Boven, rechts, bronnen vd Jordaan

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dia presentatie in het kader van pasen 2014 Door tineke ebing
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Maar wat zeg jij?.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
…..overrompeld door verdriet
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Woord van Leven Maart 2015.
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
Laatste advent - zondag 21 december
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.
17de vd Tijd door het Jaar B Tijdens het “Laudate pueri” (schola v Montserrat) van Mendelssohn, loven wij de edelmoedigheid vd kinderen en alle “kleinen”
20ste vd Tijd door het Jaar B Het zeer mooie adagio voor klarinet van Mozart (6’30) kan het leven over de dood heen oproepen Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE evangelie van Lucas HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Traditioneel Catalaans.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
SEPPHORIS HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE Met het “Gratias.
Het « Heer, ontferm U » van A. Pârt, nodigt ons uit tot intiem gebed HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN.
GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER
Tweeëntwinigste Zondag vd Tijd door het Jaar
Een gat in ons evangelie?
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Huis te Kafarnaüm waar Jezus de toespraak houdt
Je wordt wat je zelf ontvangen hebt
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.
Details van het meer waar Jezus de parabels uitsprak
Getuigen van de opstanding
Beelden van de velden van Galilea
Les 15 Jezus sterft Wat doe ik hier vandaag?
Zesentwintigste Zondag
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Beelden van de moskee van Omar
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond.
Regina ZONDAGEN 2- AdVENT c. B
Welkom in deze kerkdienst
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Welkom Voorganger: Ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst:
Waarom werd Gods Zoon mens?
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
Prediking zondag 16 september 2018
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Psalm 135 van Schütz bezingt Gods eeuwige liefde
Esplanade vd Moskeeën (Tempel)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

Boven, rechts, bronnen vd Jordaan Cyclus A ZONDAG 22 De “Klacht over de pijn” vh Stabat Mater v. Pergolesi, doet ons de Weg van Jezus naar de dood beleven Boven, rechts, bronnen vd Jordaan

...moeten zij weten dat Hij veel zal lijden (vandaag) Nu de leerlingen erkend hebben dat Jezus de Zoon van God is (vorige zondag)... ...moeten zij weten dat Hij veel zal lijden (vandaag) Foto’s vd omgeving van Cearea van Filippus

Overzicht van Cesarea van Filippus Bronnen van de Jordaan Vorige zondag beleed Petrus Jezus, nu is hij de verleider

Mt 16,21-27 In die tijd begon Jezus zijn leerlingen duidelijk te maken dat Hij naar Jeruzalem moest gaan; dat Hij daar veel zou moeten lijden van de oudsten, de hogepriesters en de schriftgeleerden, maar dat Hij na ter dood gebracht te zijn, op de derde dag zou verrijzen.

Jezus belijden als Zoon van God is niet het toppunt vh Geloof… ...Maar geloven dat Hij vraagt om Jezus te volgen op de weg van de zelfgave Top van Cesarea

Toen nam Petrus Jezus ter zijde en begon Hem ernstig daarover te onderhouden: "Dat verhoede God, Heer! Zo iets mag U nooit overkomen !" Maar Hij keerde zich om en zei tot Petrus: "Ga weg, satan, terug! Gij zijt Mij een aan­stoot, want gij laat u leiden door menselijke overwegingen en niet door wat God wil."

Dit is het Geloof dat God vraagt op de beslissende uren Denken zoals God is geven met vrijgevigheid, denken zoals de mensen is het geven schuwen Dit is het Geloof dat God vraagt op de beslissende uren Nauwe doorgang vd Jordaan

En daarna tot zijn leerlingen: "Wie mijn volgeling wil zijn, moet Mij volgen door zichzelf te verloochenen en zijn kruis op te nemen.

De dood verlicht het leven, en het leven geeft moed tot de dood Dag na dag moeten wij de weg die naar de dood leidt omvormen tot een weg van leven De dood verlicht het leven, en het leven geeft moed tot de dood

Want wie zijn leven wil redden, zal het verliezen Want wie zijn leven wil redden, zal het verliezen. Maar wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden. Wat voor nut heeft het voor een mens heel de wereld te winnen, als dit ten koste gaat van eigen leven? Of wat zal een mens kunnen geven in ruil voor zijn eigen leven?"

Voor het evangelie is verliezen winnen God wil dat wij verliezen en wij willen winnen Moeilijkheden op de weg van de Jordaan naar Cesarea

Want de Mensenzoon zal komen in de heerlijkheid van zijn Vader, vergezeld van zijn engelen, dan zal Hij ieder vergelden naar zijn daden."

De Mensenzoon zal ons komen nemen voor het leven Hij zal ons niet vergelden naar onze verdiensten, maar naar zijn gaven (St. Augustinus) Gedoopt voor het LEVEN

Heer, verleen dat, bewust van de waarde van leven en sterven, wij ze met vreugde opnemen

www.benedictinescat.com/montserrat Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat