De spelers De spelers. De spelers Twee ploegen elk bestaand uit 11 (of 8 of 5) effectieve spelers. Elke ploeg moet: – een doelverdediger hebben – een.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zaalhockey
Advertisements

Begeleiden van 8 tal wedstrijden
Spelregels zaalhockey
Spelregelavond veldvoetbal Assistent-scheidsrechter
Informatiebijeenkomst zaalhockey Seizoen 2007 / 2008.
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - april 2013 P.L. /G.F.
DIOS Van E naar…. D Jeugdcoördinatie C en D Taat van Ewijk
Reglementswijzigingen: Quid?. Er is alleszins meer gewijzigd dan dat de gemiddelde kenner denkt. Nogal wat van deze « onbekende » wijzigingen zijn van.
Taakgroep Scheidsrechterszaken - Waterpolo District 2 - November 2005
Naam: Leonie Bakker Mijn sport: volleybal SlaaN! Klik op “Naam”.
Spelregelwedstrijdje Ameland 2011
Spelregelwijzigingen Instructies Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten,
Spelregels 2014 Regel 1 tot en met 17.
Gemaakt door: Sven Jetten
Presentatie voor coaches en aanvoerders. Altijd inloggen met: of via de knop op onze site Ook bij UIT wedstrijden.
Module 1 – Dag 4 Hallo Module 1 – Dag 4 een 1 Module 1 – Dag 4 twee 2.
Spelbegeleiding Jongste Jeugd
voor de leerlingen van de 1ste en 2de graad
9. e x a m e n v o o r b e e l d F - Cursus. herhaling en vragen bij tweede bijeenkomst 1.Bij een inworp wordt de bal levend als: a.de scheidsrechter.
Tijdregels drie secondenregel vijf secondenregel:
4. time-outs en vervangingen (wissels) F - Cursus.
DIOS Van E naar…. D Jeugdcoördinatie C en D Taat van Ewijk Jan Schrama
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
PODUZE snc STELT VOOR: DE ARBITRAGE, EEN PASSIE…
Het scheidsrechtersblad
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.
Zaalhockey
Een wedstrijd wordt gespeeld door twee elftallen met elk 11 spelers!
Zaalbriefing Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend.
Briefing
PODUZE snc STELT VOOR: DE ARBITRAGE, EEN PASSIE… VOOR U7-U8 / U9 / U10-U11-U12 MET DE SAMENWERKING VAN MARC LEQUINT.
ARBITRAGE U14-U16-U19.
3. De scheidsrechter. De scheidsrechter Taken van de scheidsrechter Toepassen van de spelregels. Onderbreekt het spel als, naar zijn oordeel, een speler.
5. De spelhervatting.
2. De spelers en de uitrusting. De spelers Twee ploegen elk bestaand uit 11 effectieve spelers. Elke ploeg moet: –een doelverdediger hebben –een kapitein.
Jongste jeugd Spelregels
Zaalbriefing
Spelregels Hockey Elftallen
KLEDINGCOMMISSIE Welke eisen stellen we aan het tenue? Kleuren, logo, vormgeving Pasvorm Prijs/kwaliteit Aankoopgemak Kledingsoorten Baan wedstrijd pupillen/jeugd.
10. Voorbereiding en de match zelf. De “verre” voorbereiding van de wedstrijd Het is de bedoeling dat de scheidsrechter fysiek in orde is. Geregeld trainen.
4. De wedstrijd. De wedstrijd Duur van de wedstrijd Het competitiereglement bepaalt de duur van de wedstrijd. Ook het aantal periodes en de rust vari.
Spelregels veldvoetbal Voor de wedstrijd zijn er belangrijke zaken om te weten. Hiervoor zijn de spelregels belangrijk.
Spreekbeurt Handbal Door Rianne.
Passie voor water Instructies 2016 – Spelregels 2013 – Sinds FINA Congres 2013 in Barcelona zijn er geen nieuwe spelregels ingevoerd Tijdens.
ARBITRAGE JONGSTE JEUGD 3-, 6-, 8TAL HOCKEY. INTROFILMPJE HVM AC begeleiding jeugd2
Presentatie nieuwe / aangepaste spelregels. Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de verschillende.
Spelregelwijzigingen Waarom spelregelwijzigingen Spelplezier verhogen NeVoBo heeft begin vorig seizoen breed gevraagd om suggesties,
Spelregels veldvoetbal
Belangrijkste regels zaalhockey
Belangrijkste regels zaalhockey
Spelregels Hockey Elftallen
Assistent Scheidsrechter 10 oktober 2017
Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…
Afspraken Begroeting van trainers, afgevaardigden, …
De scheidsrechter.
een raadseltje voor Sinterklaas en Zwarte Piet
Quiz Zaalhockey VHC.
Coach bijeenkomst Zaalhockey!.
Precies zoals op het veld, dus…
Jeugd Zaalhockey
Briefing shoot-outs zaalhockey
FC Oppuurs e-Kickoff Oppuurs, 2014
Belangrijkste regels zaalhockey
Regel 1 – Het speelveld.
Briefing shoot-outs zaalhockey
Jeugd Interclub 2019 TC Molenbos.
Regel 3 – De spelers.
Regel 4 – De uitrusting.
Fluiten bij de Jongste Jeugd
Transcript van de presentatie:

