Antonius Zorg. Uw zorg, onze zorg.. Antonius Zorg wordt een merkoverstijgend label van de Antonius Zorggroep dat gevoerd zal worden door het Antonius.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zicht op verandering.
Advertisements

Op koers met het Zelfmanagementkompas
DE EERSTE LIJN IN HET NIEUWE REGEERAKKOORD
Veranderingen AWBZ en WMO Gevolgen voor cliënten
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Mantelzorg: zwakke schakel of ijzersterke verbinding in de zorgketen?
Opleiden voor de zorg van (over)morgen
Terminale palliatieve zorg
Veranderingen in de zorg
Transitie jeugdzorg.
Zorg. is een menselijke waarde Verpleegkundige zorg is.
Nieuwe Wmo – Platform VO
Diagnostiek in Midden Brabant
Stelling 1 Zorgaanbieders moeten samen regie gaan voeren op de totale zorg in een regio. Waarom eens, waarom oneens. Daarbij zien wij de volgende kansen.
Begeleidingsplannen GGZ
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Zorg nieuwe stijl.
Antonius Ziekenhuis. Ons ziekenhuis 1900 tot 1975.
Kennis is macht? De rol van informatie
Herstructurering Sociaal Domein
Samen verder!.
Zorgcoöperaties in Brabant
Zorgstroom, dichtbij mensen.
Basisteam jeugd en gezin “de basis van het nieuwe Jeugdstelsel” Voorlichting VO 22 januari 2015.
Aanleiding tot verandering
De veranderingen in de zorg…..
Opnieuw samen leven met elkaar Presentatie Congres 25 november 2014.
Joods Zorgcircuit 10 januari 2008 Hans Broertjes Lid Raad van Bestuur.
eigen regie en zelfredzaamheid in zorg & welzijn In Nederland
Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Wmo huishoudelijke ondersteuning.
Persoonlijke Assistentie
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Geriatriefysiotherapie sterk in kwetsbaarheid De NVFG Uw vereniging.
Netwerk Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende  Informeren, Sensibiliseren, Vorming  Registreren  Partners samenbrengen Medewerkers  Algemeen Coördinator.
De Wet maatschappelijke ondersteuning. Waar gaan wij u over informeren Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning? Hoe werkt het wanneer u zich aanmeldt.
Informatiebijeenkomst nieuwe medewerkers
Project oriëntatie op het beroep Aanvulling op indicatiestelling, financiering AWBZ, Jeugdzorg, justitieel kader Kwartaal 2.
Digicontact in de praktijk Philadelphia. Uit: De maatschappij verandert. Verandert de zorg mee? Min VWS; Juni 2014.
SVVE De Archipel.  Wie zijn wij?  Waar zijn wij?  Wat kunnen we bieden?  Uitgangspunt  Wat kunnen we nu al bieden?  Zorg- en dienstverlening aan.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Inleiding Wij zijn Zuidwester Aankondiging decentralisatie, wat nu? Proces van pionieren en verbinding zoeken Stappenplan transitiebureau Positionering.
Bijeenkomst 16 april 2015 Transferverpleegkundigen.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Inhoud van de presentatie De wereld van ZuidZorg Hoe de Zorgvraag binnenkomt Maatschappelijke ontwikkelingen Scholingen mbt transitie in de thuiszorg.
Bestuurlijke conferentie jeugdzorg Gelderland Workshop 2. Specialistische (bovenlokale) Jeugdzorg op nieuwe leest Inleiding van Mw. Van de Maat bestuurder.
Integrale zorg thuis en in het ziekenhuis De ZorgBrug producten Toegevoegde waarde in de totale zorg voor chronisch zieken 3 december 2009 Wilma Bijsterbosch.
Hervorming Langdurige Zorg Transitie Vivent Thuiszorg Terug naar de Bedoeling.
Integrale zorg thuis en in het ziekenhuis Welkom Thema bijeenkomst inhoud, uitvoering en financiering van de zorg voor chronisch zieken zorg door ziekenhuis,
DAG TEGEN KANKER OP 18 SEPTEMBER 2014 Aandacht voor mensen met kanker in ons ziekenhuis.
Communicatie over veranderingen in zorg en welzijn – gemeenten en zorgaanbieders Saskia ter Kuile communicatiemanager In voor zorg! 24 feb 2015.
THE TYLER GROUP
1. 2 Wat doen we? Thuiszorg Revalidatie Dagactiviteiten Maaltijdservice PGB zorg Hulpoproepsysteem Verzorgingshuiszorg 24-uurs zorgdienst Gehandicaptenzorg.
En de huisarts dan? Gerdien Schuitemaker Klinisch psycholoog Vicevoorzitter bestuur LVMP Vicevoorzitter bestuur PAZ.
Huisartsverwijzingen naar de medische psychologie Gerdien Schuitemaker Klinisch psycholoog Antonius ziekenhuis Sneek 25 november 2013.
Bestuurlijke aanbesteding Beschermd wonen en 24-uursopvang Fysieke overlegtafel 9 juni 2016.
Betrokken en betrouwbaar Stelling: Integrale zorg krijgt pas vorm als we met het hele zorglandschap samen werken aan de zorg!
SAMENHANG NIEUWE WETGEVING EN DE GEVOLGEN. HOE WAS HET? AWBZ WMO1 ZVW Wajong WVGWVG welzijnswet WSWWSW Etc …. Fragmentatie en versnippering Ondoorzichtig.
Doorontwikkeling gebiedsgericht werken Sociaal Domein 7 juni 2016 Presentatie voor Wmo-raad.
Help mensen hun eigen leven te leiden Zelf- en samenredzaamheid.
ZORG EN WONEN Welke zorg krijg ik thuis?
Kantelperiode in onderwijs en zorg?
In gesprek met de Raad Transitie Jeugdzorg Remko Iedema
Rivas Zorggroep de beste partner van de huisarts !?
Antonius Zorggroep naar de toekomst - Veranderingen binnen en buiten
Symposium Seniorenbeurs 6 april 2018 Pauline Terwijn
Presentatie deelgebied 4
Wmo beleid in de Drechtsteden
KOH staat voor Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg Hét expertisecentrum voor geaccrediteerde nascholing en taakherschikking in de eerste lijn.
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Introductie en ontwikkelingen
Transcript van de presentatie:

