Toelichting op invalregeling Senioren

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Beleid vervroegd doorschuiven jeugd naar dames en heren 1 Oktober 2012.
Advertisements

Informatiebijeenkomst zaalhockey Seizoen 2007 / 2008.
1.De competitieopzet 2. Het wedstrijdreglement
Basketballvereniging Batouwe
Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse “doel bereikt of stap gezet?”
1 Info coaches seizoen september 2011.
Coachavond procedure teamindeling GMHC
Zaalhockey informatie-avond 18 november 2011
Tafeltennisleider 1 Bijeenkomst 2/2. Waarom een opleiding Tafeltennisleider? Begeleiding scoort onvoldoende bij tafeltennis! Goedwillende ouders en clubleden.
MMHC Voordaan Commissie Tophockey (CTOP) Voorstel Doorstromingsbeleid voor de Jeugd April 2013.
Selectiebeleid en elftalindeling seizoen 2014/15 Jeugdcommissie SV Eemnes Bijeenkomst SV Eemnes 27 september.
Welkom Het Bestuur vraagt vanavond uw mening over het mogelijk samen opgaan van v.v. Hoekse Boys en v.v. Hoek van Holland in een nieuwe vereniging onder.
Intro zaalbriefing De nieuwe regels in de zaal 2- Wat doet de ABB 3- Wat verwachten we van BS en clubs 4- Vragen.
INFO AVOND OUDERS VAN NIEUWE LEDEN. Agenda 1.Welkom / Even voorstellen 2.Leeftijd categorieën en trainingen 3.Begeleiding 4. Wat als je lid wordt! 5.Vrijwilligers.
Arbitrage Jongste Jeugd: Voor de jongste jeugd wedstrijden levert ieder team (net als op het veld) 1 spelleider. Jeugd: Voor de jeugd wedstrijden levert.
Seizoen Sven Holwes Seizoen QV site Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Boetes Digitaal wedstrijdformulier Sporthallen Keepers.
KICK-OFF ZAAL MHCZ
Zaalhockey
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014.
Teambijeenkomst A-Junioren 2015 – 2016 Selectie
Briefing
Reorganisatie Schaakcompetitie Waarom veranderen!? een presentatie over reisafstanden, krachtsverhoudingen en eerlijke competitie.
Seizoen Sven Helwes Seizoen QV site QV app Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Digitaal wedstrijdformulier Boetes Sporthallen Keepers.
Coach avond Zaal Cartouche Voorburg, 23 nov
Groesbeeks Glorie Beleid: richtlijnen teamindeling.
ZAALHOCKEY Korte uitleg voor coaches HCC. Organisatorisch team inschrijven (kosten € 245) speeldata afwijkende spelregels zaalballen en bidons zelf scheidsrechter.
PLAATSINGSWIJZER PROFIELEN WEG en DUBBEL ADVIES mogelijk Belangrijkste veranderingen voor het PO: - Profielen verdwijnen - Dubbel adviezen.
Doelstelling 1.Verenigingen informeren over ontwikkelingen NPC 2.Presenteren van voorstellen door de Werkgroep Competitie 3.Meningen uit land verzamelen.
Kick-Off Zaal District Zuid-Holland Leonidas, 17 nov
Een nieuw competitie bouwwerk? voorstel vanuit werkgroep competitieleiders.
WELKOM 26 november Doelstelling jeugd & mini sport Plezier en sportiviteit voor alle kinderen Bevorderen van individuele ontwikkeling RESPECTVOL.
Jaarvergadering Regio Midden Nederland 27 mei 2014 Welkom.
Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 17 mei 2016.
Bijeenkomst 1 e klasse verenigingen november 2010 Bijeenkomst overgangsklasse verenigingen november 2010 Bondsbestuursvergadering december 2010 Beleidsvergadering.
Perzische Markt District Midden Nederland Hilversum, Juni 2016.
Manager avond RHV Leonidas jeugd 6 september 2016.
Toelichting op invalregeling junioren Seizoen
Perzische Markt District Midden Nederland Hilversum, Juni 2016.
ARBITRAGE JONGSTE JEUGD 3-, 6-, 8TAL HOCKEY. INTROFILMPJE HVM AC begeleiding jeugd2
Spelregelwijzigingen Waarom spelregelwijzigingen Spelplezier verhogen NeVoBo heeft begin vorig seizoen breed gevraagd om suggesties,
Welcome Bienvenue Willkommen Benvenuto Bienvenida yôkoso tervetuloa welkom.
PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD
Regiobijeenkomst Competitie
Kick-Off Zaal M.H.C.Zoetermeer 21 november 2016.
prestatie en gezelligheid
algemene ouderavond 4 september 2018
RHV Leonidas jeugd 29 augustus 2017
Wedstrijdopzet Wedstrijdindeling Kwalificatie 2013 en verder
Toelichting op invalregeling junioren
Presenteert de Nationale Judo League
Toelichting op invalregeling junioren
Agenda voor de groepsbijeenkomst
Coachavond zaalhockey
Kick-off zaalcompetitie Donderdag 7 december VMHC Pollux
Coachavond zaalhockey (nieuwe coaches/team managers)
Coach bijeenkomst Zaalhockey!.
Kick-off zaalcompetitie woensdag 22 november HC Schiedam
Startvergadering zaalhockey
Toelichting op invalregeling junioren
Waarom nu? KNVB werkt aan herindeling van de voetbalpiramide in NL
Tenniskids Groen KNLTB
Zuid-Nederland, 22 november
Conclusies enquête en voorstel voor de ploegen van seizoen
24 Juni de editie Bilderdijk Trofee INFORMATIE
23 Juni ste editie Knuvers Cup INFORMATIE
Zuid-Nederland, 20 november
Kick-off zaalcompetitie woensdag 21 november HC Cartouche
Startvergadering zaalhockey
Samenwerking KV Vessem en KV Winty
30 Juni de editie Langstraat Bokaal INFORMATIE
Transcript van de presentatie:

