Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe zet ik een LP over op een CD? Presentatie voor de CWG op 16 augustus 2007 door Herman van der Lelie.
Advertisements

VLEKHO-HONIM Om deze presentatie op je eigen tempo te volgen klik je telkens met de muis voor een volgende stap of een volgende dia. •Starten met je Digitaal.
Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Overdracht (grote) bestanden
Toegang tot de databanken van de PHL-bibliotheek.
Spic en Span Of CCleaner
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
BACK-UPhttp://no-brabant.hcc.nl/1 BACK-UP. BACK-UPhttp://no-brabant.hcc.nl/2 BackUp: BackUp: Zin of onzin ??? Wat … Waar … Waarom….. Waarmee …
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Training voor Microsoft® Lync™ 2010 voor gemachtigden
Video Verwerking Movie Maker
Walk-in Pinnacle 14.
Hoera! De Computer doet het weer!
Workshop harde schijf indelen
11 januari januari “Van elke drie pc’s heeft er een geen goede beveiliging.
11 januari januari “Van elke drie pc’s heeft er een geen goede beveiliging tegen virussen en spionnen”
Formatteren van uw harde schijf.
Backuppen ErvaringenHoeWaarom Door Kick de Wolff.
CJBONLINE.NL pc-hulp Organisatie Computer & Windows (Uitgangspunt is Windows-XP SP2/feb2006)
Windows 7.
Een goed begin is het halve werk….
HOM COM LEDENVERGADERING 20 / 09 / Programma  1. Demo van een netbook  2. Picasa met gezichtsherkenning  3. AppRemover  4. Bureaublad.
Backup & Recovery Windows 2003 Server Onderhoud en Beheer Netwerken 4.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Image backup maken van Windows partitie.
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten
Computer Club Bodegraven Organisatie en mappen. 8 januari 2013 De programma’s en bestanden staan in het externe geheugen: 1. z.g. harde schijf(en); in-
Back-up.
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
Basis vaardigheden PowerPoint
Lync-vergaderingen Deelnemen aan een Lync-vergadering
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
Back-up 9 januari Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze.
Hom Com Ledenvergadering 18/05/2015. Solar nds-zonnefietspad-levert-meer-energie-dan- verwacht/?google_editors_picks=true.
Bestand in een map opslaan. Stap 1 Waar klik ik?
Unfold your potential Excellente Excel-tips Februari 2015.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
Let’s go! ›Beginnerspresentatie ›Starten met prospero ›Verschil CMS en web navigator ›Nieuwe content > nieuwe folder aanmaken ›Bestanden uploaden ›Linkobject.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Foto’s op tablet woensdag 4 november Foto’s op tablet Welke tablet?  i-Pad  Androïd tablet  Windows tablet Foto aspecten  Foto’s maken  Foto’s.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Systeem Back-up Bedenkingen over de soorten back-up. Naar waar kunnen we een back-up maken. Hoe maken we een systeem back-up en waarom op die manier. Back-up.
Ergo Paspoort Overal lekker werken met dezelfde werkplekinstellingen en persoonlijke tips Volgende = → toets.
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
Uw website beheren was nog nooit zo makkelijk... In het menu vindt u alle opties waarmee u uw site volledig kunt beheren.
WebDoc Beknopte uitleg voor eindgebruikers Versie 13/12/2013.
Agenda-slide. Starten met het Figlo Platform Figlo Manager instellingen.
SharePoint Alles over versiebeheer In de Private en Public cloud.
Waarom back-up (kopie) Harde schijf kapot PC vervuild (Image) Virus (Image) Verkeerde handeling waardoor Pc niet meer opstart (Image) Kopie bestanden op.
Windows mappen en bestanden woensdag 3 februari 2016.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Instructie Shakespeak Powerpoint
How to use a Imac.
Interactiviteit Deze PowerPoint hebben geen animaties of overgangen, maar kunnen er wel gebruiken. Voer max 1 animatie in per dia Kies maximaal 2 soorten.
HANDLEIDING MAC.
BEGINNERs EV3 PROGRAMMeer Les
SharePoint Versiebeheer
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Wegwijs op Computer en Internet
SNELTOETSEN in WINDOWS 10
AGSO GDPR Voorbeeld ransom Algemene verordening gegevensbescherming
FSC_LES_201904A_WindowsVaardigheden
Speedy’s go digital – basecamp base
Wat is het Office Pakket?
Installeren van het Office pakket vanuit Office 365 in Google Chrome
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf

