V&VN Kinderverpleegkunde

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
Advertisements

Studiedag GLUREN OVER DE MUREN KLASBAK 14 november 2013.
Kwaliteitsregistratie voor verpleegkundigen, hoe en Waarom?
Samenwerking casemanager dementie en casemanager palliatieve zorg
Beroepsvereniging Recovery Verpleegkundigen
Meer vrijwilligers in kortere tijd
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Netwerk Palliatieve Zorg Eemland
Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid-Nederland en Iatrogenic Europe Unite-alliance op de bres voor patiëntveiligheid! Wie zijn wij en waar staan we voor?
Een Taskforce voor Integrale Vroeghulp Na 3 jaar succesvol experimenteren met IVH en Vroeg, Voortdurend, Integraal (VVI) Verankering Integrale Vroeghulp.
In april 1993 is de NVMA opgericht Medisch acceptanten in Nederland niet georganiseerd en in b.v. UK en Afrika wel In Nederland geen professionele opleiding.
De nieuwe voorschrijvers
Hersenletsel.nl De nieuwe patiëntenvereniging voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel:
Palliatieve zorg op de kaart
Het Amphia ziekenhuis en de nazorg voor mensen met kanker
Innovatie en kwaliteit in de care VGN 22 oktober 2009 Ellen Dahlhaus
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
De nieuwe beroepsprofielen
Welkom! Janine van Zoest Opleidingsadviseur Landsteiner Instituut
Vereniging van Apothekersassistenten in het ziekenhuis
Kennis is macht? De rol van informatie
De start * 2010 * Initiatief: NIGZ (CBO),NHG, LHV, Pharos, AMC, NIVEL, Stichting Lezen & Schrijven *Intentieverklaring ondertekend door 30 organisaties.
Samen verder!.
Informatiebijeenkomst
Gedragscode voor kinderartsen betreffende zieke kinderen zonder verblijfspapieren ‘In ontwikkeling’
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
Presentatie voor basisvrijwilligers
Geriatriefysiotherapie sterk in kwetsbaarheid De NVFG Uw vereniging.
Persoonscertificering. Waartoe? Nederland heeft Q nodig Wij zijn trots op ons werk en beroep Wij zijn vakgenoten die een hoogwaardig niveau nastreven.
Presentatie UNICEF.
KIJKEENBABY Voorstellen Maurice introduceren DAIMH ALV 6 oktober 2015.
WELKOM #KRSYMPOSIUM. Programma uur: Welkom en opening Dr. Els Verschuur, Dagvoorzitter uur: ‘Het College Kwaliteitsregister V&V’ Drs. Bert.
Individueel Keuzebudget
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Praktische aspecten van samenwerking Marlies van de Meent, NWO-Geesteswetenschappen KWALITEIT VAN.
V&VN Oncologie Oncologie V&VN Oncologie Afdeling binnen V&VN Ruim 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren.
Ledenjaarvergadering 2016 Agenda: inloop en welkom (voorzitter) overzicht activiteiten van het bestuur 2015 (voorzitter) financieel.
Landelijke Beroepsvereniging Coördinatoren vrijwilligerswerk Corry Baarsma, lid van bestuur AGORA Regiocoördinator vrijwilligerswerk bij grote zorginstelling.
Integrale zorg thuis en in het ziekenhuis De ZorgBrug producten Toegevoegde waarde in de totale zorg voor chronisch zieken 3 december 2009 Wilma Bijsterbosch.
INNER WHEEL INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE. Een internationale serviceclub die staat voor:  Eén van de grootst opererende serviceorganisaties  Wereldwijd.
Een half uurtje pgb, hoe staat het er mee 16 april 2016 DELFT Duchenne Congres Duchenne Parent Project Frans van der Pas.
V&VN Geriatrie & gerontologie 1. Organogram V&VN 2.
Welkom bij de RIM-themabijeenkomst “Aanbestedingen” 19 april 2010.
De weg naar registratie Verpleegkundig specialist Alumnidag Riet van Dommelen Opleidingsmanager MANP, lid CSV.
Stuurgroep Integrale Vroeghulp Zwolle/kampen 14 november 2013 Susan Osterop.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
Transferbureau Ziekenhuis Bethesda,
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Visie op duurzame gezondheid en zorg in de regio in 5 uitgangspunten
De rol van de V&VN bij het onderwijs, onderzoek, praktijk en beleidsontwikkeling van de verpleegkundige beroepsuitoefening.  
Slag om Arnhem levend houden.
Gezondheid & Groen Noordwijk – 22 november 2016 Arthur Hilgersom.
Kwaliteitsregister en scholing
V&VN Kinderverpleegkunde
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Vereniging NLT: groei naar volwassenheid
Het ontwikkelen van een toetsbaar kwaliteitskader voor gezinshuizen
Vakgroep Technische Thuiszorg Verpleegkundigen
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
Op weg naar 2020: beroepsprofielen en functiedifferentiatie
Mantelzorgmakelaar Inge van Boxtel.
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
KOH staat voor Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg Hét expertisecentrum voor geaccrediteerde nascholing en taakherschikking in de eerste lijn.
wat betekent wet BIG II voor jou?
Afdelingsvergadering
wat betekent wet BIG II voor jou?
Afdelingsvergadering
Tel mee met Taal: Meer samenwerken voor minder laaggeletterdheid
Ondervoeding op de kaart
Transcript van de presentatie:

