Etiket lezen PS in foodservice Anouk Faas Ellen Olthof.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Database voorbeeldbewoording, hoe werkt het ? Vincent Bouwmeester, projectleider.
Advertisements

Kenmerken van Keurmerken
Voorlichtingsavond De Granaet.
Storecheck en consumentenonderzoek
Rekenen met voedingsstoffen
Wat? Hoeveel? Conserveren additieven
Energiedranken in vraag en antwoord
Quiz - Nederland of EU?-.
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Dranken en tussendoortjes
Givaudan vegetarische kippensoep
5. Brood nodig Recept / gisting
Hoe zout wordt brood gegeten
§5.2 - Neerslagreacties.
Goedenavond Welkom bij
Verpakkingen lezen.
BUREAU VOOR i-COMMERCE Mobiele Marketing CRM contentmanagement Website applicaties marketing.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
Voorbereiding op de implementatie van de Verordening van 1169/2011 …
Scroll naar beneden voor de vragen en antwoorden
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
“Gift van de Aarde”. Wie of wat is dōTERRA De missie van dōTERRA.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voeding en insulinepomptherapie Rianne van Heertum diëtist.
Dieet bij chronische nierschade oktober 2016
Voeding in de pedicurepraktijk
Na het sporten.
Contactdag zuivel Etikettering: Wat moet vermeld worden en hoe kan je het bepalen? Katleen Coudijzer.
Voedingswaardeninformatie-systeem
Intelligent Consumer Systems
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Dranken en tussendoortjes
LES 7 METEN EN MEETKUNDE IN RECEPTEN
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Schadebeelden en gewasbestrijdingsmiddelen
Dieetvoeding en Voerproductie
1.3 voedingsstoffensamenstelling en vergelijken
1.3 voedingsstoffensamenstelling en vergelijken
Quiz - Nederland of EU?-.
Les 8: reken met procenten in dagelijkse situaties
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 4 Niveau 2.
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Wat staat er op een etiket?
IBS de verpakking Week 1 | Les 2..
IBS de verpakking Week 1 | Les 1..
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Bedrijvigheid in Je Buurt
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Verpakkingen lezen.
Rekenen Les 7 Meten in recepten.
Les 2 Onderwerpen: Wat lees je op de verpakking?
Les 6: Breuken en procenten 4
Schadebeelden en gewasbestrijdingsmiddelen
Het waterspel
Kunststoffen – nylon (PA)
Voerproductie Blok 3 Week 2.
E-nummers XXXX, XXXX, XXXX en XXXX.
H5: Voerproductie en verpakking Niveau 3 en 4
Dranken en tussendoortjes
Eetmeter Eetgedrag. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Wat staat er op een etiket?
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Lezing Stichting Kind en Voeding
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Transcript van de presentatie:

Etiket lezen PS in foodservice Anouk Faas Ellen Olthof

Inhoud Verplichte informatie Natrium en Zout Waar moet je op letten? Quiz Productinformatie zoeken Apps en tools

PS in foodservice Ruim 900! 90% 195.000 producten

PS in foodservice

Verplichte informatie Naam van het product Voedingswaarde Ingrediënten Allergie-informatie Klantenservice gegevens Houdbaarheidsdatum Gewicht Et cetera

Natrium en Zout Wettelijk verplicht 1 gram zout = 0,4 gram natrium 1 gram natrium = 2,5 gram zout

Waar moet je op letten? Volgorde van ingrediënten Afbeelding verpakking/ productnaam E-nummers Portiegrootte Claims

Volgorde van ingrediënten

Afbeelding / productnaam

E-nummers

E-nummers met fosfaat Kleurstoffen E101 Antioxidanten en voedingszuren: E338 t/m 341 E343 Verdikkingsmiddelen, emulgatoren en stabilisatoren: E442 E450 t/m 452 Alle zuurteregelaars, antiklontermiddelen, rijsmiddelen, verstevigingsmiddelen, complexvormers, draagstoffen, vulstoffen en stabilisatoren E541 E543 t/m E546 Verdikkingsmiddelen, glansmiddelen en draagstoffen E1410 E1412 t/m E1414 E1442

E-nummers met kalium Antioxidanten en voedingszuren: Verdikkingsmiddelen, emulgatoren en stabilisatoren: Conserveringsmiddelen en voedingszuren Alle zuurteregelaars, antiklontermiddelen, rijsmiddelen, verstevigingsmiddelen, complexvormers, draagstoffen, vulstoffen en stabilisatoren Smaakversterkers E326 E336 E340 E357 E332 E337 E351 E501 E515 E536 E577 E508 E525 E555 E402 E470 E622 E628 E632 E202 E224 E249 E261 E212 E228 E252 E283

Portiegrootte

Claims Zeer laag zoutgehalte Max. 0,1 gram zout Per 100 gram Zoutloos Zoutarm Max. 0,3 gram zout Geen zout toegevoegd Geen zout toegevoegd & max 0,3 gram zout van nature Verlaagd zout Minder dan 25% zout Dan in het oorspronkelijke product

Quiz

(ervan uitgaande dat het geen serveertip is) Vraag 1 Als er aardbeien op het etiket te zien zijn, zitten ze ook in het product. (ervan uitgaande dat het geen serveertip is) = Waar = Niet waar

Vraag 2 Als er ‘natuurlijk’ op het etiket staat, dan zitten er geen E-nummers in. = Waar = Niet waar

Hoeveel calorieën zitten er in 1 uitdeelpakje van deze melkbiscuits? Vraag 3 Hoeveel calorieën zitten er in 1 uitdeelpakje van deze melkbiscuits? = 97 Kcal = 194 Kcal

Vraag 4 Hoeveel gram zout zit er in dit product per 100 gram?

Vraag 5 Wanneer er op de verpakking staat ‘met aardbeiensmaak’ betekent dit dat er aardbeien in het product zitten. = Waar = Niet waar

Vraag 6 Dit icoon op een product betekent: een portie van dit product bevat 20% van de hoeveelheid zout die je per dag binnen moet krijgen. = Waar = Niet waar

Productinformatie zoeken FoodBook te vinden via De website: www.PSinfoodservice.nl Of direct via: www.Watziterinditproduct.nl

Apps en tools Eetmeter FoodSciffer  Vitalinq

Als PS werken we graag samen om zouten inzichtelijk te maken Ideeën of vragen? Bel of mail ons! Info@PSinfoodservice.com 0318-493134 www.PSinfoodservice.nl