GOED DOEN DUURT HET LANGST

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Advertisements

De christelijke boodschap
Welkom in deze kerkdienst
Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de namen van de broeders bekendgemaakt die tot ouderling en diaken gekozen zijn, om na te gaan of iemand een gegrond.
Welkom in deze kerkdienst
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
In deze presentatie staan beide.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
We lezen: 2 Timoteüs 1 De preek gaat over: 2 Timoteüs 1: 14 Prijst de Geest, die in ons woont! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
In deze dienst zal Ds. K. van Hoek voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 148 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Lucas 4 : Tekst: HC Zondag 12.
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Herderlijke zorg – Zorgdragen voor elkaar
Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding De kerkenraad heeft.
Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Blz. 781 (GK) Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Blz. 59 (groene boekje) Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding De kerkenraad heeft.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 226 Schriftlezing: Hebreeën 10 : 19 – 39 Tekst: Hebreeën 10 : 21 – 25.
We lezen: Romeinen 14 De preek gaat over: Romeinen 14: Voorganger: Ds. A.J. Minnema te Baflo Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Welkom in deze kerkdienst
Knutselmiddag: Woensdagmiddag 9 november
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Visser wordt herder.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Welkom in deze kerkdienst
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Leiders en de gemeente in Bijbels perspectief
Welkom in deze kerkdienst
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus ontmoeten - straks
God houdt je overeind Bedum, 4 juni 2017 Ds. Marten de Vries
Welkom in deze kerkdienst
Seminar “Building Dicipleship Culture”
Welkom in deze kerkdienst
Bediening van het Woord
Seniorenbijeenkomst 15 februari 2018
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
U vraagt? Wij antwoorden!
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
zal er na de ochtenddienst een deurcollecte gehouden worden voor het
Formulier bevestiging predikant
Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Openbare geloofsbelijdenis
Welkom in deze kerkdienst
aanstelling pastoraal medewerkers
Welkom in deze kerkdienst
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
loop te koop met je doop preek over Matteüs 10,32.33
bidden voor de gemeente
Transcript van de presentatie:

GOED DOEN DUURT HET LANGST preek over I Petrus 4,17-19 Bedum, 21 mei 2017 ds. Marten de Vries

GOED DOEN DUURT HET LANGST lijden hoort erbij ‘Mij, dus ook jullie’ je eigen ding te doen – mooier leven? durf je op te vallen?

GOED DOEN DUURT HET LANGST je doop schept verplichtingen zonder God heb je geen leven vertrouw Hem maar.

je doop schept verplichtingen goed recht, maar ook voorrecht jíj moet je best doen wat heb je met het water gedaan? als parels schitteren

zonder God heb je geen leven ‘goed doen’ is echt goed vrijgemaakt leven last of lust, verdrietig of blij vuur dat niet verteert maar zuivert

vertrouw Hem maar alles leuk en lekker? maak het verschil in deposito

Aanstelling pastoraal medewerker (Jeugd) Fer Ledelay

inleiding (1/3) Jezus Christus en zijn kerk De kerk is van de Heer Jezus Christus. Hij wil zijn gemeente goede zorg geven. Zoals een Goede Herder zijn schapen. Voor zijn pastorale of herderlijke zorg maakt Hij gebruik van mensen. Om gemeenteleden te troosten, te vermanen of onderwijs te geven worden oudsten aangesteld.

inleiding (2/3) geen bezwaar De oudsten laten zich bijstaan door pastoraal medewerkers. Voor het omzien naar de jeugd heeft de raad van oudsten Fer Ledelay aan de gemeente voorgesteld. Niemand heeft tegen zijn aanstelling een bezwaar ingebracht.

inleiding (3/3) betrouwbaar De gemeente moet weten dat wie met een mandaat van de kerk de jeugd begeleidt, betrouwbaar is. Dat hij Gods Woord serieus neemt, de aangenomen belijdenis van de kerk onderschrijft, met eerbied voor God wil leven, en van plan is om zijn taak trouw en integer uit te voeren. Daarom volgt nu een aantal vragen.  

Vragen (1/2) Aanvaard je de hele Bijbel: Oude en Nieuwe Testament, als Gods betrouwbaar evangelie? Verwerp je alles wat daarmee in strijd is? Spreek je de jeugd vrijmoedig aan met Gods woorden? Onderschrijf je de inhoud van de belijdenisgeschriften die zijn aangenomen binnen het kerkverband waarvan onze gemeente deel uitmaakt? Beloof je je in alle opzichten respectabel te gedragen zodat je geen aanstoot vormt en het geloof van jongeren in gevaar brengt maar juist een voorbeeld bent door je levensstijl?

Wat is hierop je antwoord, broeder FERDINANT LEDELAY? Vragen (2/2) Heb je de gemeente van Jezus Christus, waarbinnen je als pastoraal medewerker voor de jeugd zult functioneren,van harte lief; en beloof je zuinig te zijn op de schapen en lammeren van de Goede Herder? Beloof je om, in samenwerking met de jeugdoudste, de predikant en de andere leden van de jeugdraad, de taak die je op je neemt enthousiast en ijverig te behartigen? Beloof je betrouwbaar te zijn zodat wat je wordt toevertrouwd veilig bij je is? Wat is hierop je antwoord, broeder FERDINANT LEDELAY? Ja, dat beloof ik!

zegen Wees trouw in je dienst. Houd vast aan het mysterie van het geloof, met een zuiver geweten. Dan verwerf je aanzien en kun je door je geloof in Christus Jezus vrijuit spreken . Amen.”

“Dan zullen wij, de schapen…” zingen (staande) psalm 79:5 “Dan zullen wij, de schapen…”

aanspraak gemeente Jongeren: Ontvang deze broeder met respect om Jezus’ wil. Stel je open voor wat de Geest jullie in hem wil geven. Gemeente: Draag hem in uw gebeden.