Recip-e Elektronisch ambulant voorschrift

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Recip-e Informatie sessie Publieke Piloot Sint – Niklaas, 15/11/2011.
Advertisements

Het eHealth-platform: een stand van zaken Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 Brussel
Registratie van de TDI-variabelen met de Registratiemodule van het Technisch Platform Versie Rue Juliette Wytsmanstraat 14 | 1050 Brussels |
RIZIV verkiezingen 2011 Deze verkiezingen zijn van groot belang !
Gebruik van Recip-e in Farmad-TWIN
Het eHealth-platform als motor en coördinator IFB HealthDay 15/05/2014 Frank Robben Administrateur-generaal van het eHealth-platform Willebroekkaai 38.
De stand van zaken van het eHealth-platform en enkele uitdagingen inzake eHealth voor ziekenhuizen Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform.
Het eHealth-platform als motor en coördinator Abbvie
EHealth en elektronische communicatie in de eerste en de tweede lijn Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040.
Het eHealth-platform: doelstellingen, stand van zaken en toekomstperspectieven Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg.
Het eHealth-platform: doelstellingen en stand van zaken Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 Brussel
Voordelen van het eHealth-platform voor de woonzorgcentra Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 Brussel.
Korte stand van zaken van het eHealth-platform en de prioriteiten voor de komende periode Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg.
EHealth met respect voor het beroepsgeheim: bouwstenen aangeboden door het eHealth-platform Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg.
Korte stand van zaken van het eHealth-platform en de prioriteiten voor de komende periode Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg.
EHealth in de praktijk voor artsen VUB - Faculteit Geneeskunde en Farmacie 25/10/2013 Frank Robben Administrateur-generaal van het eHealth-platform Willebroekkaai.
Nieuwe eHealth-toepassingen voor ziekenhuizen
Het elektronisch bewonersdossier in rust- en verzorgingstehuizen: mogelijke bijdrage van het eHealth-platform Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform.
Certificate requests for hospitals
Het eHealth-platform ter ondersteuning van een kwalitatief hoogstaande zorg met een minimum aan administratieve formaliteiten Frank Robben Administrateur-generaal.
E-stromen in de gezondheidszorg: zegen of zorgen ? Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 Brussel
Het eHealth-platform ter ondersteuning van een kwalitatief hoogstaande zorg met een minimum aan administratieve formaliteiten Frank Robben Administrateur-generaal.
EHealth met een goed evenwicht tussen efficiëntie en bescherming van de persoonlijke levenssfeer Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform.
Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform
Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform
Het eHealth-platform: doelstellingen, organisatie en stand van zaken Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040.
EHealth, gezondheidsgegevens en privacybescherming Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 Brussel
Het eHealth-platform: een stand van zaken
Het eHealth-platform ter ondersteuning van een kwalitatief hoogstaande zorg met een minimum aan administratieve formaliteiten Frank Robben Administrateur-generaal.
Het eHealth-platform: stand van zaken en toekomstperspectieven Vlaams Artsensyndicaat v.z.w. 22/03/2014 Frank Robben Administrateur-generaal van het eHealth-platform.
Frank Robben Administrateur-generaal van het eHealth-platform
EHealth-platform & informatieveiligheid 26/04/2013 Frank Robben Administrateur-generaal van het eHealth-platform Willebroekkaai 38 B-1000 Brussel
Uitdagingen en opportuniteiten voor ziekenhuizen op het vlak van eHealth Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375.
Het eHealth-platform: een stand van zaken per 31 mei 2010.
Erik Weytjens CEO - Certipost
Recip-e Informatie sessie Sint-Niklaas
Algemene afspraken m.b.t. het voorschrift
EBir th © Fedict All rights reserved Elektronische kennisgeving van geboorte Informatie dag eHealth 08 Oktober 2009.
Het gebruik van het eHealth Platform door UZ Leuven
Algemene bepalingen Team Implantaten.
de digitale rechtsgang
Het eHealth-platform: doelstellingen, stand van zaken en toekomstperspectieven Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg.
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
De toepassing Kankerregister: Kankerregistratie in een digitale wereld Liesbet Van Eycken Stichting Kankerregister Informatiedag eHealth 04/06/2009.
Aansluiting LSP Voorlichtingsbijeenkomst 2 en 9 september 2015.
Prof. Van Royen Paul Huisartsgeneeskunde – decaan Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Digitalisering van de eerstelijnszorg… om kwaliteitsvol.
Sociale Verzekeringsbank Betaling & overzicht Tim Eijpe Tjitske Nieboer.
Hoe werkt het LSP? BART MULDER MARCO LOURENS 1 APRIL 2015.
EMD - CONVENTIE Kennisdomein ICT Domus Medica. Dashboard mei Informed consent Sumehrs eGMD2.272 eFac facturen RECIPE4.536 GFD Aantal.
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
Het eHealth-platform: een stand van zaken Frank Robben Administrateur-generaal eHealth-platform Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 Brussel
Een organisatie voor samenwerking in de eerstelijnsgezondheidszorg
PRAKTIJKPREMIE.
Recip-e werking en uitrol
Zaterdag 18 mars 2017 e-gezondheid in de praktijk
Alle ambulante geneesmiddelenvoorschriften zijn elektronisch (behoudens noodgevallen) Voor eind 2017: Veralgemening van het elektronisch.
Het eHealth-platform ICT InfoDay 2 maart 2011
Elektronische kennisgeving van geboorte
Apr. Dirk Broeckx Secretaris-Generaal APB
Identication & Authentication
Recip-e werking en uitrol
End-to-end vercijfering
Elektronisch voorschrift
Platform voor Digitaal Ondertekenen
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
Kerberos Authenticatie
EGezondheid: het belang van elektronisch informatiebeheer en elektronische informatie-uitwisseling in de Belgische gezondheidszorg
De werking van het eHealth-platform en de basisdiensten
De architectuur van een internettoepassing bestaat meestal uit een keten van een webclient, een server en bedrijfsinformatiesystemen die gekoppeld zijn.
EMandate Gebruiksmogelijkheden in het kader van Medattest (Bestellen van getuigschriften voor verstrekte hulp en overeenstemmingsstroken)
Transcript van de presentatie:

