De tweelingbroer van de rijke man. kader: zoektocht naar bronnen van geloof.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Advertisements

Volgen zonder vragen? Eigen wil opzij?
“ik breek mijn schuren af en bouw grotere, waar ik al mijn graan en goederen kan opslaan” Wat is hier eigenlijk mis mee?
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Gebed om zegen.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Gevaarlijke spullen in het Koninkrijk
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
WIJZE SPREUKEN !.
Godsdienst.
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
God en ons.
Zegen & vloek deel II.
Bij het kolenvuur Johannes
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Welkom.
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Kernvraag van Psalm 121: Wie helpt mij?
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
De Heer is waarlijk opgestaan!
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Hebt u wel een levensverzekering? 1 Korintiërs 1:8 De schuldvrijpolis voor de dag van de afrekening De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.
Mam, ik heb een vraag … De kinderen op school zeggen steeds twee woorden die ik niet begrijp …
Jezus kennen als degene die dood was. ik zag een lam staan als geslacht.
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie 1/6 DICHT AAN UW HART 550 (Reuben Morgan. Ned. tekst: Mireille Schaart) Liefdevol trekt U mij.
Genade.
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Groep 6 gaat schaken Door groep 6 van de dubbele punt in Aartswoud.
Wandelen met de Ontzagwekkende
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Deel worden van Gods familie
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
‘Hier is mijn Dienaar’ Waar ging de preek over? Elke preek gaat over Jezus De hele Bijbel gaat over Jezus Jesaja 42 gaat over Jezus.
Gods wet is goed voor alle mensen
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Vader Zoon Heilige Geest
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
luister Israël JaHWeH / HEER → Ya God → el Yäel = de HEER is God.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Themadiensten in de Exoduskerk: Het geheim van Job.
Wat is belijdenis doen?. Is het wel bijbels? Wat is belijdenis doen? Is het wel bijbels? Hoe kun je nu al zeggen dat je de rest van je leven zult geloven?
Ook Thomas niet zien toch geloven
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
1 Timoteüs 6:10: “Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
8. Afgoden van de ziel Matteüs 19: Deel met elkaar de eerste indrukken bij het lezen van dit verhaal (de man, Jezus, de discipelen…).
Durf te kiezen, durf te verliezen – je bent rijk in Christus.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Gods wet is goed voor alle mensen
Transcript van de presentatie:

de tweelingbroer van de rijke man

kader: zoektocht naar bronnen van geloof

de tweelingbroer van de rijke man kader: zoektocht naar bronnen van geloof vandaag: gereformeerde spiritualiteit

de tweelingbroer van de rijke man kader: zoektocht naar bronnen van geloof vandaag: gereformeerde spiritualiteit Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer.

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer.

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. *de Bijbel centraal?

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. *de Bijbel centraal? -> gericht op dat hele leven

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. *de Bijbel centraal? -> gericht op dat hele leven *redeneren centraal?

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. *de Bijbel centraal? -> gericht op dat hele leven *redeneren centraal? -> gericht op dat hele leven

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. *de Bijbel centraal? -> gericht op dat hele leven *redeneren centraal? -> gericht op dat hele leven *regels centraal?

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer.

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. dankdag & voedselbank

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. dankdag & voedselbank doop & onze kinderen

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. Petrus: ‘Heer, wij hebben alles achtergelaten om u te volgen!’

de tweelingbroer van de rijke man Petrus: ‘Heer, wij hebben alles achtergelaten om u te volgen!’ -complimenten van de Heer

de tweelingbroer van de rijke man Petrus: ‘Heer, wij hebben alles achtergelaten om u te volgen!’ -complimenten van de Heer -je zult dubbel en meer terugkrijgen

de tweelingbroer van de rijke man Petrus: ‘Heer, wij hebben alles achtergelaten om u te volgen!’ -complimenten van de Heer -je zult dubbel en meer terugkrijgen -’al zal dat gepaard gaan met vervolging’

de tweelingbroer van de rijke man Petrus: ‘Heer, wij hebben alles achtergelaten om u te volgen!’ Jezus: ‘Simon, heb je mij lief?’

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer.

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. -én: welke vraag Hij verder ook maar stelt

de tweelingbroer van de rijke man Heel het leven, het gewone leven, helemaal voor de Heer. -én: welke vraag Hij verder ook maar stelt -én: vele eersten zullen de laatsten zijn en vele laatsten de eersten