Toelichting op invalregeling Senioren Seizoen 2017 - 2018

LEAN WAARDEKETEN PRORAIL Inval regels junioren LEAN WAARDEKETEN PRORAIL Dit document bevat een toelichting en enkele voorbeelden ter verduidelijking van de officiële invalregels van de KNHB. Deze regels vind je terug via de volgende link: http://www.knhb.nl/competities+disciplines/DU25058_Speelgerechtigdheids- +en+invalregels+veldhockey+2016-2017.aspx Algemene regel: Invallen om het team te versterken is onwenselijk en wordt aangemerkt als onsportief gedrag

LEAN WAARDEKETEN PRORAIL Inval regels voor keepers LEAN WAARDEKETEN PRORAIL Met betrekking tot de invalregels voor keepers gelden er een aantal bijzonderheden: Het gaat in deze regeling om vaste keepers Een team leent in principe een keeper uit een op gelijk niveau of lager spelend team Voor teams uitkomend in de 1e klasse en hoger mag geleend worden uit een team dat max. 1 klasse hoger speelt Voor teams uitkomend in de 2e klasse en lager mag geleend worden uit een team dat max. 2 klassen hoger speelt. Indien er een keeper wordt geleend uit een lagere leeftijdscategorie, mag het verschil maximaal 2 klassen zijn ongeacht de leeftijdscategorie waarin de keeper speelt Voor keepers is het aantal eigen spelers niet van toepassing Verandering t.o.v. seiszoen 2016-2017

INVAL REGELS SENIOREN EN VETERANEN Rangorde (leeftijds-)categorieën (BR. 2017, art. 4.2.1) a. Senioren Standaardteams (heren 1 en dames 1) b. Senioren Reserveteams incl. Jong Seniorenteams c. Veteranen d. Junioren A e. Junioren B f. Junioren C g. Junioren D NB. Voor de junioren-, jong senioren- en veteranenteams zijn leeftijdsgrenzen bepalend, BR. 2017, art. 3. 

Specifiek m.b.t. seniorenteams die lenen uit juniorenteams  A-Jeugdspelers die invallen bij senioren reserveteams, die normaliter uitkomen  - in de Landelijke A- cq. Super A- en/of Topklasse (A-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 1e klasse/jong senioren 1e klasse;  - in de Sub-topklasse (A-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 2e klasse/jong senioren 2e klasse;  - in de 1e klasse (A-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 3e klasse/jong senioren 3e klasse;  - in de 2e klasse (A-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 4e klasse/jong senioren 4e klasse;  - in de 3e klasse (A-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 5e klasse/jong senioren 5e klasse;  - in de 4e klasse (A-jeugd) en lager mogen invallen in alle seniorenteams/jong seniorenteams. 

Specifiek m.b.t. seniorenteams die lenen uit juniorenteams  B-Jeugdspelers die invallen bij senioren reserveteams, die normaliter uitkomen  - in de Landelijke B- cq. Super B- en/of Topklasse (B-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 2e klasse/jong senioren 2e klasse;  - in de Sub-topklasse (B-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 3e klasse/jong senioren 3e klasse;  - in de 1e klasse (B-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 4e klasse/jong senioren 4e klasse;  - in de 2e klasse (B-jeugd) mogen alleen invallen in seniorenteams die uitkomen in de reserve hoofdklasse tot en met de reserve 5e klasse/jong senioren 5e klasse;  - in de 3e klasse (B-jeugd) en lager mogen invallen in alle seniorenteams/jong seniorenteams. 

