De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mannelijke en vrouwelijke woorden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mannelijke en vrouwelijke woorden"— Transcript van de presentatie:

1 Mannelijke en vrouwelijke woorden

2 Wat gaan we vandaag doen?
Start met maken van opdracht 3 t/m 6 Huiswerk bespreken (1 t/m 3) Korte opdracht in tweetallen> bespreking klassikaal Stukje theorie Aan de slag met opdrachten die je krijgt in de les

3 Wat VALT JULLIE OP AAN ONDERSTAANDE ZINNEN?
Het comité heeft in haar vergadering besloten dat het akkoord gaat met de wijzigingen. De vereniging Vluchtelingenwerk heeft laten weten dat hij zich gesteund voelt door zijn vele vrijwilligers. De ondernemingsraad vindt dat de directie hem haar werk onmogelijk maakt; zij heeft hierover inmiddels een bezwaarschrift ingediend. De gemeenteraad heeft in haar vergadering besloten meer politie in te zetten. De dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting springt zorgvuldig om met de haar toevertrouwde gegevens.

4 WaT VALT JULLIE OP AAN ONDERSTAANDE ZINNEN?
Het comité (o.) heeft in zijn vergadering besloten dat het akkoord gaat met de wijzigingen. De vereniging (v.) Vluchtelingenwerk heeft laten weten dat ze zich gesteund voelt door haar vele vrijwilligers. De ondernemingsraad (m.) vindt dat de directie hem zijn werk onmogelijk maakt; hij heeft hierover inmiddels een bezwaarschrift ingediend. De gemeenteraad (m.) heeft in zijn vergadering besloten meer politie in te zetten. De dienst (m.) Stedebouw en Volkshuisvesting springt zorgvuldig om met de hem toevertrouwde gegevens.

5 Verwijswoorden De jongen, die daar loopt is aardig. De regering heeft haar begroting in orde. Zij mogen ook met ons meedoen. Deze hier en die daar moeten ook mee Soms wil je, om herhaling te voorkomen, een verwijswoord gebruiken. Welke kies je? Die, dat, het, hem, haar, hun, hen enz? Het hangt af van de grammaticale functie van het verwijswoord en/of het geslacht van het woord waarnaar je verwijst.

6 Zelf oefenen!! oefeningen en extra uitleg verwijswoorden 1 verwijswoorden 2

7 Opdrachten Huiswerk voor vrijdag Woorden 1.7 Opdr 1 tm 6


Download ppt "Mannelijke en vrouwelijke woorden"

Verwante presentaties


Ads door Google