IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Enzymen (in het spijsverteringskanaal)
Advertisements

Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Feestelijk dessert.
Flashover Training.
De zoetste spreekbeurt van het jaar
In de wereld van : chocola.
Leonardo Project F&B4YOU
Ron van Diepen, Edwin Ooijevaar, Anko Top TLG,02 februari 2008
van grondstof naar product
Verbindingen Klas 4.
Title Fysica Faseovergangen FirstName LastName – Activity / Group.
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
Moderne industriële productie
Goedenavond Welkom bij
Bereiding van chocolade
Van Laura Oosterling Groep 6m
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
Koffie. Waarom koffie? Hoe ontstaan de koffiebonen?  Granberry  De bes bestaat uit twee bonen (de zaden van de bes..)
Ik zeg A Ik zeg B Ik zeg ja Ik zeg nee Ik zeg hoog Ik zeg laag Ik zeg gister Ik vandaag Ik zeg wit Ik zeg zwart Ik zeg zacht Ik zeg hard Ik zeg wel Ik.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
De invloed van voeding op sportprestaties
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
1 vmbo-T/havo 2 klimaat, §2 en 3
Voortgezette assimilatie =
Chocolade Annemarie van de Wiel.
Westerse wereld.
Een firma met liefde voor chocolade al meer dan 25 jaar
Van cacao tot chocolade
Koffie en Energiedrankjes
Voortgezette assimilatie =
Chemische bindingen Kelly van Helden.
Spreekbeurt van Pascalle
Inleiding Atmosfeer College 3
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Welkom Bij de spreekbeurt van.
Smaak.
Wij zijn allemaal wereldburgers
Studie proeverij Multiple Choice  Keuze A  Keuze B  Keuze C  Keuze D.
Blok 3: Voedermiddelen en analyse kuil/mais uitslag
Deel 2 Atmosfeer Deze Powerpoints wordt gebruikt als didactisch materiaal voor de navorming “Wegwijzers voor aardrijkskunde” – Eekhoutcentrum - Kulak en.
Eerst water de rest komt later
RBC Presentatie 15 februari RBC Presentatie 15 februari 2017.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
M&M’S.
Chocolade & Hardlopen Resy Olivier Yolanda Turksema.
Surinaamse groenten.
Koolhydraten, Eiwitten, Vetten
Eerst water de rest komt later
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Voedingsstoffen.
Thema Zintuigen.
Chocoladequiz 2 2de graad SO
Chocoladequiz 2de graad LO
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Basis Voedingsmiddelen Les 5 Zuivel Melk en melkproducten
2 Vertering & Voedselopname. 2 Vertering & Voedselopname.
Erik boon haaien spreekbeurt!.
H7 Materie §2 Het deeltjesmodel
Plantenfysiologie Temperatuur en vocht.
Ieder is anders. Woordenschat 2..
Week 5 Hoofdstuk 7.3.
Basis Voedingsmiddelen Les 9
Voerproductie Blok 3 Week 2.
EU-Japan Economic Partnership Agreement: impact voor de voedingssector
H5: Voerproductie en verpakking Niveau 3 en 4
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Wijnclub “Edelrot” 5 maart 2019 Cabernet Sauvignon
Workshop (H) eerlijke chocolade
Transcript van de presentatie:

IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk Chocoladequiz IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk

1) In witte chocolade zit geen … Cacaoboter Cacaomassa Melkpoeder

2) De emulgator in chocolade is … Sojalecithine Vanillearoma Lactose

3) Cacaoboter dient als … Vulmiddel Smaakmaker Smeermiddel

4) Bij een koetjesreep wordt gebruik gemaakt van … Magere cacaoboter Magere cacaopoeder Magere cacaomassa

5) Waar komt cacao niet vandaan? Afrika Zuid-Amerika Azië Europa

6) Welk vetzuur staat bekend voor zijn cholesterolverlagende werking? Linolzuur Oliezuur Palmitinezuur

7) Welke werking hebben polyfenolen niet? Beschermende werking Relaxerende werking Antioxiderende werking Cholesterolverlangende werking Vochtafdrijvende werking

8) Welk soort suiker zit in tandvriendelijke chocolade? Fructose Isomaltulose Sacharose Maltose Lactose

9) Wat is de 3e stap van het productieproces van chocolade? Het fermenteren en drogen Het walsen Het malen Het roosteren Het breken van de bonen

10) Wat is het doel van “walsen” van het productieproces van chocolade? Het verkrijgen van een chocoladearoma Het verkrijgen van een vloeibare massa Het verkrijgen van een gladde structuur

11) Wat is het doel van tempereren? Chocolade glanzend en knapperig maken Chocolade zacht en smaakvol maken Chocolade afkoelen

12) Welk begrip past bij deze zin? Door condensatie op het chocoladeoppervlak lossen suikerkristallen in het vocht op die een witte aanslag veroorzaakt Suikerbloem Vetbloem Tempereren

13) Welke invloed heeft vocht op gesmolten chocolade? Positieve invloed Negatieve invloed Geen invloed

14) Welke manier van smelten is het meest efficiënt? Au bain marie Microgolfoven Op het vuur

15) Wat is het doel van roeren tijdens het smelten van chocolade? Gladde structuur Aanbranden voorkomen Vlugger smelten

16) Wat gebeurt er niet met de chocolade als ze aanbrandt? Chocolade wordt zwart Chocolade wordt dof De aroma’s verdwijnen Chocolade wordt korrelig Chocolade wordt hard

17) Fondantchocolade heeft een … Hoge smelttemperatuur Gemiddelde smelttemperatuur Lage smelttemperatuur

18) Hoe hoger de temperatuur van chocolade … Hoe milder de smaak in de mond Hoe intenser de smaak in de mond Temperatuur heeft geen invloed op de smaak

19) Chocolade veroorzaakt migraine Juist Niet juist

20) Chocolade veroorzaakt constipatie Juist Niet juist