De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

RHV Leonidas jeugd 29 augustus 2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "RHV Leonidas jeugd 29 augustus 2017"— Transcript van de presentatie:

1 RHV Leonidas jeugd 29 augustus 2017
Manager avond RHV Leonidas jeugd 29 augustus 2017

2 Doel van vanavond Uitleggen wat de taken van de manager zijn

3 Waar gaan we het over hebben?
Ontvangst, voorstellen LC’s Wedstrijd secretariaat- door Annelous vd klauw De rol van de manager – door Monique Lander Nieuwe regels invallen. Scheidsrechterscommissie- Wat speelt er in de lijn? – door de lijncoördinator (subgroepjes per lijn) 20:30 uur Afsluiting

4 De rol van de manager Verzoek tot aanpassen aanvangstijden/ verzetten wedstrijden. Via wedstrijdsecretaris Annelous van der Klauw: Altijd schriftelijk, goede reden en team erbij vermelden.

5 Verzoeken m.b.t wedstrijdtijden
Om uiteenlopende redenen kun je een verzoek indienen voor de starttijd van een wedstrijd, bijv.: Invallen vanuit of bij een ander team Coach die 2 teams coacht Beschikbaarheid van spelers voor of na een bepaald tijdstip Laat i.v.m. uitslapen of borrelen… Bij uitwedstrijden moet het verzoek enkele weken van tevoren binnen zijn. Niet alle verzoeken kunnen worden gehonoreerd. Bij thuiswedstrijden moet het verzoek uiterlijk 2 weken van tevoren op vrijdag binnen zijn. De wedstrijdtijden staan altijd eerst op de Leonidas website. Op basis hiervan worden ook de scheidsrechters ingedeeld. Op standenmotor staan ze pas maandag 19:00 want dan zijn ze definitief.

6 Hoe niet? Hi Annelous, Zou je onze wedstrijd van over 2 weken in de ochtend kunnen plannen? Dank je, Truus Annelous moet 35 wedstrijden per zaterdag indelen, en kent (nog) niet alle combinaties team/manager

7 Hoe niet? Manager: Zou je de wedstrijd van MA5 op 5 oktober in de ochtend kunnen plannen i.v.m. beschikbaarheid van spelers. Coach: Zou je de wedstrijd van MA5 op 5 oktober in de middag kunnen plannen, anders kan ik er niet bij zijn .

8 Verzoeken Hoe en wat: Uitsluitend per mail
In het onderwerp al dat het gaat om een verzoek en welke datum (dus niet als een reply op een heel andere mail of terloops in de mail met de uitslag) Teamnaam Datum van de wedstrijd Of het uit of thuis is Tegenstander Reden Uiterlijk 2 weken van tevoren op vrijdag (schema wordt in het weekend voorafgaand aan de wedstrijd gemaakt)

9 De rol van de manager Relatie gaat voor prestatie

10 De rol van de manager

11 De rol van de manager Onderhoud de contacten en mailverkeer met de coach, ouders en kinderen. Is een luisterend oor voor ouders, kinderen en coach. Maar heeft ook een corrigerende taak naar ouders langs de lijn die te aanwezig zijn. De manager houdt zich NIET bezig met de technische en tactische hockeyzaken, hier is de coach voor. Tijdens de wedstrijden zit de manager ( in overleg met de coach) in de dug-out om eventueel bij te springen bij blessures.

12 De rol van de manager Zorgt voor rijschema’s, indeling overige taken (bijv. fluiten en schema wedstrijdtafel), team-kas, teamuitjes, oefenwedstrijden en toernooien. ( zie ook de app van Leonidas) Houdt toezicht erop dat het team de dug-out en het veld schoon achterlaten na een wedstrijd. Draagt zorg voor het elektronisch wedstrijdformulier. LISA: Voor de wedstrijd de teams aanmelden, na de wedstrijd zorg dragen dat de scheidsrechters de stand hebben ingevuld en verifiëren.

13 De rol van de manager Bij eventuele problemen kan hij/zij contact opnemen met de lijncoördinator. Zorgt voor de uitvoerende taken met betrekking tot het regelen van invallers uit andere teams (indien van toepassing). Dit in overleg met de coach en/of lijncoördinator. De manager regelt, indien van toepassing, de aanschaf en distributie van de sponsorkleding. Er mogen geen concurrenten van ABN-AMRO op de shirts staan. Andere kledingstukken zijn vrij van sponsoring. Wel moet er het officiële Leonidas shirt, rokje/broek en sokken gedragen worden. Ouders regelen voor de jeugdfeesten.

14 Nieuwe teambepaling KNHB
Voor zowel de jeugd als de senioren wordt er niet met een teamopgave gewerkt. Na de eerste vijf wedstrijden wordt bepaald in welk team een speler zit. Bij dubbel spelen in bijvoorbeeld de voorcompetitie geldt dat daar waar het meest (wekelijks) is gespeeld bepalend is voor het team waarin iemand in zit. Bij evenveel spelen geldt dat het hoogste team bepalend is (behalve als dit een senioren team is bij een speler van juniorenleeftijd).

15 Nieuwe teambepaling KNHB
Consequenties hiervan: Een speler / keeper uit een ander team mag dus niet vaker dan 2x in de voorcompetitie meespelen met een team in een hogere klasse!!! Hou dat goed in de gaten.

