Toelatingstoetsen-pabo De processtappen Hanneke Bouwmans.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Invoering van Corona Belangrijke wijzigingen voor studenten Check regelmatig voor updates van deze presentatie.
Advertisements

Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
De Altijd meteen aan de slag
EXAMEN en UITSLAG ZIJN VERSCHERPT PER School-Examen Centraal-Examen Het examen bestaat uit een schoolexamen (SE) dit zijn: De rapport cijfers 1,2,3,4,(klas3)
Procedure Aanmelding & Loting
Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding in de Tweede Fase
Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
@ faculteit wetenschappen TOetsen en LEren Doeltreffend Ondersteunen TOLEDO voor assistenten.
Inschrijvingen Schooljaar Ingrediënten voor deze sessie Kinderen inschrijven met het scholenportaal Afspraken LOP – richtlijnen disfunctiecommissie.
KMO-portefeuille. Stappenplan: Registreer bevoegd persoon Registreer onderneming Koppelen Inschrijving bij erkende dienstverlener Subsidieaanvraag Mail.
Workshop inhoud en beleid
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
EXAMEN en UITSLAG PER Het examen bestaat uit een schoolexamen (SE) Het SE is het gemiddelde van de rapporten van de 3 e en 4 e klas Het Centraal.
Locatie van Schendelstraat
De Gong informatieavond 16 november 2010 Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
LEO – Local exchange officer
ontdek wat jij kunt bereiken
Informatiebehoefte na invoering van 1mei-deadline (recht op Studiekeuzeadvies) Wat het onderwijs(management) allemaal wil weten over het effect van deze.
Instructie systeem: organisatiedeel Klik op button ‘aanmelden organisatie' op
Ouderkring groepen /2015. Agenda Bijzonder in groep 8 Het schooladvies Het voortgezet onderwijs in Veghel Kamp en musical Vragen?
Magister voor ouders.
Naar het voortgezet onderwijs
Welkom! Ouderavond klas 6 – Gedeelte: (Studie)keuze en LOB Dhr. Hegge of
Ouderavond 4 havo 31 augustus uur aula locatie N.
Locatie van Iddekingeweg VMBO Jaar 4 KB-BB. Programma Wederzijdse verwachtingen Examenzaken Thema ouderavond Stage Keuze vervolgopleiding (Dhr. van Dijken)
VOORLICHTING EXAMEN VMBO BASIS- en KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG.
Welkom op de ouderavond van klas 4 Schooljaar
P.T.A. Leerjaar 4 locatie DEN BONGERD.
Het examen mavo Powerpoint staat op de website.
Het examen havo-vwo Cijfers in eindexamenjaar Eindcijfer = Schoolexamencijfer + centraal eindexamen cijfer : 2 PTA = Programma van Toetsing.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
INFORMATIEAVOND 4 HAVO CURSUS 2012 / PROGRAMMA OPENING: uur ALGEMEEN: uur DECANAAT: uur VERDUN:
Toetsing Faculteit Onderwijs Locatie Heerlen, Maastricht & Sittard Anneriet Florack september 2011.
Eindexamen en PTA Uitleg over het eindexamen en het programma van toetsing en afsluiting voor havo 5.
De toetssoftware Toelatingstoetsen-pabo.
Tevredenheidonderzoeken 7 maart – 3 april 2016 Gebruikersinstructie.
RESTGROEP PROCEDURE. ALGEMENE CONTEXT De gecertificeerde opleidingen zullen op 30 juni 2016 afgesloten zijn De deelnemers die gewettigd afwezig waren.
WELKOM OUDERAVOND 6 (T)VWO. EINDEXAMEN PTA-REGLEMENT ORGANISATIE CENTRAAL EXAMEN BEREKENING EINDCIJFERS SLAAGNORM WITTE KAART / NAKOMLOKAAL VOLGENDE OUDERAVOND.
Regiobijeenkomst Competitie
Training: Inloggen en Zoeken
De Buut voortgezet onderwijs groep 8
Aanvraagproces AMIF.
De profielvak-cspe’s 2017, , 2023 en later
Training: Inloggen en Zoeken
Bs Petrus en Paulus en bs Edith Stein
Algemene beschrijving van de toepassing
Kosten: €15,- (voor het shirt)
Voorlichting vervolg Bachelor TC van China
Naar het Voortgezet Onderwijs
Training: Inloggen en Zoeken
Welkom! Bijeenkomst ‘Wet vroegtijdige aanmelddatum voor en toelatingsrecht tot het mbo’
Maandag 18 september 2017 Mentor: Pauline Bruijs
GROEP 8 Naar het voortgezet onderwijs..
informatieavond Voortgezet Onderwijs
KIEZEN! Kijken in kansen leerlingen leerjaar 4 MAVO-G en MAVO-T
Handleiding NODR Schade App
Huishoudelijke hulp toelage (HHT)
INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4
Kosten: €15,- (voor het shirt)
KIEZEN! Kijken in kansen leerlingen leerjaar 4 BBL en KBL okt 2018.
Workflow Eindtoets 2019 Eindtoets begint
OP WEG NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS (VO)
Studentmobiliteit en Studielink:
Jorismavo Examenvoorlichting
OUDERAVOND 6 (T) VWO 18 SEPTEMBER 2013 COLLEGE DEN HULSTER
Maurick College mentoren Havo 5.
Kennismakingsavond Compaen VMBO.
Oriëntatie op “later” voor 6 vwo
Digitale toetsen Quayn.
Transcript van de presentatie:

Toelatingstoetsen-pabo De processtappen Hanneke Bouwmans

Aanmelding Voorbereiding pabo Voor afname Tijdens de afname Na de afname Cesuurbepaling Uitslagverstrekking Onderwerpen

1.Cito verstrekt voor 1 maart de tekst voor de aanmeldbrief voor studenten aan de pabo’s met een link voor het boeken van een toetsafname 2.Aspirant-student meldt zich aan bij pabo door inschrijving in Studielink 3.Pabo geeft aspirant-student informatie over wijze van inschrijven voor de toelatingstoetsen / stuurt brief met link 4.Aspirant-student boekt zelf een afname voor de toelatingstoets(en) Deze bepaalt zelf tijd, plaats en toets 5.Cito informeert kandidaat over ontvangst aanmelding, toetslocatie, spelregels/reglementen e.d. per mail (automatisch uit het systeem) Aanmelding

Kandidaat kan bij inschrijving zelf keuze maken uit locatie, datum en tijdstip toets(en). Het is mogelijk toetsen te spreiden over verschillende toetsvensters Aanmelden kan vanaf 90 dagen tot twee werkdagen voorafgaand aan het toetsvenster Dyslexieverklaring is verplicht voor kandidaten die half uur extra tijd willen ivm dyslexie. Zij dienen deze te overhandigen bij de toetsafname (kopie) en origineel te tonen Cito controleert of een kandidaat niet dubbel staat ingeschreven Aanmelding

De aspirant student kan een toets boeken door op de link die in de brief staat, te klikken “boeken toets” Hoe gaat het aanmelden?

De aspirant student ontvangt een bevestiging met informatie over de locatie en reglementen Cito controleert per toets (vóór afname) de aanmeldingen op dubbelingen en stuurt mail bericht over annulering aan de dubbel ingeschreven student. Daarnaast worden deze studenten erop gewezen dat wanneer zij op een ander moment de afname willen doen, zij de eerste afname altijd moeten annuleren. Kandidaten krijgen een dag voorafgaand aan de toets een sms met een herinnering Na de aanmelding, maar voor de afname

No-show betekent een gemiste kans. Bezwaar en beroep wordt behandeld door de Toelatingstoets examencommissie Kandidaten dienen zich bij de afname te identificeren met een geldig identiteitsbewijs -> paspoort, rijbewijs of ID kaart Voor de afname

Op de dag van de toetsafname meldt de aspirant student zich bij de pabo. Pabo downloadt ‘s ochtends het excelbestand met kandidaatgegevens voor de betreffende dag. Inlogbrieven met naam, boekingsnummer en wachtwoord kunnen worden gegenereerd. dashboard pabolocatie Afnamedag Starttijd toetsNaamGeboortedatumToetsBoekingsnummerWachtwoord 9:00R. Janssen Geschiedenis th718a 9:00P. Treep Geschiedenis bkajsa 9:00H. de Koning Aardrijkskunde jajanb 11:00J. Klaver Aardrijkskunde asas19 11:00B. Bouwmans Aardrijkskunde ajaa

Voor afname: Registreren deelnemende pabo’s in Lamarksysteem Regiobijeenkomsten organiseren en begeleiden Klaarzetten van de toetsen In de week voor afname: controle op dubbele inschrijvingen Alleen de 1 e inschrijving telt, de 2 e wordt gezien als fraude en wordt geannuleerd, dit staat uitdrukkelijk in de inschrijvingsvoorschriften, er is geen discussie hierover mogelijk met Cito De student ontvangt vooraf een mail-bericht hierover van Cito en kan zijn keuze voor de datum alsnog kenbaar maken. Als de student niet reageert, annuleert Cito de laatste boeking(en) Achter de schermen

Na de afname: Verwerken van de gegevens Analyse Definitieve normering bepalen door Toelatingstoets examencommissie Uitslagverstrekking: Certificaat naar kandidaat in tweevoud op papier met watermerk Uitslagbrief naar kandidaat Cito zet op de portal een lijst van kandidaten en hun resultaten. Alleen geautoriseerde contactpersonen van de pabo mogen deze lijst inzien. Achter de schermen (vervolg)

Tips en trucs afnamelocaties De prognose is rond de afnames De aanmelding van afnamelocatie lijkt vooralsnog meer dan ruim voldoende Avond- en zaterdagopenstellingen Uitbreiden van toetsafname momenten is mogelijk binnen het toetsvenster, bijvoorbeeld van wordt van uur

2 e + 3 e week april, 7 t/m 13: week 15 en 16 Definitieve cesuur week 18, bijeenkomst TTVC Uitslagverstrekking week 19 2 e week juni, 8 t/m 13: week 24 Definitieve cesuur begin week 27, bijeenkomst TTVC Uitslagverstrekking eind week 27 2 e week juli, 13 t/m 18: week 29 Definitieve cesuur begin week 32, bijeenkomst TTVC Uitslagverstrekking eind week 32 3 e week augustus, 17 t/m 19: week 34 Definitieve cesuur begin week 35, bijeenkomst TTVC Uitslagverstrekking begin week 35 Planning uitslagverstrekking

Vragen staat vrij…. Vragen?