Recip-e Elektronisch ambulant voorschrift 1

Elektronisch ambulant voorschrift Introductie elektronisch ambulant voorschrift wordt voorbereid door RIZIV, de vzw Recip-e en het eHealth-platform Leden van de vzw Recip-e zijn wettelijk erkende representatieve beroepsorganisaties van zorgverleners Recip-e heeft een architectuur uitgewerkt met vier stromen van voorschrijver naar de Recip-e tijdelijke opslag van tijdelijke opslag naar de verstrekker van de voorgeschreven zorg eventuele feedback vanwege de zorgverlener naar de voorschrijver eventuele verwittiging vanwege de voorschrijver aan de zorgverlener van het bestaan van een voorschrift, indien gewenst door de patiënt In een eerste fase blijft ook de papieren stroom bestaan: aan het papieren voorschrift wordt een uniek identificatienummer toegevoegd (barcode en nummer)

Gegevensstromen

Versleuteling eHealth Key depot Pharmacy Prescriber Recip-e 2 gives key 5 gives key 1 asks for key 4 asks for key 3 sends encrypted recipe 4 asks recipe 5 gives recipe Recip-e

Gegevensstroom voorschrijver Het elektronisch voorschrift wordt aangemaakt d.m.v. de software van de voorschrijver Authenticatie t.a.v. het eHealth-platform van de softwaremodule van de voorschrijver en van de voorschrijver zelf voor een sessie van vier uur (indicatief) Authenticatie d.m.v. eHealth-authenticatiecertificaat van de software module d.m.v. eID (met pin-code) ofwel persoonlijk encryptiecertificaat voor de voorschrijver

Gegevensstroom voorschrijver Voorbereiding voorschrift door de software van de voorschrijver versleuteling van het voorschrift enkel te ontcijferen door de voorschrijver zelf, de door de patiënt gekozen zorgverlener en de patiënt toevoeging van administratieve informatie versleuteling van het bericht houdende het versleuteld voorschrift en de administratieve informatie enkel te ontcijferen door het centrale opslagsysteem van Recip-e (niet het voorschrift zelf!)

Verwerking door het centrale opslagsysteem Centraal opslagsysteem Recip-e versleuteld bericht wordt ontcijferd opslag van versleuteld voorschrift tijdsregistratie en veiligheidslogging (eHealth-platform)

Ophaling van het voorschrift Het elektronisch voorschrift wordt opgehaald d.m.v. de software van de uitvoerder Authenticatie t.a.v. het eHealth-platform van de softwaremodule van de uitvoerder en van de uitvoerder zelf, voor een sessie van 12 uur (indicatief) Authenticatie d.m.v. eHealth-authenticatiecertificaat voor de softwaremodule Op basis van het identificatienummer van het voorschrift (barcode en nummer) wordt versleutelde aanvraag tot ophaling verstuurd

Ophaling van het voorschrift Verificatie of patiënt op ogenblik van het ophalen van het voorschrift nog in leven is, om fraude te voorkomen Versleuteld voorschrift wordt aan uitvoerder overgemaakt die bij het sleuteldepot de sleutel voor de ontcijfering opvraagt Na het ophalen van het voorschrift, wordt het gearchiveerd door de voorschrijver

Recip-e De patiënt heeft toegang tot zijn persoonlijke voorschriften en kan deze revoceren Bewaartermijn van de voorschriften in het centrale systeem één jaar zolang niet opgehaald of gerevoceerd door de patiënt na ophaling door een uitvoerder: één maand