16 Nieuwe invalbeleid KNHB en consequenties
Er mogen maximaal twee spelers uit maximaal één klasse hoger geleend worden. Dit geldt ook tussen de leeftijdscategorieën, dus niet meer een C-speler uit 1e klasse laten invallen bij 3e klasse B team. Lenen uit een hogere klasse mag (max 1 klasse hoger) om een team maximaal tot 12 spelers aan te vullen. Eerste teams mogen zo tot 13 spelers aanvullen. Lenen uit dezelfde klasse of lager mag altijd. Vanzelfsprekend geldt nog steeds dat er niet uit een hogere leeftijdscategorie mag worden ingeleend. Klassengrenzen voor bovenstaande bepaling: Landelijk/Super A/Super B/IDC Top A/Top B (voorheen Top en Subtop) 1e 2e 3e 4e

17 De rol van de manager Wedstrijdtafel http://www.leonidas.nl/formulier
De inloggegevens van manager: Lidnummer: Wachtwoord: Wedstrijd: ( ) Forescate MB1 - Leonidas MB1 Verificatiecode scheidsrechters: 1345ZN

18 De rol van de manager C team managers:
Wie van de tweede jaars c-tjes zou al zijn kaart willen gaan halen en in de loop van het jaar d-tjes willen gaan fluiten?? Graag aanmelden bij

19 Heren 1, dames 1 en de jeugd Daarnaast verzorgt Heren 1 samen met Dames 1 dit seizoen 2 clinics voor de C- en D- en G- hockey jeugd. 1e clinic. MC1 zijn ballen meisjes bij de thuiswedstrijden van D1. JC1 zijn ballen jongens bij de thuiswedstrijden van H1.

20 Data om in de gaten te houden
14 oktober: beslissingswedstrijden TOP-poules A/B 21 oktober: Clinic H1/D1 voor C- en D-jeugd 9-12 december t/m 17 februari: zaalhockey Eind jan/begin feb: teamgesprekken juni finaledag superA/B JJ dag juni Bron Luijke C toernooi juni Bron Luijke D toernooi

21 lisa Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) updates Er zijn wat kleine verbeteringen gedaan aan het DWF. Zo is de LISA wedstrijdformulierenomgeving iets aangepast, hebben wij het verschil tussen afronden en uitloggen op het formulier beter zichtbaar gemaakt. En kan een ondersteuner voortaan via de DWF omgeving (Formulier) de ingevulde formulieren van zijn/haar team inzien.

22 lisa DWF Updates Er zijn een paar kleine wijzigingen doorgevoerd: - Om het afronden te stimuleren is de knop uitloggen minder prominent in beeld, als iemand toch wilt uitloggen en er is nog een actie open dan zal er een extra melding worden gegeven - Op de startpagina van het DWF kan een ondersteuner de reeds afgeronde wedstrijdformulieren van de afgelopen 7 dagen alsnog in zien  - Bij de jongste jeugd is het opmerkingenveld naar achteren verplaatst - Let op: Groene kaarten worden niet op het DWF geregistreerd Mobiele App Indien uw vereniging gebruikt maakt van de mobiele clubapp, dan is het verstandig uw coaches en/of ondersteuning te wijzen op het gemak van het DWF via de app. Uw ondersteuning hoeft dan niet steeds opnieuw in te loggen en ontvangen reminders via pushberichten.  Voor meer informatie wil ik u verwijzen naar

23 Lisa score bord Beste heer/mevrouw,
Hierbij ontvangt u uw nieuwe gegevens voor het Scorebord Dashboard van Leonidas. U kunt hier inloggen met behulp van de onderstaande gegevens Wachtwoord: 11111A11 Met vriendelijke groet, R.H.V. Leonidas

24 Scheidsrechters op Leonidas
Iedere A- en B-speler moet een kaart halen, anders kan hij/zij niet meespelen . A en B teams fluiten wedstrijden van de C en D jeugd. De teams worden ingedeeld door de scheidsrechterscie. De manager wijst 2 spelers per wedstrijd aan die fluiten en geeft namen door aan de scheidsrechterscie:

25 Scheidsrechters op Leonidas
Ieder jeugdteam moet 2 ouders hebben die kunnen fluiten Kaart kan worden gehaald via E-learning en een examen op de club Deze ouders fluiten 5 keer per jaar een wedstrijd rondom de wedstrijd van hun kind Indeling wordt gedaan door de scheidsrechterscommissie; zij stemt direct af met ouders. Maart 2014 is oude datum; ik heb niet een nieuwe datum gehoord die we aan het halen van kaart stellen. Is dit weer start voorjaarscompetitie?

26 Scheidsrechters op Leonidas
Masterclass jeugdfluiters. Enthousiaste A, B en 2e jaars C-jeugd met kaart die vaker willen fluiten. Doen meer ervaring op, krijgen begeleiding bij wedstrijden van ervaren scheidsrechter. Minder enthousiaste jeugd hoeft minder vaak te fluiten. Meer kwaliteit opbouwen rondom arbitrage. Maart 2014 is oude datum; ik heb niet een nieuwe datum gehoord die we aan het halen van kaart stellen. Is dit weer start voorjaarscompetitie?

27 Scheidsrechters op Leonidas
Scheidsrechtercommissie deelt alleen scheidsrechters in op het veld. In de zaal regelt de manager de scheidsrechter. Maart 2014 is oude datum; ik heb niet een nieuwe datum gehoord die we aan het halen van kaart stellen. Is dit weer start voorjaarscompetitie?

28 Rondvraag

29 Kennismaking binnen de lijn
Door de lijncoördinatoren.


Download ppt "RHV Leonidas jeugd 29 augustus 2017"

Verwante presentaties


Ads door Google