hij liet Jezus met de zweep slaan. Daarna gaf hij Jezus mee aan zijn soldaten, om hem aan het kruis te hangen.

Matteus 27: 15-31 Toen trokken ze Jezus zijn kleren uit en deden hem een koningsjas aan. Ze maakten een kroon van takken met doorns en zetten die op zijn hoofd. En ze gaven hem een stok in zijn rechterhand. Ze knielden voor hem en zeiden spottend: ‘Hallo koning!’ Ze spuugden hem in zijn gezicht. En ze pakten de stok en sloegen ermee op zijn hoofd. Zo pestten de soldaten Jezus. Daarna trokken ze hem de koningsjas uit, en zijn eigen kleren weer aan.