Back-up maken met Windows 7 Het maken van back-ups is een essentieel voor elke computergebruiker Met Windows 7 kunt u dit eenvoudig en snel doen.Windows Het is aan te raden hier een extra schijf voor te gebruiken.

Stap 1 Zorg ervoor dat de back-upschijf is aangesloten en ga naar Start / Configuratiescherm. Kies Systeem en beveiliging klik op Back-up maken en terugzetten.

Zo dus niet

Stap 3 Er wordt een overzicht getoond, indien deze correct is, klikt u op Instellingen opslaan en Back-up uitvoeren om het back-uppen te starten.

Windows Back-up maak geen back-up van de volgende items: Programmabestanden (bestanden die in het register worden gedefinieerd als onderdeel van een programma wanneer het programma wordt geïnstalleerd). Bestanden die zijn opgeslagen op harde schijven die zijn geformatteerd met het FAT-bestandssysteem. FAT

Ook programma bestanden Om ook de programma bestanden zoals Office of Photoshop terug te kunnen zetten moet een IMAGE programma gebruikt worden. Dat kunnen betaalde maar ook gratis programma’s zijn zoals :

Back-up van harde schijf –Acronis True Image (Betaald) –Paragon Drive Backup Free (Gratis, ook betaald) –Todo Backup (Gratis, ook betaald) –Norton Ghost (Betaald) –HD Clone (Gratis, snelheid beperkt, ook betaald)

Image terugzetten Na crash harde schijf Bij aanwezigheid van virus Bij “vervuilde” machine Machine start niet meer op

Conclusie Voor het veilig stellen van de Windows- systeem bestanden en documenten is het Windows back-up programma geschikt. Wilt U ook U andere programma’s terug zetten gebruik dan een Image programma.

Veiligstellen Documenten Dat kan door een back-Up te maken. Door een kopie van een map of file te maken. Een back-up programma comprimeert, maakt de bestanden dus kleiner.

Waar plaatsen. Op een externe schijf. Op een USB stick. Online backup: Websites voor gratis opslagruimte Zelf uitgetest: Maar er zijn er meer

Handleiding Dropbox Dropbox Folder Sync

In een Windows Vista-omgeving bewaart Outlook 2007 zijn informatie doorgaans in het Outlook.pst-bestand in een bepaalde map. Het kan zijn dat de locatie op uw systeem afwijkt. Hiervan kunt U een kopie maken en ook opslaan in Dropbox Back-up outlook

Start Outlook 2007 Kies Bestand >> Gegevensbestandbeheer Open het tabblad Gegevensbestanden >> Map openen

Automatisch wordt Windows Verkenner gestart en wordt de juiste map met het Outlook.pst- bestand geopend. Ook ziet u hier eventuele archiefbestanden (oude s e.d.), die in de back-up zullen worden meegenomen.

Back-up outlook

Sluit Outlook en ga weer naar het venster van Windows Verkenner Rechtsklik in het linkerdeelvenster op de map Outlook Klik in het snelmenu op de optie Kopiëren naar Back-up outlook

Andere mogelijkheden Er zijn een aantal programma’s om back- up’s te maken. KLS Mail Back-up CarryItEasy Als er genoeg tiid is laten zien.

Back-up Liv

Einde Presentatie Zijn er Vragen?