Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (2)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Beeld van God Gods voorbereidingen. Beeld van God Gods voorbereidingen Oude Testament vol van Jezus.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Gezang 44 : 1 – 4 Kinderopwekking 185 Matteüs 28 : 5 – 7, 16 – 20
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Dopen.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
VEG Geldermalsen De belofte(n) 12 mei 2013 Voorganger C.H. Zondag.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
DE DOOP: EEN PRONKJUWEEL MET GOUDEN RAND ONTVANGEN UIT GODS VADERHAND.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst luisteren naar wat de Bijbel zegt over de instelling en de betekenis van de doop. Voordat onze Heer.
Wees geen slaaf, maar volgeling – van de heilige Geest.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Liefde en trouw liefde en trouw in de wereld
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Opwekking voor Kinderen 76
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
Jezus als de scheut uit stronk van Isaï
-Serie over David… 1. -Eindelijk kóning! 2 -Serie over David… -Eindelijk kóning! 3 Thema: Leven bij de gratie Gods - als koning - als onderdaan.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 8 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Romeinen
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J.B. Kamp
Preek over Matteüs 18:1-6 Jaarthema ‘Trouw’ (6).
Efeziërs 2:1-10 Hoe meer je naar jezelf kijkt hoe meer je van God gaat zien.
Een nieuw begin 1.
1.
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Welkom in deze kerkdienst
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Een doelgerichte kerk Een doelgerichte kerk Het doel van je opdracht is de liefde die voortkomt uit een rein hart, een zuiver geweten en een.
Waarom ik geloof en blijf geloven
zal er na de ochtenddienst een deurcollecte gehouden worden voor het
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
Je bent opgewekt: sta dus op. Wees 1. gericht op Christus; 2
Zandloper van Gods geschiedenis
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus gelooft (2); zegt hij toe aan allen die hij uitnodigt (3).

Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1) Voor u en uw kinderen is Gods belofte De belofte: het geschenk van de heilige Geest Gods verbond met Israël komt tot zijn bestemming. De Geest: Gods laatste en grootste geschenk!

Die Geest geeft hij aan wie in Jezus gelooft (2) Psalm 16 (van David): “Ik zal niet sterven, ik leef!” Dat gaat over Jezus Christus! Hij leeft! Vandaar: wat moeten we nu?!

“Keer je af van je oude leven” Een totaal nieuwe koers kiezen Gericht op God, leven vanuit zijn liefde. Gedoopt ‘op Jezus’ naam’ Dan en zo ontvang je ook zijn Geest!

Die Geest zegt hij toe aan allen die hij uitnodigt (3) God kijkt verder: God zoekt mensen God ‘roept’ jou: kom ook leven in mijn licht! Blijf niet ver van hem, hij belooft ook jou zijn Geest!