Gedicht 2.9 Eindrijm.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Poëzie December.
Advertisements

Regels zijn regels.
Module 1 – Dag 1 Hallo.
GOD BESTAAT Galaten 4:6 U bent kinderen! De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.
Moraliteit Les 1 Ethiek – Moraliteit – Les 1 Datum:
Der, die, das Artikel.
Hoofdstuk 3 terugblik.
Doelen Na deze les: hebben jullie een indruk van het Gevangenismuseum en wat daar te zien is; weten jullie wat de eindopdracht is en heb je daar ideeën.
Hoe gebruik je een woordenboek?
MEDMEC01 – Q1 – JAAR /2010 THEMA: Het creatieve proces.
Kennen en kunnen Wat je moet kennen en kunnen voor de SO Woordenschat H1 t/m H4 1. Woordraadstrategieën: -zoek een synoniem; -zoek een omschrijving of.
Introductie Taak Werkwijze Bronnen Beoordeling Introductie Bloemen kan je bijna overal om je heen zien. Van bloemen kun je heerlijk genieten. Je kunt.
Welke woorden horen erbij en hoe werkt het?
TAALONDER ZOEK 2.10 SOCIOLECTEN. WAT GAAN WE DEZE LES LEREN? 1.Wat groepstaal is. 2.Hoe sociale groepen zich onderscheiden via groepstaal. 3.Het belang.
GEDICHT 2.8 EINDRIJM EN SONNET. WAT GAAN WE DEZE LES LEREN? 1.Wat eindrijm is 2.Wat mannelijk, vrouwelijk en onzijdig rijm is. 3.Wat rijmschema`s zijn.
WOORDEN 6.7 Spreekwoorden en uitdrukking uit de oudheid.
WOORDEN 2.7 HOMONIEMEN. WAT GAAN WE DEZE LES LEREN? 1.De betekenis van de leerwoorden in deze paragraaf. 2.Wat homoniemen zijn.
3. Goed gezien! Ik had dit zelf niet opgemerkt.
Poëzie Gedichten.
Foutieve samentrekking
Beeldspraak: de vergelijking
Rijmen.
Nakijken Opdracht 33a, 33b en 34a.
Hoofdstuk 2 Grammatica zinsdelen
Griekse leenwoorden samenstelling en afleiding
Welkom T1A Goedemorgen! Ga op je plek zitten volgens de klassenplattegrond. Je hebt voorlopig geen IPad nodig. Berg je telefoon op, of lever hem bij mij.
S/k/l 1.6 Kritisch kijken.
Poëzie bespreking m.b.v. Laagland p
Werkwoordspelling. Werkwoordspelling Tegenwoordige tijd Als de persoonsvorm in de tegenwoordige tijd staat, kun je kiezen uit drie vormen: 1 = ik-vorm.
S/k/l interviewen.
3. Dus geen van beide heeft gelijk?
mannelijk en vrouwelijk
Een zoon komt bij zijn vader en vraagt:
Fictie 2.1 tijd.
Woorden/uitdrukkingen met een vast voorzetsel
Instructie geven en uitvoeren
Aantrekkelijk formuleren
Mannelijke en vrouwelijke woorden
Het verschil tussen werkomschrijving en bestek?
Hoofdstuk 1 Meningen en argumenten
Woordraadstrategieën In klas 1 leer je zes woordraadstrategieën.
Lezen Onderwerp en hoofdgedachte
Soorten zinnen en verbindingswoorden
Betrouwbaarheid van informatiebronnen
Thema 4: Zo bereik je meer
Een instructie schrijven
TEKSTSOORTEN.
De Bernadetteschool Deze presentatie is gemaakt door VSO-leerlingen van de Bernadetteschool Teksten geschreven door: Sander, Luuk, Kevin, Remco, Jeffrey,
H1 §4 krachten in werktuigen
Aardrijkskunde 6.7 Het land van vuur en ijs.
Drie ‘voorwaarden’ bij het bidden
Informatieve teksten, interviewverslag
Vergelijkingen oplossen
Classic Beauties 1 Hermitage Amsterdam.
Interview verslag schrijven
Weltrusten kleine beer
Leerjaar 3 Nask1 H7 Materie §1 Moleculen.
Inleiding, middenstuk, slot
H5 §2 Infrarood en ultraviolet
Voortplanting Basisstof 3.
Ik kies bewust Films Les 1 Groep 3-4. Ik kies bewust Films Les 1 Groep 3-4.
IS EEN WALVIS WEL EENS BANG IN HET DONKER? LES 7 : DIEPSTE PLEK.
Opdracht PowerPoint Maak een PowerPoint over jezelf.
Module 1: Verkennen Basisstof 1: Kijken naar jezelf
Wat gaan we doen? Introductie van het hoofdstuk (+- 5 min.)
Kritiek geven en krijgen
Les 6: non-verbale communicatie
SLIMMER DAMMEN Door [Naam] Voorkant: ruimte voor titels, foto’s etc.
En natuurlijk wat opdrachten uit het huiswerk
Rijmen.
Transcript van de presentatie:

Gedicht 2.9 Eindrijm

Wat gaan we deze les leren? Wat eindrijm is Wat mannelijk, vrouwelijk en onzijdig rijm is. Wat rijmschema`s zijn en hoe je deze herkent.

Wat gaan we doen Introductie opdracht Uitleg theorie Maken opdrachten 1 t/m 8 Kahoot spelen ter controle

Een foto, willem wilmink   Van die razzia's zijn foto's: Jonas Daniël Meijerplein  waar de Duitse militairen  joden aan het treiteren zijn Stel je voor je zag die foto  van de man met vlinderdas  en je zou opeens ontdekken  dat het je eigen vader was Een bange man met keurige  schoenen  lange jas en vlinderdas  wordt over het plein gedreven  of het daar een veemarkt was Soms moet ik er ook aan denken  hoe het die andere zoon vergaat  die ontdekte, kijk mijn vader  is die lachende soldaat Kijk, daar staan drie Duitse  soldaten  met een spottend lachje bij  en daar kijkt een vierde Duitser  misschien toch beschaamd, opzij

Soorten rijm Rijm aan het einde van een regel=eindrijm Één lettergreep rijmt: mannelijk rijm Kind-wind Rijmen er twee lettergrepen: vrouwelijk rijm Binden-winden Rijmen er drie lettergrepen: onzijdig rijm Kinderen-hinderen

Een foto, willem wilmink Welke rijm herken je hier?   Van die razzia's zijn foto's: Jonas Daniël Meijerplein   waar de Duitse militairen  joden aan het treiteren zijn Stel je voor je zag die foto  van de man met vlinderdas  en je zou opeens ontdekken  dat het je eigen vader was Een bange man met keurige  schoenen  lange jas en vlinderdas  wordt over het plein gedreven  of het daar een veemarkt was Soms moet ik er ook aan denken  hoe het die andere zoon vergaat  die ontdekte, kijk mijn vader  is die lachende soldaat Kijk, daar staan drie Duitse  soldaten  met een spottend lachje bij  en daar kijkt een vierde Duitser  misschien toch beschaamd, opzij

Rijmschema Dezelfde rijmklanken kun je met LETTERS aangeven (A,B,C,D, enz) Voorbeelden van Rijmschema`s Gepaard rijm: A,A,B,B Gekruist rijm: A,B,A,B Omarmend rijm: A,B,B,A

Welk rijmschema zit hierin? Een foto Willem Wilmink   Van die razzia's zijn foto's: Jonas Daniël Meijerplein   waar de Duitse militairen  joden aan het treiteren zijn Stel je voor je zag die foto  van de man met vlinderdas  en je zou opeens ontdekken  dat het je eigen vader was Een bange man met keurige  schoenen  lange jas en vlinderdas  wordt over het plein gedreven  of het daar een veemarkt was Soms moet ik er ook aan denken  hoe het die andere zoon vergaat  die ontdekte, kijk mijn vader  is die lachende soldaat Kijk, daar staan drie Duitse  soldaten  met een spottend lachje bij  en daar kijkt een vierde Duitser  misschien toch beschaamd, opzij

Huiswerk Maken opdrachten 1 t/m 4 blz 90