De spelers De spelers

De spelers Twee ploegen elk bestaand uit 11 (of 8 of 5) effectieve spelers. Elke ploeg moet: – een doelverdediger hebben – een kapitein hebben

Onvolledige ploeg Een ploeg moet minimum uit: – 11v11: zeven spelers – 8 v 8: zes spelers bestaan – 5 v 5: vier spelers Een onvolledige ploeg mag de ganse wedstrijd met effectieve spelers aangevuld worden. Een wedstrijd wordt stopgezet: – 11v11: met minder dan zeven spelers – 8 v 8: met minder dan zes spelers – 5 v 5: met minder dan vier spelers

De wissel/vervanging In alle wedstrijden worden de wisselspelers gekozen uit een aantal spelers van wie de naam vooraf op het wedstrijdblad werd ingeschreven. Het aantal varieert naargelang de wedstrijd. – Raadpleeg je lijst die je van het secretariaat ontving.

Hoe verloopt de wissel/vervanging? Het team brengt de scheidsrechter op de hoogte. De wisselspeler dient klaar te staan aan de middenlijn. Slechts nadat de te vervangen speler van het speelveld is gegaan, geeft de scheidsrechter de toelating aan de wisselspeler om het speelveld te betreden.

De uitrusting De uitrusting

De uitrusting Behalve de doelverdediger moeten alle spelers van een ploeg kledij van dezelfde kleur dragen. De kleur van de beide ploegen moet duidelijk van elkaar verschillen. Bij gelijkenis moet de thuisclub veranderen. Een speler mag niets dragen dat gevaarlijk is voor hem of een andere speler. (dit geldt ook voor alle soorten sieraden) Een speler mag een muts dragen ofwel van een zwarte kleur ofwel in de kleur van de trui.

De uitrusting De verplichte standaarduitrusting van een speler bestaat uit: – een trui of shirt met mouwen – een korte broek – kousen – scheenbeschermers – schoenen

De basisuitrusting Een shirt of een truitje Kousen Een paar scheenbeschermers (onder de kousen) Een witte band voor de aanvoerder van de ploeg (of een andere felle kleur) die een duidelijke identificatie mogelijk maakt 9 Een short Schoenen

De uitrusting van de keeper De doelverdediger moet een uitrusting dragen in een kleur die hem onderscheidt van de andere spelers en de scheidsrechter. De doelverdediger mag een trainingsbroek dragen.

Spelers mogen een spanbroek dragen. – In jeugdelftallen mag de onderkleding van een andere kleur zijn dan de hoofdkleur van de mouwen van het shirt of de (onderste band van de) broek. – Wel moet de kleur van de onderkleding voor alle spelers van eenzelfde ploeg hetzelfde zijn. De uitrusting en de schoenen moeten altijd voor de wedstrijd nagezien worden. De uitrusting