Specifiek m.b.t. veteranenteams die lenen uit senioren reserveteams Spelers uit senioren reserveteams, die normaliter uitkomen  - in de reserve hoofdklasse mogen niet invallen in veteranenteams;  - in de reserve overgangsklasse mogen alleen invallen in veteranenteams die uitkomen in de hoofdklasse;  - in de reserve 1e klasse mogen alleen invallen in veteranenteams die uitkomen tot en met de overgangsklasse;  - in de reserve 2e klasse mogen alleen invallen in veteranenteams die uitkomen tot en met de 1e klasse;  - in de reserve 3e klasse mogen alleen invallen in veteranenteams die uitkomen tot en met de 2e klasse;  - in de reserve 4e klasse mogen alleen invallen in veteranenteams die uitkomen tot en met de 3e klasse;  - in de reserve 5e klasse mogen alleen invallen in veteranenteams die uitkomen tot en met de 4e klasse en lager.  Zie voor een uitwerking de tabel klassegrenzen speelgerechtigdheid 2017-2018.  Let op: voor het uitkomen in veteranenteams zijn leeftijdsgrenzen bepalend, zie BR. 2017, art. 3. 

Specifiek m.b.t. senioren reserveteams die lenen uit veteranenteams Spelers uit veteranenteams, die normaliter uitkomen  - in de veteranen hoofdklasse mogen alleen invallen in reserveteams die uitkomen tot en met de overgangsklasse;  - in de veteranen overgangsklasse mogen alleen invallen in reserveteams die uitkomen tot en met de 1e klasse;  - in de veteranen 1e klasse mogen alleen invallen in reserveteams die uitkomen tot en met de 2e klasse;  - in de veteranen 2e klasse mogen alleen invallen in reserveteams die uitkomen tot en met de 3e klasse;  - in de veteranen 3e klasse mogen alleen invallen in reserveteams die uitkomen tot en met de 4e klasse;  - in de veteranen 4e klasse en lager mogen alleen invallen in reserveteams die uitkomen tot en met de 5e klasse en lager. 

Invallers lenen uit een op gelijk niveau of lager spelend team Senioren  Een team mag altijd invallers lenen uit een op een gelijk niveau of lager spelend team, ongeacht het aantal eigen spelers dat een team beschikbaar heeft.  Onder een op gelijk niveau of lager spelend team wordt verstaan:  Een team dat binnen dezelfde (leeftijds-)categorie in dezelfde klasse of in een lagere klasse speelt;  Voorbeeld: Een speler van H3 (2e klasse) mag invallen bij H4 (2e klasse).  Voorbeeld: Een speler van D5 (3e klasse) mag invallen bij D2 (2e klasse).   Lenen van spelers die te oud/te jong zijn voor de betreffende (leeftijds-)categorie is behoudens verstrekte dispensatie niet toegestaan. D.w.z. dat een speler uit een senioren reserveteam (28 jaar) (zonder dispensatie) niet mag invallen in een Jong Senioren-team. Hetzelfde geldt voor spelers die te jong zijn, bijvoorbeeld een speler uit de senioren reserve (27 jaar) mag (zonder dispensatie) niet invallen in een heren veteranenteam. 

Invallers lenen uit een hoger spelend team: uitgangspunten Invallers lenen uit een hoger spelend team mag alleen als aan de volgende regels wordt voldaan:  a. Er mag alleen worden geleend uit een hoger spelend team als het eigen team geen mogelijkheid heeft tot het regelen van invallers uit een (voor hun) lager of op gelijk niveau spelend team.  b. Invallers lenen uit een hoger spelend team mag als het eigen team 11 of minder aan de wedstrijd deelnemende spelers# over heeft. #Hieronder wordt verstaan: aantal eigen spelers + spelers die ingeleend worden/kunnen worden uit een voor hun lager of op gelijk niveau spelend team.  c. Het eigen team mag maximaal twee spelers lenen uit maximaal 1 klasse hoger dan normaal toegestaan.  (zie tabel Klassengrenzen speelgerechtigdheid veldhockey 2017-2018).  d. Bij de competitieleiding kan dispensatie worden gevraagd voor het lenen van invallers uit een hoger spelend team.  NB. Voor de junioren-, jong senioren- en veteranenteams zijn leeftijdsgrenzen bepalend, zie BR. 2017, art. 3 

LEAN WAARDEKETEN PRORAIL Tenslotte LEAN WAARDEKETEN PRORAIL Hanteer deze regels strikt. Voorkom frustratie, verdriet en het mislopen van een kampioenschap. Op het niet naleven van de regels staat de volgende strafmaat: 3 punten in mindering + geldboete (te betalen door het team zelf) + overspelen Deze boetes zijn alle drie tegelijk van toepassing En let al helemaal goed op als het ergens om gaat, tegen het eind van de voorcompetitie of als je verwikkelt bent in een strijd om de 1e plaats Als je twijfelt of iemand mag invallen, leg het dan altijd voor aan de senioren commissie. Email: senioren.leonidas@gmail.com