V&VN Kinderverpleegkunde Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 V&VN Kinderverpleegkunde presenteert zich!

V&VN Kinderverpleegkunde Afdeling voor Kinderverpleegkundige professionals en verpleegkundigen met affiniteit voor Kind & Gezin. Een van de 35 afdelingen binnen Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland; V&VN Kinderverpleegkundigen in 2014 - 20 jaar verenigd Zorg voor zieke kind/jongere en gezin door Verpleegkundigen gespecialiseerd in het verplegen van kinderen Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014

V&VN Kinderverpleegkunde Rechten van het kind Wij werken al 25 jaar volgens de Rechten van het kind (20 november 1989) Handvest Kind en Ziekenhuis (1994) Handvest Kind en Zorg (2013) op kinderen gericht geschreven www.kinderverpleegkunde.venvn.nl Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Handvest Kind en Zorg is ontwikkeld door de samenwerkende partijen; St. Kind & Ziekenhuis, V&VN kinderverpl., Stichting PAL (kinderpalliatieve zorg), brancheorg. Voor zorg in de eigen omgeving VGVK en BMKT, NVK en VSCA (Vereniging Samenwerkingsverband Chronische Ademhalingsondersteuning)

V&VN Kinderverpleegkunde Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Voor volwassenen beschreven.

V&VN Kinderverpleegkunde Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Voor kinderen geschreven

V&VN Kinderverpleegkunde Leden Naar schatting 7000 kinderverpleegkundigen waarvan 1520 lid van V&VN Kinderverpleegkunde !! 23% is georganiseerd bij de eigen afdeling 1000 leden in algemeen kwaliteitsregister 500 leden in deskundigheidgebied kinderverpleegkunde Hoeveel kinderverpleegkundigen wel lid zijn van V&VN is onbekend Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 De vraag blijft – waarom Kinderverpleegkundigen geen lid worden van hun beroepsgroep en afdeling. De belangenbehartiging is groot. Er wordt veel tijd van vrijwilligers geïnvesteerd in de ontwikkeling van het vak en de belangen van het beroep – ook toekomstbestendig te blijven. Een kleine 110 euro voor V&VN, V&VN kinderverpleegkunde en registratie in algemeen zowel als deskundigheidsgebied Kwaliteitsregister is NIET VEEL.

V&VN Kinderverpleegkunde Geschiedenis 1928 eerste opleiding voor Kinderverpleegkunde (samen met VOG en wijk ook eerste erkende specialisaties) 1994: VVKV (Vereniging Voor Kinder Verpleegkundigen opgericht) 2003: CZ0 Accreditatie Specialistische Vervolgopleiding Kinderverpleegkunde 2006: Fusie van 17 verpleegkundige verenigingen tot één V&VN (Verpleging en Verzorging Nederland) Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014

V&VN Kinderverpleegkunde Op dit moment heeft V&VN 35 afdelingen en ruim 15 platforms en ruim 70.000 leden! Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014

V&VN Kinderverpleegkunde Expertisegebied Kinderverpleegkunde V&VN Kinderverpleegkunde Het Expertisegebied kinderverpleegkundige voor professionals die bij de verpleging en verzorging van het kind en zijn gezin betrokken zijn. Expertisegebied, vormt de basis voor de herziening van het opleidingsprofiel voor de verpleegkundige vervolgopleiding Kinderverpleegkunde en de eindtermen van het College Zorg Opleiding Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014

V&VN Kinderverpleegkunde Producten van de V&VN Kinderverpleegkunde Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Deze producten zijn via de website van V&VN Kinderverpleegkunde te bestellen.