Antonius Zorg. Uw zorg, onze zorg.

Antonius Zorg wordt een merkoverstijgend label van de Antonius Zorggroep dat gevoerd zal worden door het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland Antonius Zorg. Uw zorg, onze zorg.

Wie zijn we? Antonius Ziekenhuis met locaties in Sneek en Emmeloord. Thuiszorg Zuidwest Friesland met 36 buurtgerichte zorgteams. Wij bieden een breed pakket aan zorg; ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en services aan huis (Thuishotel). Ook bieden wij zorg op het water. Wij werken dagelijks met mensen aan betrokken en betrouwbare zorg voor alle inwoners van de provincie Zuidwest Friesland, de Noordoostpolder, Urk en de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Samenwerking met de zorg en hulpverleners in de regio staat bij ons hoog in het vaandel. Samen zorgen wij voor de beste zorg, veilig en dichtbij.

De koers Sterke basiszorg in care én cure (Thuiszorg én ziekenhuis). Kwaliteit en Veiligheid als uitgangspunt. Samen met de regio, de zorg slimmer organiseren. De bestuurlijke fusie Antonius Zorggroep, Kwadrant Groep en Nij Smellinghe/Zorggroep Pasana (onder werktitel KANS) wordt onderzocht.

Wie zijn we? Wij zijn een sterk basisziekenhuis in de buurt. Met ziekenhuislocaties in Sneek en Emmeloord. Wij bieden volledig medisch gespecialiseerde zorg. De huisartsenpost, spoedapotheek en het laboratorium zijn ook gesitueerd in het ziekenhuis. Samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland en Thuishotel vormen wij de Antonius Zorggroep. Samen zorgen wij voor beste zorg, veilig en dichtbij.

De koers Sterke basiszorg, tegen marktconforme prijzen. Samenwerken met huisartsen en andere zorgaanbieders in de regio. Keuzes maken in onderscheidend zorgaanbod. Zorgnetwerken (concentratie van kennis). Bundelen van krachten maakt sterker. Samen met Thuiszorg, zorg op maat.

Wie zijn we? Wij werken dagelijks met 36 buurtgerichte zorgteams aan betrokken en betrouwbare zorg voor alle inwoners van Zuidwest-Friesland. Wij bieden verzorging, verpleging, nachtzorg, 24-uurs zorg, hulp in de huishouding, thuisbegeleiding en medische zorg aan huis. Wij helpen cliënten bij voeren van de eigen regie en zelfredzaamheid. Met het Antonius Ziekenhuis en Thuishotel vormen wij de Antonius Zorggroep. Samen zorgen wij voor de beste zorg, veilig en dichtbij.

De Koers Interne reorganisatie ‘Toekomstbestendige thuiszorg’. Gericht op het begeleiden van de cliënt bij het voeren van de eigen regie en het bevorderen van de zelfredzaamheid van de cliënt. Zorg tegen lagere kosten. Kleine zelfsturende buurtgerichte zorgteams. Samen met het ziekenhuis zorg op maat.

Een nieuw label Antonius Zorg zal nader worden uitgewerkt tot een onderscheidend integraal zorgconcept.

Antonius Zorg. Uw zorg, onze zorg. Deskundige zorg en hulp op maat daar waar het nodig is. Voor iedereen. Voorlichtingsbijeenkomsten over aandoeningen en behandelingen, leefstijl en preventie. Diensten aan huis, van computerles en boodschappenservice tot aan maaltijdbezorging. Antonius Ziekenhuis, Thuiszorg Zuidwest Friesland en Thuishotel vormen met elkaar de zorg die mensen nodig hebben.

Antonius Zorg. Uw zorg, onze zorg. Antonius Zorg. Samen sterk. Samenwerking met de zorgverleners in de regio staat bij ons hoog in het vaandel. Specialisten, huisartsen, ambulancedienst, apothekers, thuiszorgorganisaties, hulp en dienstverleners, maar ook familie en mantelzorgers. Samen zorgen wij voor de beste zorg, veilig en dichtbij.

Kernwaarden Antonius Zorg. Kernwaarden. De kernwaarden maken we samen. Deze versie is het vertrekpunt. Versie 1.0

Laat je informeren via de site Reageer op de stellingen Verrijk ons met jouw nieuws Antonius Zorg. Bouw jij mee? Doe mee!