Exodus 15:22-25 22 Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ons PASCHA is geslacht.
Advertisements

Mara & Elim.
Israël in de wildernis.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
De bloedbruidegom Exodus 4.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
Het verhaal van Pasen.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Sta op en schitter.
Parasjah Vayigash Genesis 44 : 18 – 47:27 Haftara Ezechiël 37 : 15 – 28.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Godsdienst 1.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Zondagmorgen
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Achtiende Zondag door het Jaar Cyclus B
Durf te dromen.
Welkom in deze kerkdienst
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Goed gelovig. A.W. Tozer The Pursuit of God Ben jij Goed gelovig?
Vasten in de protestantse traditie Maassluis, Aswoensdag 2013.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Welkom Voorganger: ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst: J. Verkerk Organist: A. Kroeze Schriftlezingen: Jozua 5: 1-12.
Psalmen ‘Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ 2 Zo spreken zij die door de HEER zijn verlost, die hij verloste uit de greep.
Noömi en Ruth.. In de tijd dat de rechters het volk leidden, brak er een hongersnood uit in het land. Elimelech trok daarom met zijn vrouw Noömi en zijn.
U steunt toch ook het Orgelfonds? Uw giften worden gebruikt voor o.a. onderhoud en behoud van ons Orgel! Bedankt.
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
Witte Donderdag.
Geloof in het bovennatuurlijke
Een heilig priesterschap
‘In voor- en tegenspoed…’
Het verhaal van Pasen.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Ds. M.P. Vis, St Jansklooster Ouderling van dienst : Egbert Duurkoop Organist : Erik Hofstede Schriftlezing : Exodus 34: Mattheüs 17: 1-9 Kind van.
Waar begin je aan? 1.
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
In de lessen 6 t/m 14 leer je over de wet van God.
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Les 13 De training Wat doe ik hier vandaag?
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Wat vind jij van het christelijk geloof?
De tent van Abraham Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More.
1 – Jouw vragen.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
De ark van het verbond 8 januari 2017 Hendrik Ido Ambacht.
De Israëlieten reizen door de woestijn. Het is droog en warm.
Brood uit de hemel.
Weet wie je bent: volk vol verzet, Góds volk.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
bitter water wordt zoet
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
Egypte Les 1 De Nijl.
Keuzes maken.
Gekleurd zand Opdracht:
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Bij toeval... Het boek Ruth.
Welkom Voorganger: Ds. K. Sent Ouderling van dienst: Egbert Organist:
Zij zullen de wereld bewonen, zij namen het wonder ter hand.
Transcript van de presentatie:

Exodus 15: Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door de woestijn zonder water te vinden. 23 Toen kwamen ze in Mara. Het water van Mara konden ze echter niet drinken, zo bitter was het; vandaar ook dat die plaats Mara heet.

Exodus 15: Het volk begon zich bij Mozes te beklagen. ‘Wat moeten we drinken?’ zeiden ze. 25 Mozes riep de HEER aan, en de HEER wees hem op een stuk hout. Toen hij dat in het water gooide, werd het zoet.

Exodus 16:1-4 1 Vanuit Elim trok het hele volk van Israël weer verder. Op de vijftiende dag van de tweede maand na hun vertrek uit Egypte bereikten ze de woestijn van Sin, die tussen Elim en de Sinai ligt.

Exodus 16:1-4 2 Daar in de woestijn begon het volk zich opnieuw te beklagen. ‘Had de HEER ons maar laten sterven in Egypte’, zeiden ze tegen Mozes en Aäron. 3 ‘Daar waren de vleespotten tenminste gevuld en hadden we volop brood te eten. U hebt ons alleen maar naar de woestijn gebracht om ons hier allemaal van honger te laten omkomen.’

Exodus 16:1-4 4 De HEER zei tegen Mozes: ‘Ik zal voor jullie brood uit de hemel laten regenen. De mensen moeten er dan elke dag op uitgaan om net zo veel te verzamelen als ze voor die dag nodig hebben. Daarmee stel ik hen op de proef: ik wil zien of ze zich aan mijn voorschriften houden.

Exodus 17:1-3 1 Vanuit de woestijn van Sin trok het hele volk van Israël verder, van de ene pleisterplaats naar de andere, volgens de aanwijzingen van de HEER. Toen ze hun tenten opsloegen in Refidim, bleek daar geen water te zijn om te drinken.

Exodus 17:1-3 2 Ze maakten Mozes verwijten. ‘Geef ons te drinken, geef ons water!’ zeiden ze. Mozes zei: ‘Waarom maakt u mij verwijten? Waarom stelt u de HEER op de proef?’

Exodus 17:1-3 3 Maar omdat het volk daar hevige dorst leed, bleef het klagen. ‘Waarom hebt u ons uit Egypte weggevoerd?’ zeiden ze tegen Mozes. ‘Om ons van dorst te laten sterven, met onze kinderen en ons vee?’

Numeri 14:1-3 1 Hierop barstte het hele volk in tranen uit, heel de nacht door klonk hun gejammer. 2 Ze begonnen zich allemaal te beklagen. ‘Waren we maar in Egypte gestorven’, zeiden ze tegen Mozes en Aäron, ‘of hier in de woestijn.

Numeri 14:1-3 3 Waarom brengt de HEER ons naar dat land? Om door het zwaard geveld te worden, en om onze vrouwen en kinderen te laten buitmaken? We kunnen beter teruggaan naar Egypte.’