V&VN Kinderverpleegkunde Magazine V&VN Kinderverpleegkunde Verschijnt 3x per jaar Aangevuld met 3x per Jaar digitale nieuwsbrief Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Drie maal per jaar een papieren magazine. In de digitale versie staan korte stukjes met links naar de website van V&VN kinderverpleegkunde waar meer informatie / artikelen te vinden zijn.

V&VN Kinderverpleegkunde Organisatiestructuur V&VN Kinderverpleegkunde Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014

V&VN Kinderverpleegkunde Belangrijke ontwikkelingen V&VN Kinderverpleegkunde Toename zorg buiten het ziekenhuis Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Voor de ontwikkelingen en continuering van zorg aan het zieke kind in de eigen omgeving is, na het schrijven van een knelpunten analyse en een vervolgrapport ‘Samen op weg naar gezonde zorg voor zieke kinderen’ met partijen een programmabureau opgericht. Hier komen alle projecten samen die te maken hebben met het medische kindzorgsysteem – www.hetmedischekindzorgsysteem.nl

V&VN Kinderverpleegkunde Jaarlijks – met accreditatiepunten V&VN Kinderverpleegkunde Thema bijeenkomst actieve leden – januari Afdelingsvergadering en Thema voor leden - in juni Masterclass – 2 x per jaar Minisymposia – 4 locaties in den lande – diverse data 2017 - Impuls Opleiding Kinderverpleegkunde jan - mrt Nationaal Congres; Organisatie Contactpersonen Overleg – zelfde dagen als themadag actieve leden en afdelingsvergadering. Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 In totaal, als je alles bijwoont – kan je rond de 20 accreditatiepunten per jaar behalen.

V&VN Kinderverpleegkunde Brusjes (broertjes en zusjes) Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Samenwerking wordt steeds gezocht met andere afdelingen en platforms – verpleegkundigen die werken met kind & gezin Samenwerking nu met V&VN, Nictiz, Vilans, NCJ, NVK, Stichting PAL, Kind & Ziekenhuis, VOC, Brancheorganisaties VGVK, NFU, NVZ en BMKT Nictiz = partner vanuit VWS om digitalisering in de zorg te bevorderen. Wij werken ermee samen voor de standaardisering van overdracht en verpleegproblemen. T.z.t. kunnen deze bestanden binnen organisaties in de software van een epd ingebracht worden. Stichting PAL – palliatieve zorg, Vilans en NCJ werken aan de standaar ‘Zorg aan het zieke kind en gezin in de eigen omgeving. NVK kinderartsen. Brancheorganisaties zijn de verenigde werkgevers.

V&VN Kinderverpleegkunde Ontwikkelingen V&VN Kinderverpleegkunde Gezinsgerichte en geïntegreerde zorg / family Centered en Integrated Care Rechten van het zieke kind / Handvest Kind en Zorg actief uitdragen Expertisegebied is uitgegeven – op te vragen via V&VN kinderverpleegkunde Het advies opleidingsprofiel is beschrijven in Project Impuls opleiding Kinderverpleegkunde – nu vervolgdiscussie MBO/HBO 2 modules voor indiceren & organiseren van zorg voor opleiding Project ‘standaard overdrachtgegevens kind & gezin – www.nictiz.nl Kernset verpleegproblemen kind & gezin – www.nictiz.nl Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014

V&VN Kinderverpleegkunde Ben jij al lid van de afdeling? V&VN Kinderverpleegkunde Netwerk – er zijn er velen zoals jij Deskundigheidsbevordering Belangenbehartiging – *behoud van het specialisme *behoud of bevordering kwaliteit praktijk *vele handen maken licht werk bij ontwikkelen standaarden en protocollen Accreditatiepunten voor kwaliteitsregister Wiel niet zelf uit hoeven vinden – deelname OCP Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Wat levert V&VN kinderverpleegkunde op?

V&VN Kinderverpleegkunde Kinderverpleegkunde, het vak vooruit! 2014 Het vak vooruit! www.Kinderverpleegkunde-venvn.nl Bedankt voor uw aandacht!