Starterslening 2017.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H3 Wat doe je met je geld Onderscheid tussen verschillende soorten uitgaven, om een goede begroting te kunnen maken Verschillende vormen van sparen en.
Advertisements

WIS module en aanvraag E-WWB
PowerPoint presentatie hypotheken
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
De Duurzaamheidslening
Starterslening Hengelo
Pensioen Optimaal Hypotheek Comfortabel genieten van het leven Puth, 27 juli 2007.
Woningfinanciering een inleiding
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
Winst- & verliesrekening (of resultatenrekening of baten- & lastenrekening) Het Eigen Vermogen verandert als gevolg van de bedrijfsactiviteiten gedurende.
Informatie besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ)
GIBO Accountants en Adviseurs Fiscale Aspecten Bedrijfsfinanciering 2 ICT loket – ING Bank Mr.Peter C.H.J. Janssen FB 21 februari 2008.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
inleiding Deens Hypotheekmodel
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.

A5 Management & Organisatie
Woningfinanciering een inleiding
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
Het beste hypotheek advies voor starters Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek starters.
Lagere maandlasten door een hypotheek met NHG! Wat veel mensen wellicht wel weten, maar diverse potentiele huizenbezitters ook nog niet, is dat een hypotheek.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.
Uurroosters Modeltraject I/II/III, masters en postgraduaten.
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
Wat moet je doen voor je pensioen? 29 oktober 2014.
§2.3 Hoe leen je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Lenen
Startersavond Woningmarkt
§ 2.4 Geld lenen kost geld Als je geld leent, moet je dat weer terugbetalen. Daarnaast betaal je meestal rente. Hoeveel en hoe lang je terugbetaalt, hangt.
DUO DUO.nl Servicekantoor Eindhoven Clausplein XP Eindhoven
Studiefinanciering Buitenland
SPAREN EN LENEN. SPAREN  Enkelvoudige interest ( rente)  Samengestelde interest ( rente)
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Wegenwerken voor uw deur? Uw winkel voor een lange periode onbereikbaar voor het verkeer? Dan kan u financiële steun krijgen van de Vlaamse en federale.
Studie in Zicht VAN SCHOOL NAAR STUDIE NAAR EERSTE BAAN Studeren is een investering in je toekomst. Keuzes van nu hebben gevolgen voor later.
Woonprojecten Klooster & Jukschot Woonproject Klooster: situering 2.
Langer thuis blijven wonen
Welkom havo 4..
Exameneenheid: Consumptie
Ben Boekraad 8 juni 2017 Relatiemanager SVn
Welkom havo 4..
Touroperator SunShine
OBVION HEEFT HYPOTHEEK RENTE VERLAAGD PER 5 NOVEMBER 2013
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
Welkom ath 4..
Welkom vwo 4..
Starterslening 2017.
Welkom havo 4..
WOONFONDS GAAT HYPOTHEEKRENTE VERLAGEN PER 27 FEBRUARI 2014
Welkom havo 4..
Beste ath 4..
Beste ath 4..
Beste ath 4..
liquiditeitsbegroting
Financiële oplossingen
Huren of kopen Voordelen van huren:
Niet alleen op de wereld
EIGEN WONING © Dia van Berry Hagendijk.
Leer deze zaken i.c.m. boek
H9: ENKELVOUDIGE INTEREST INTEREST
Touroperator SunShine
Recreatiepark Surae Het gaat niet goed met het recreatiepark, er zijn te weinig bezoekers!
Opname in een woonzorgcentrum
Boek 4 - Hoofdstuk 3 GELD VOOR DE OVERHEID
Transcript van de presentatie:

Starterslening 2017

Starterslening -------- Helpt de starter bij de aankoop van de eerste eigen woning. Een extra lening (annuïteit) bovenop de hypotheek. Mits de klant voldoet aan bepaalde voorwaarden. Rente + aflossing starten meteen. Combinatielening (consumptief) verlaagt de woonlasten in de eerste 3 jaar: opnames betalen de aflossing van de Starterslening. Aflossing van Combinatielening start na 3 jaar. De rente van Starters- en Combinatielening wordt in de eerste 3 jaar gecompenseerd door de verstrekker en hoeft niet terugbetaald te worden. Aanvragen bij de gemeente waar de woning staat.

De adviseur voert de hypotheekdelen op die klant zou kunnen krijgen bij een financiële instelling/bank: Annuïteitenhypotheek en/of lineair Totale hoofdsom o.b.v. max LTI, NHG van toepassing NB: hoofdsom niet laten meelopen met totale hypotheek

De adviseur voert de Starterslening op: Annuïteitenhypotheek

Details van de Starterslening: Annuïteitenhypotheek, Hoofdsom laten meewijzigen met totale hypotheek met SVn rente% (dec-2016: 2,9%), Eerste 3 jaar volledige rentekorting. Rentevast periode (standaard 15 jr).

Afsluitkosten Starterslening opnemen in Hypotheekkosten: Reken €750 voor de Starterslening Herbereken het benodigde totaal hypotheekbedrag (hoofdsom starterslening zal automatisch verhoogd worden)

De adviseur voert de Combinatielening op: Annuïteitenhypotheek

Details van de Combinatielening: Annuïteitenhypotheek, Doel consumptie (rente niet aftrekbaar) Uitgestelde aflossing: start aflossing na 3 jaar rentevast periode (standaard 15 jr).

Stel rentekorting in op de Combinatielening: Ongekorte rente gelijk aan rente van Starterslening Volledige korting Korting gedurende 3 jaar

Ga naar Budget overzicht: Open de meerdere jaren overzicht in tabelvorm

Kies bovenaan het scherm voor ‘Afdrukken’ (print icoon) en kies in de pop-up voor Export CSV.

Open de opgeslagen CSV bestand. Bereken voor de eerste 3 jaar de lasten van de Starterslening (naar rato van aantal maanden in dat jaar). Deze lasten zijn nodig voor de opnames in de Combinatielening. Rente wordt gecompenseerd in de eerste 3 jaar, dus alleen de aflossingen.

Voer de berekende lasten in als transacties in de Combinatielening (opnames).

De opnames worden dan als schuld opgeteld.

In de eerste 3 jaar zijn de totale woonlasten lager, omdat de lasten (aflossingen) van de Starterslening betaald worden met opnames in de Combinatielening.

Na 3 jaar (in maart 2020) starten ook de aflossing en rentebetaling van de Combinatielening.